24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıEvde doğal Şems Arslan kolajen maskesi nasıl yapılır? Ne işe yarar?

Evde doğal Şems Arslan kolajen maskesi nasıl yapılır? Ne işe yarar?

Evde doğal Şems Arslan kolajen maskesi nasıl yapılır, kolajen maske nasıl kullanılır, ne işe yarar sorularınızın yanıtı yazımızın detayında.

İçerikleri

Şems Arslan Kolajen Maskesi, genel olarak yaşlanma karşıtı olan bir maskedir. Yüz bölgesinin gergin, sıkı ve daha genç görünmesini sağlayan maske cildinizin esnekliğini artırır, cilt dokunuzu yeniler. Şems Arslan katıldığı canlı yayın programında kolajen maskesini açıkladı.

Şems Arslan Kolajen Maskesi Ne İşe Yarar
Şems Arslan Kolajen Maskesi Ne İşe Yarar

Şems Arslan Kolajen Maskesi Ne İşe Yarar

Son yıllarda verdiği mucize güzellik reçeteleri ile ünlü olan Şems Arslan, kolajen maskesinin evde doğal yollarla nasıl yapıldığı, kolajen maskenin ne işe yaradığı herkes tarafından merak edilmiştir. Kolajen, birçok işlev ile birlikte vücudun eklemlerini, bağlarını, kemiklerini ve tendonlarını etkileyen önemli rol oynar. İnsanlardaki eklemleri ve kemikleri bir arada tutmaya yardımcı olur. Aslında kolajen insan vücudundaki bütün proteinlerin yaklaşık %30’unu oluşturur, amino asitler olarak bilinen yapı taşları tarafından oluşturulmaktadır.

Vücuttaki Kolajenin Azalmasına Ne Sebep Olur?

  • Çok fazla şeker kullanımı,
  • Yetersiz uyku,
  • Yaralanmalar ve duygusal stres nedeniyle yüksek bir kortizol, antioksidan içerikli yiyecekleri az tüketmek,
  • Güneşe maruz kalmak ve hareket eksikliği,
  • Kötü bağırsak sorunu,
  • C vitamini ve çinko eksiklikleri ve serbest radikaller gibi faktörlerdir.

Cilt uzmanı Arslan, yaşlanma karşıtı kolajen maskenin tarifini vermiştir. Evde rahat bir şekilde bulunabilecek malzemelerden oluşan kolajen maske kırışıklıkların gitmesine yardımcı olan tariflerin arasında yer almaktadır. İşte tarifi!

Evde Doğal Şems Arslan Kolajen Maskesi Nasıl Yapılır?

Cildin gergin, sıkı ve genç görünmesini sağlayan Arslan Kolajen maskesini yapmak için 1 yemek kaşığı patates nişastası, 5 çay kaşığı havuç suyu, 1 çay kaşığı bal, 2 su bardağı ılık süt, 1 çay kaşığı süt kaymağı ve 1 yemek kaşığı sıvı moomyo malzemelerini kasede iyice karıştırın.

Şems Arslan Kolajen Maskesi Nasıl Kullanılır?

Yağlı kağıttan yüz maskesi kesin ve sıcak sütün içerisinde kalıbınızı ısıtın. Yüzünüzü tamamen temizleyin. Cildinize maskeyi uygulayın. Ardından yağlı kağıdı yüzünüze takın. Yaklaşık olarak 25 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık su ile cildinizi durulayın. Şems Arslan Kolajen maskesini haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir!

Evde doğal Şems Arslan kolajen maskesi nasıl yapılır? Ne işe yarar?