16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkGaviscon şurup reçetesiz alınır mı, nasıl kullanılır?

Gaviscon şurup reçetesiz alınır mı, nasıl kullanılır?

Gaviscon şurup, oldukça popüler bir reflü ilacıdır. Reflü kaynaklı görülen mide ekşimesi ve yanması gibi semptomlara iyi gelen Gaviscon şurup hemen herkesin evinde bulunmaktadır. Ancak Gaviscon şurup ne işe yarar veya Gaviscon şurubun faydaları nelerdir bilmeyen çok kişi vardır. Detaylı olarak araştırdığımız Gaviscon şurup ile ilgili birçok sorunun yanıtını yazımızın devamında bulabileceksiniz.

İçerikleri

Oral yolla kullanılan Gaviscon şurup, 6 yaşından küçük çocuklara önerilmemektedir. Mide yanması, hazımsızlık, göğüs yanması, mide ekşimesi ve yemek borusunun iltihaplanması gibi durumlarda Gaviscon şurup önerilmektedir. Tahriş olan mideyi koruyan Gaviscon şurubun düzenli kullanılması gerekmektedir. Ayrıca Gaviscon şurup etken maddelerinden birine karşı alerjisi olan kişilerin Gaviscon şurubu kullanmadan önce doktora danışmaları tavsiye edilmektedir.

Gaviscon Şurup Nedir?

Günlük yaşamda en sık karşılaşılan sorunların başında, yemek sonrası hazımsızlık gelmektedir. Yeme bozukluklarına ve reflüye bağlı olarak gelişen bu durum için Gaviscon şurup önerilmektedir. Doğal kaynaklı bir ilaç olan Gaviscon şurubun farklı formları bulunmaktadır. Hastaların durumuna ve rahatsızlıklarına göre en uygun Gaviscon şurup önerilmektedir. Gaviscon şurubun değişik formları şu şekilde sıralanabilir:

  • Gaviscon Şurup
  • Gaviscon Double Action Şurup
  • Gaviscon Advance Şurup
  • Gaviscon İnfant Toz
  • Gaviscon Çiğneme Tableti
Gaviscon Şurup Ne İşe Yarar?
Gaviscon Şurup Ne İşe Yarar?

Gaviscon Şurup Ne İşe Yarar?

Bu kadar popüler olan Gaviscon şurup ne işe yarar merak ediyor musunuz? O halde doğru adrestesiniz. Sizlere Gaviscon şurup ile ilgili tüm ayrıntıları aktaracağız. Gaviscon şurubun etken maddesi, bikarbonat ve sodyum alijinat olarak hazırlanmıştır. Reflüden kaynaklanan mide sorunlarına iyi gelen Gaviscon şurup, özellikle hamilelik döneminde yaşanan yemek sonrası hazımsızlığı gidermektedir.

Reflü baskılayıcı bir ilaç olan Gaviscon şurup, ağza sıvı gelmesini engellemektedir. Yemek yedikten sonra görülen aşırı asit salgılanmasına iyi gelen Gaviscon şurup, mide asidinin neden olduğu semptomları hafifletmektedir. Gaviscon şurubun benzer isimdeki formlarının faydaları değişiklik göstermektedir. Bu nedenle şikâyetlerinize uygun olan Gaviscon şurubu kullanmanız gerekmektedir. Doktorunuza muayene olarak doğru ilacı reçete ettirdiğiniz zaman bazı riskleri de ortadan kaldırmış olursunuz.

Gaviscon Şurubun Faydaları Neler?

Son günlerin en çok aranan isimlerinden olan Gaviscon şurubun faydaları bir hayli fazladır. Temelde mide sorununu çözmeye yarayan Gaviscon şurup, doğal içerikli olduğu için herhangi bir zararı olmayan ilaç grubundadır. Gaviscon şurubun sağladığı temel faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Yemekten sonra oluşan mide asidine iyi gelir.
  • Mide yanmasına iyi gelir.
  • Hazımsızlığı giderir.
  • Reflü tedavisinde kullanılır.
  • Mide ekşimesine iyi gelir.
  • Midede oluşan asit miktarını düşürür.

Gaviscon Şurup Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Gaviscon isminde farklı ilaçların olduğundan bahsetmiştik. Bu ilaçlardan bazıları emzirme döneminde kullanılabilirken, bazılarının süte geçtiği tespit edildiği için kullanılmaması önerilmektedir. Yazımızda bahsettiğimiz Gaviscon şurup ise emzirme döneminde kullanılabilir. Hatta Gaviscon şurup hamilelik döneminde oluşan mide sorunlarına da iyi gelmektedir. Ancak her ihtimale karşı Gaviscon şurubu kullanmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda vardır.

Gaviscon Şurup Gebelikte (Hamilelik) Kullanılır Mı?

Hamilelik dönemi çok zorlu geçen bir süreç yaşatabilmektedir. Bazı anne adaylarında herhangi bir belirti görülmezken, bazı anne adayları çok ciddi mide sorunları yaşamaktadır. Özellikle yemeklerden sonra veya gece yatarken mide ekşimesi ve yanması gibi sorunlar görülebilmektedir. Bu nedenle Gaviscon şurup gebelikte kullanılır mı merak konusudur. Gaviscon şurup, gebelik döneminde anne adaylarına önerilen bir şuruptur. Şurubun ne kadar kullanılacağı konusunda doktorun tavsiyesini dikkate almanız önerilmektedir.

Gaviscon Şurup Gaza İyi Gelir Mi?

Midesinde çeşitli problemler yaşayan kişiler, özellikle mide gazından yakınmaktadırlar. Midede oluşan gaz, bazen çok farklı hastalıklardan şüphe etmeye neden olmaktadır. Doktor tarafından muayene edildikten sonra midede gaz olduğu saptandığı zaman Gaviscon şurup önerilmektedir. İçeriğindeki etken madde sayesinde gazı azaltan Gaviscon şurup bu konuda oldukça başarılıdır.

Gaviscon Şurup Mide Ağrısına İyi Gelir Mi?

Birçok farklı etkene bağlı olarak mide ağrısı yaşayan kişi sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Mide ağrısı nedeni ile gece boyu uyuyamayan kişiler, bu soruna etkili bir çare aramaktadır. Doktorlar tarafından sıkça reçete edilen Gaviscon şurup mide ağrısına iyi gelir. Doktorunuza danışarak önerilen dozda Gaviscon şurubu kullandığınız zaman mide ağrınız hafifleyecektir.

Gaviscon Şurup Mide Bulantısına İyi Gelir Mi?

İçeriğinde sodyum alijinat ve bikarbonat olan Gaviscon şurup, mide bulantısını kesme konusunda çok etkilidir. Gaviscon şurubu içtiğiniz zaman çok kısa süre içerisinde mide bulantınız hafifleyerek sona erecektir.

Gaviscon Şurup Boğaz Ağrısına İyi Gelir Mi?

Birçok kişi Gaviscon şurup boğaz ağrısı iyi gelir mi sorusunun yanıtını araştırmaktadır. Gaviscon şurup direkt olarak boğaz ağrısını kesmez. Ancak reflü nedeni ile boğazda hissedilen ağrılara iyi gelmektedir.

Gaviscon Şurup İshale İyi Gelir Mi?

Gaviscon şurup ishale iyi gelmez. Hatta Gaviscon şurubun hafif yan etkilerinin arasında ishal ve kabızlık bulunmaktadır. Düşük dozlarda kullanılan Gaviscon şurubun yan etkileri de hafif olmaktadır.

Gaviscon Şurup Aç Mı Tok Mu İçilir?

Gaviscon şurup ile ilgili Gaviscon şurup aç mı tok mu içilir sorusu çok sık sorulmaktadır. Gaviscon şurup yemeklerden önce içilmelidir. Kullanmadan önce şişe iyice çalkalanmalıdır. Gaviscon tablet formu çiğnenmelidir.

Gaviscon Şurup Nasıl Kullanılır?
Gaviscon Şurup Nasıl Kullanılır?

Gaviscon Şurup Nasıl Kullanılır?

Mide rahatsızlıkları kişinin günlük yaşam kalitesini bir hayli düşürmektedir. Mide rahatsızlıkları için önerilen Gaviscon şurup nasıl kullanılır öğrenerek şurubun etkilerini artırabilirsiniz. Gaviscon şurup yemeklerden önce içilmelidir. Mide ağrısı ara ara oluyor ise şurubu ağrı yaşandığında içmeniz önerilmektedir. Ancak sık sık tekrarlayan mide ağrılarında Gaviscon şurubun düzenli kullanımı gerekmektedir. 12 yaşından büyük kişiler için yemeklerden ve yatmadan önce 2 – 4 tatlı kaşığı önerilmektedir.

Gaviscon Şurup Alkolle Alınır Mı?

Alkol kullanımına alışkın olan kişiler Gaviscon şurup alkolle alınır mı sorusunu sormaktadır. Alkol, midede normalden daha fazla asit üretilmesine neden olmaktadır. Bu nedenle Gaviscon şurup kullanılırken alkole ara verilmelidir.

Gaviscon Şurup Zayıflatır Mı?

Gaviscon şurubun zayıflattığına dair bazı paylaşımlar olduğu görülmektedir. Bu paylaşımlar şurubu kullananları meraka düşürmektedir. Gaviscon şurubun zayıflatıcı bir etkisi yoktur. Şurubun yan etkilerinde ishal vardır. Bu süreçte ishal nedeni ile yaşanan kilo kaybı kalıcı değildir.

Gaviscon Şurup Kilo Aldırır Mı?

Gaviscon şurubun kilo aldırma etkisi yoktur. Ancak şurubun etkisi ile mide sorunları düzelmektedir. Bu durumda kişinin iştahı açıldığı ve istediği yemekleri yiyebildiği için kilo alabilmektedir. Ancak kilo alımında Gaviscon şurup etkili değişdir.

Gaviscon Şurup Adeti Geciktirir Mi?

Gaviscon şurup hafif yan etkileri olan bir ilaçtır. Kadınlar tarafından Gaviscon şurup adeti geciktirir mi merak edilmektedir. Gaviscon şurubun adet düzeninde olumlu veya olumsuz bir etkisi yoktur.

Gaviscon Şurup Reçetesiz Alınır Mı?
Gaviscon Şurup Reçetesiz Alınır Mı?

Gaviscon Şurup Reçetesiz Alınır Mı?

Gaviscon şurup, reçeteli satılan ilaçlar arasındadır. Aile Hekiminize veya doktorunuza giderek Gaviscon şurup yazdırmanız gerekmektedir.

Gaviscon Şurup Devlet Karşılıyor Mu?

Gaviscon şurup SGK tarafından karşılanmaktadır. Reçeteniz ile beraber eczaneye gittiğiniz zaman SGK tarafından karşılanan tutardan kalan tutarı ödeyerek ilacınızı alabilirsiniz.

Gaviscon Şurup Muadili İlaçlar Neler?

Gaviscon şurup muadili olan bir ilaçtır. Gittiğiniz eczanede Gaviscon şurubu bulamazsanız, bu şurubun etkilerine sahip muadili şurupları satın alabilirsiniz. Hangi şurupların Gaviscon şurup etkisine sahip olduğunu eczacınız söyleyecektir. Ancak eczaneye gitmeden önce bu konuda bilgi sahibi olmanızı istiyoruz. Gaviscon şurubun muadili ilaçlar şunlardır:

  • Gastopal Duo: Süspansiyon
  • Digestan: Çiğneme tableti
  • Gastren Duo: Süspansiyo
  • Pronat: Süspansiyon
  • Gasvin: Çiğneme tableti –Süspansiyon
  • Refcon Advance / Refcon Double Action / Refcon Likit: Süspansiyon
  • Ranisit: Süspansiyon
  • Rennie Duo: Süspansiyon

Gaviscon Şurup Açıldıktan Sonra Ne Kadar Süre Kullanılır?

Gaviscon şurup, 30 derecenin altında oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Serin ve kuru yerde saklanması gereken Gaviscon şurubu, son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullamanız tavsiye edilmektedir. Gaviscon şurup açıldıktan sonra 6 ay içerisinde kullanılmalıdır. 6 aydan sonra Gaviscon şurubun kullanılması önerilmemektedir.

Gaviscon Şurup Yan Etkileri Neler?

Gaviscon şurup, güvenilirliği ile bilinen ve neredeyse hiç yan etkisi olmayan bir ilaçtır. Gaviscon şurubun olası yan etkileri hafif olduğu gibi ilaç kullanımı bırakıldığında geçmektedir. Farklı yardımcı maddeler içeren Gaviscon şurup bazı kişilerde kusma, bulantı, ishal ve kabızlık gibi yan etkilere neden olabilmektedir.

Gaviscon Şurup Ne Kadar? Gaviscon Şurup Fiyatı

Gaviscon şurup fiyatı 22 Kasım 2021 itibari ile 23.06 TL’dir. Gaviscon şurubu eczanelerden temin edebilirsiniz.

Gaviscon Şurup Kullananların Yorumları Neler?

Gaviscon şurup kullananların yorumları, bu şurubu kullanma konusunda tereddüt eden kişilerin fikirlerini netleştirmektedir. Gaviscon şurup yan etkisi çok az olan bir ilaçtır. Bu nedenle kullanıcılar tarafından yan etkiye dair herhangi bir şikâyet olduğu görülmemiştir. Gaviscon şurubu kullananlar, mide sorunlarının hemen geçtiğini ve rahatladıklarını belirtmişlerdir.

Gaviscon şurup reçetesiz alınır mı, nasıl kullanılır?