18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkBeslenmeGıda teröristleri lahmacuna böbrek eti, dönere at eti koydular!

Gıda teröristleri lahmacuna böbrek eti, dönere at eti koydular!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bazı firmalara yaptığı denetim sonucunda sucuk ve dönerde at eti, lahmacunda ise böbrek, kalp, taşlık ve karaciğer gibi sakat at tespit etti. Toplam 91 firmada 113 taklit ve tağşişli ürüne rastlandı. Detaylar haberimizde.

İçerikleri

Gıda teröristleri halkın sağlığı ile oynamaya devam ediyor. Gıdada sahtecilik yapan firmalar Bakanlığın gözünden kaçmadı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın internet sitesinden 91 firma ve 113 ürün deşifre edildi.

Gıda teröristleri lahmacuna böbrek eti, dönere at eti koydular. Kimi firmaların geçmiş yıllarda gıdada sahtecilik yaptığı tespit edilmişti.2012 yılı itibari ile 1609 firma ve 3 bin 605 tağşişli ürün kamuoyu ile paylaşıldı. Buna rağmen içinde aynı firmaların olması vatandaşı kızdırdı. Yapılan denetimlerde bu firmaların yasa dışı yollardan gıda satışı yaptığı ortaya çıktı.

CİMER ve Alo 174 Gıda Hattına İhbar Etmek Önemli!

İnsanların hayatını hiçe sayan gıda teröristleri için Cimer ve Alo 174 Gıda hattına ihbar etmek önemli. Denetimlerin dışında tüketicilerin de duyarlılığı gerekiyor. Bu sayede denetim mekanizması daha seri bir şekilde sahtekârlara ulaşıyor. İçeriği değiştirilmiş ürünler arasında, baldan baharata, et ve süt ürünlerine, çay, kahve, enerji içecekleri, alkol zeytinyağı ve çikolataya kadar kabarık bir liste var.

Et Ürünlerine At ve Domuz Eti Karıştırdılar…
Et Ürünlerine At ve Domuz Eti Karıştırdılar…

Et Ürünlerine At ve Domuz Eti Karıştırdılar…

Tarım ve Orman Bakanlığı denetimlerinde özellikle et ve et ürünleri incelendi. Denetim sonuçları korkutucu boyutta. 2020’nin 5’inci taklit ve tağşiş listesinde dönerde at eti, dana sucuk ve çiğ dana etinde ise atık tırnaklara (domuz, eşek, at, katır) rastlanıldı.

Çiğ kanatlı dönerde at eti, dana sucuk ve çiğ dana etinde tek tırnaklı eti (at, domuz, katır, eşek), pişmemiş köftede sakatat, (kalp, taşlık, dalak), pişmiş lahmacunda kalp, böbrek, karaciğer, taşlık, pişmiş Adana’da dalak, çiğ Adana’da kanatlı eti, sucukta, baş ve kanatlı eti, kıymada kanatlı eti tespit edildi.

Gıda Sahtekârlarının Bal ve Alkol Oyunu

Denetimlerde akıl almaz gıda hilelerine rastlanıldı. Gıda teröristlerinin sahte baldan, boya ilave edilmiş çaya kadar tağşiş ürünleri yasa dışı yollardan piyasaya sundukları tespit edildi. Süt ve süt ürünlerinde bitkisel yağ ve nişasta, enerji içeceklerinde ise cinselliği artırıcı ilaç olan sildenafil bulundu.

Alkollü ürünlerde ise durum daha kötü ve karmaşık, çünkü insanları ölüme sürükleyen maddeler bulundu. Gıdada sahtecilikte sınır tanımayan sahtekârların, alkollü içeceklerin içine kozmetik sektöründe yer alan tersiyer butil adı verilen maddeyi koydukları tespit edildi. Benzeri ürünlerin içinde ise bazı ilaçların eklendiği anlaşıldı.

Taklit veya Tağşiş Yapılan Et ve Et Ürünleri

gida teroristleri lahmacuna bobrek eti donere at eti koydular 1 Gıda teröristleri lahmacuna böbrek eti, dönere at eti koydular!

Et Dönerde ve Sucukta Sakatat Eti

gida teroristleri lahmacuna bobrek eti donere at eti koydular 2 Gıda teröristleri lahmacuna böbrek eti, dönere at eti koydular!

Adana kebap ve Sucukta Kanatlı Eti

gida teroristleri lahmacuna bobrek eti donere at eti koydular 3 Gıda teröristleri lahmacuna böbrek eti, dönere at eti koydular!

Lahmacunda Sakatat Eti

gida teroristleri lahmacuna bobrek eti donere at eti koydular 4 Gıda teröristleri lahmacuna böbrek eti, dönere at eti koydular!

Lahmacunda Böbrek Eti

gida teroristleri lahmacuna bobrek eti donere at eti koydular 5 Gıda teröristleri lahmacuna böbrek eti, dönere at eti koydular!

Lahmacunda Kalp Eti

gida teroristleri lahmacuna bobrek eti donere at eti koydular 6 Gıda teröristleri lahmacuna böbrek eti, dönere at eti koydular!

Köftede Taşlık Eti

gida teroristleri lahmacuna bobrek eti donere at eti koydular 7 Gıda teröristleri lahmacuna böbrek eti, dönere at eti koydular!

Fermente Sucukta At Eti

gida teroristleri lahmacuna bobrek eti donere at eti koydular Gıda teröristleri lahmacuna böbrek eti, dönere at eti koydular!

İşte firma ve ürünlerin tamamı >>

Gıda teröristleri lahmacuna böbrek eti, dönere at eti koydular!