18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıGlikolik asit nedir, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

Glikolik asit nedir, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

Cildin onarımı için sıklıkla tercih edilen glikolik asit nedir, ne için kullanılır, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Glikolik asit ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

İçerikleri

Glikolik asit şeker kamışı ve organik meyvelerden elde edilen bir asittir. Bu asit türü AHA ailesinin bir üyesidir. Cildin onarımı için sıklıkla tercih edilen glikolik asit kir, yağ ve ölü derilerin ciltten arındırılmasına olanak sağlamaktadır. Oldukça küçük bir moleküle sahip olması sebebiyle Alfa hidroksi asit ailesi içerisinde en bilinen asittir. Hücre yenilenme hızını arttırdığı bilinen glikolik asit cilde a vitamini desteği sağlamaktadır. Özellikle 30’lu yaşlardan sonra yaşlanma etkilerinin yavaş yavaş görülmeye başlaması ile birlikte kullanımı tavsiye edilmektedir. Yaşlanma belirtilerinin minimum seviyeye indirilebilmesi için gerekli olan içeriğe sahiptir. Cildin üst tabakasına kolayca nüfuz ederek cildin onarımını hızlandırmaktadır.

Glikolik Asit Nasıl Kullanılır?

Glikolik asit özellikle peeling ürünlerinde yoğun olarak tercih edilmektedir. Cildin ölü deriden arınmasına olanak sağladığı için peeling ürünlerinde yüksek performans göstermektedir. Peeling dışında tonik, nemlendirici ve cilt temizleme ürünleri içeriğinde de yer alabilmektedir. Glikolik asidin faydalarının net olarak görülebilmesi için düzenli kullanım şarttır. Akne, siyah nokta ve beyaz nokta oluşumunu engelleyen glikolik asit saf halde kullanılabilmektedir. Yalnızca glikolik asit içeriğinin cilde uygulanması için bu konuda deneyimli olan kişilerden yardım alınmalıdır. Güzellik merkezlerinde sıklıkla glikolik asit uygulaması yapılabilmektedir. Glikolik asit oranının ürünlerde hangi oranda kullanıldığına dikkat edilmesi gereklidir. İlk kez kullanacak kişilerin en üst oranda olan glikolik asitleri kullanması cildin reaksiyon vermesine neden olabilmektedir. Bu sebeple düşük orandan başlayarak ihtiyaca göre arttırılması gereklidir.

Glikolik Asitin Faydaları Nelerdir?

Cilt için oldukça faydalı olan glikolik asit kolajen üretimini arttırmaktadır. Kolajen cilt tarafından üretilen ve cildin kırışmasını önleyen bir içeriktir. Losyon, serum, jel formunda bulunabilen glikolik asit cildin tonunu eşitlemeye olanak sağlamaktadır. Glikolik asit düşük moleküle sahip olduğundan cilt altına kolayca nüfuz edebilmektedir. Glikolik asit ürün içeriklerinde yer almaktadır. % 40 oranına kadar cilt bakım ürünleri içerisinde yer alsada ilk kez kullanan kişilerin düşük oranlarda olan glikolik asit içeriğini kullanması tavsiye edilmektedir. AHA ailesinin en bilinen üyesi olan glikolik asit cildin kir, yağ ve ölü deriden arındırılarak temizlenmesine olanak sağlamaktadır.

Cilt yüzeyinde ki özellikle sivilceden kaynaklı olan lekelerin giderilebilmesi için ideal bir içeriğe sahiptir. Hücre yenilenme hızını arttırarak cildin bariyerini güçlendirmektedir. Kolajen üretimini arttırdığı için cilt sorunlarının önüne geçerek kırışıklığı önlemektedir. Özellikle peeling formuna sahip ürünlerde yoğun olarak tercih edilmektedir. Faydalarının görülebilmesi için düzenli kullanım oldukça önemlidir. Yan ürünler ile kullanımında fayda görülme olasılığı çok daha fazladır. C vitamini ve kolajen içerikleri ile birlikte kullanılması durumunda cildin kendini yenileme hızı artmaktadır.

  • Siyah nokta oluşumunu engeller.
  • Ciltteki renk eşitsizliklerini giderir.
  • Hücre yenilenme hızını arttırır.
  • Cilde A vitamini desteği sağlar.
  • Cildi nemlendirir.
  • Cildin yağ dengesini sağlar.
  • Kırışıklık görünümünü azaltır.
  • Gözenek görünümünü azaltır.