19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkBeslenmeGece Nutella yemek kilo yapar mı, aldırır mı? Kalorisi ne kadar?

Gece Nutella yemek kilo yapar mı, aldırır mı? Kalorisi ne kadar?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan Nutella, fındık ve kakaonun muhteşem uyumu ile herkesi kendine hayran bırakmaktadır. İtalya’da üretilen Nutella, kısa zaman içerisinde tüm dünyada tüketilmeye başlamıştır. Tatlılığı ile damaklarda şölen yaratan Nutella kilo aldırır mı? Özellikle diyet yapan kadınların en çok merak ettiği konuların başında gelmektedir.

İçerikleri

Tatlı krizi yaşayanların bu durumdan kurtulmak için yapacakları en pratik yol, bir Nutella kavanozuna ulaşmaktır. Genelde bir kaşıkla yetineceğini düşünen kişiler, Nutellanın cezbedici tadına dayanamazlar. Ancak bir anlık mutluluk duysalar da sonrasında büyük pişmanlık yaşarlar. Çünkü Nutella tatlı olduğu kadar yüksek kalorili bir üründür. Peki, Nutella kaç kalori? 1 kaşık Nutella yemek kaç kalori aldırır?

Nutella Yemek Kilo Yapar Mı, Aldırır Mı?

Kadın, erkek, çocuk hemen herkesin en sevdiği ürünlerin başında gelen Nutella, yüksek kalorisi ile diyet yapanların korkulu rüyası olmaya başlamıştır. Nutella içerisinde bulunan şeker oranı çok yüksektir. Bu kadar yüksek enerjiyi yakamayan vücut ise yağ depolamaya başlar. Bu nedenle Nutella yemek kilo yapar mı, aldırır mı? Sorusunun cevabı kesinlikle evet olmaktadır. Özellikle kilo problemi yaşayan kişilerin Nutella tüketme konusunda dikkat etmeleri gerekmektedir.

Diyetisyenler tarafından verilen diyet listelerinde ara öğünlerde bile olsa Nutella göremezsiniz. Çünkü Nutellanın 1 çay kaşığı bile 16 kaloridir. 100 gram Nutella yediğinizi düşünürseniz 544 kalori alırsınız. Bu da kısa sürede kilonuzun artmasına neden olmaktadır.

Nutella Besin Değeri Nedir?

Kilo verme sürecinde tüketilen besinlerin kalori miktarları çok önemlidir. Çünkü 7000 kalori 1 kiloya denk gelmektedir. Yani gün içerisinde almanız gerekenden fazla 1000 kalori aldığınızı düşünürseniz 1 hafta sonunda 1 kilo almış olursunuz.

Nutella severler bu aşka engel olamadıkları için Nutella besin değeri nedir araştırmaktadır. Nutellanın 100 gramında 544 kalori bulunmaktadır. 180 gramlık küçük kavanoz ise 980 kaloridir. Ayrıca Nutellanın içerisinde 31.6 gram yağ, 57.3 karbonhidrat ve 6.0 gram protein bulunmaktadır.

Nutella Kaç Kaloridir?

Yukarıda Nutella besin değerinde de aktardığımız gibi Nutellanın 100 gramı 540 kaloridir. Nutellanın içerdiği kalorinin % 52’lik kısmı yağdan oluşmaktadır. Diğer besinlerle karşılaştırıldığında Nutella % 49 daha fazla kalori içermektedir.

1 Kaşık Nutella Kalorisi Ne Kadardır?

Nutella aşkından vazgeçemeyen kişiler, kilo almaktan da korktuğu için daha az Nutella tüketmeyi tercih ederler. Bu nedenle günde 1 kaşık Nutella kalorisi ne kadardır hesaplamaya çalışırlar. 1 kaşık Nutella içerisinde 0,6 g protein, 7 g karbonhidrat ve 5 g yağ bulunmaktadır. 1 çay kaşığı Nutella 20 kalori içermektedir. 1 yemek kaşığı Nutella ise 95 kalori içermektedir.

Ekmek Arası Nutella Kaç Kalori?

Nutella her türlü tüketilebilen bir besindir. Bazen kurabiyelerin ve keklerin içerisinde, bazen direkt kaşıkla bazen de ekmek arası tüketilmektedir. Kahvaltılarda ya da öğün aralarında tüketilen ekmek arası Nutella kaç kalori merak ediyor musunuz? Bir tane ince dilim ekmek üzerine az miktarda sürülen Nutella 123 kaloridir. Ekmekle tüketilen Nutellanın kalorisi ekmeğin inceliğine ve kullanılan Nutellaya göre değişmektedir.

Gece Nutella Yemek Kilo Aldırır Mı?

Nutellanın ne kadar kalorili olduğunu yukarıda bahsettik. Kilo alma evresinde tüketilen besinlerin ne zaman tüketildiği de çok önemlidir. Bu nedenle gece Nutella yemek kilo aldırır mı derseniz evet cevabını rahatlıkla verebiliriz. Nutella zaten çok kalorili bir üründür. Geceleri yenen Nutella, hareketsiz de kalacağınız için yağa dönüşerek kilo almanıza neden olacaktır.

1 Yemek Kaşığı Nutella Yeyince Kaloriyi Nasıl Yakılır?

Nutellayı yemekten vazgeçmeyen ancak yedikleri Nutellayı da eritmek isteyen kişiler, yedikleri Nutellayı eritmek için neler yapmaları gerektiğini araştırmaktadırlar. 1 yemek kaşığı Nutella’nın 95 kalori olduğunu söylemiştir. BU kaloriyi yakabilmek için 25 dakika plates yapabilirsiniz. Ayrıca 10 dakika orta hızla ip atlayarak da 1 yemek kaşığı Nutellanın kalorisini yakabilirsiniz. Bununla beraber 9 dakika bisiklet sürmek ve orta tempolu bir şekilde 30 dakika yürümek de 100 kalori yakmanızı sağlamaktadır.