19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaDiyetEtkili zayıflamak için zencefil çayı nasıl yapılır?

Etkili zayıflamak için zencefil çayı nasıl yapılır?

İçerikleri

Zencefil, güç verir, bağışıklığı güçlendirir, iltihaplanmayı ortadan kaldırır ve metabolizmayı hızlandırır. Kilo kaybı için zencefil çayı ekonomik ve faydalı bir araçtır. Peki, bu harika içeceği doğru şekilde nasıl hazırlarsınız? Sonuçta, zencefil güçlü bir ürün olarak kabul edilir ve büyük miktarları zararlıdır. Yanlış demlenmiş çay, iyileştirme ve zayıflama özelliklerini tamamen kaybeder.

Zencefilin Vücuttaki Etkisi

Kilo verirken, zencefilli tarifler yalnızca aşırı yağ yakmakla kalmaz, aynı zamanda hızlı şekilde tüketilen vitamin ve mineral rezervlerini de doldurur. Sıcak suda yapılan zencefil çayı, salata, çorba ve yemeklere eklenen toz zencefilden daha iyi çalışır. Baharat, kapsamlı bir şekilde vücut üzerinde hareket etmeye başlar:

  • Kan dolaşımını iyileştirir. Hücrelere verilen tam bir besin setidir ve bunlar çok iyi bir şekilde emilir. Hızlı kan akışı toksinleri uzaklaştırır. Kolestrolü emer ve vücutta uygun beslenme ilkelerini izlemeden birkaç kilogram birikebilen toksinler ile savaşır.
  • Metabolizmanın kalitesini etkiler. Bu sayede, fazla kiloları hızla eritir.
  • Zencefil çayı formülü, gastrointestinal sistemin çalışmasını etkileyen, çürümeyi ve fermantasyonu ortadan kaldıran ve ayrıca yağ biriktirmesine izin vermeyen uçucu yağlar içerir.
  • Zencefil kökünün vitamin bileşimi amino asit rezervlerini, B, A ve C gruplarının vitaminlerini, magnezyum, demir, potasyum ve kalsiyum minarellerini içerir.
  • Hücre yenilenme sürecini başlatır.

Önemli Nokta! Düzenli olarak zencefil çayı kullanımı, kilo verme sürecini stabil hale getirir. Ancak iyi sonuçlar elde etmek için, beslenme düzeninin kökten değiştirilmesi gerekir. Şeker alımını büyük ölçüde azaltmak, yağlı yiyecekleri ve unlu ürünlerin tüketimini bırakmak önemlidir. Zencefil çayı kullanarak iki ayda beş ile on kilo vermek mümkündür.”

Zencefil Çayı Nasıl İçilir?

Kilo vermek için daima taze çay kullanmalısınız. Yani günlük olarak taze demlenmiş zencefil çayı tüketmelisiniz. Bir günden fazla bekletilen demlenmiş zencefil çayı faydalı özelliklerini kaybeder ve sağlık için tehlikeli hale gelir. Zencefil çayının düzenli kullanımı, doğru kilo kaybı için önemli bir ilkedir. İşte kilo vermeniz için diğer ipuçları:

  • Zencefil çayı yemekten 30 ile 40 dakika önce tüketilmesi, iştahın azalmasına ve yiyeceklerin asimilasyon sürecinin iyileşmesine yardımcı olur.
  • Zayıflamak için bir bardak sıcak zencefil çayı içerek başlamamalısınız. Yemeklerden önce her defasında 50ml içilir. İlk içtiğinizde tadı acı gelerek sizi rahatsız edebilir. Bu aktif bileşenler vücudunuzdaki tüm kötü maddeler ile keskin bir şekilde mücadele eder. Zaman içerisinde bu ölçüyü arttırabilirsiniz.
  • Zencefil çayını hazırlandıktan sonra hemen süzün. Bu sayede daha tadı az acı ve yumuşak olacaktır.
  • Zencefil çayı canlılık verir. Bu nedenle yatmadan önceki en az 4 saat boyunca içmeyiniz.
  • Zencefil çayına bal ekleyerek biraz tat verebilirsiniz.

Zencefil Çayının Yan Etkileri Nelerdir?

Zencefil bileşiminde GDO yok, antibiyotik yok, kimya yok. Çünkü zencefil yapay katkı maddeleri olmadan yetiştiriliyor. Ancak doğal bir ürün bile sağlık için bazen tehlikeli olabilir. Aşağıda belirttiğimiz durumlarınız var ise zencefil çayı tüketmeyiniz.

  • Besin alerjisi
  • Kalp patolojileri, gastrointestinal sistem (özellikle gastrit ve ülser)
  • İdrar kanallarında ve böbreklerde taş olması
  • Yüksek ateş
  • Emziren anne
  • Hamilelik

Zencefil Çayı Tarifleri

Kilo kaybı için geleneksel tariflerin yanı sıra, inanılmaz bir iyileştirici etkisi olan sarımsağın “füzyon” karışımları da vardır. Üstelik sağlıklı bir çay yapmak çok az zaman alıyor.

Taze Zencefil Kökünden Klasik Tarif

Zencefil çayı demlemek için, rendenin ince tarafı ile rendelenmiş yarım bardak zencefil kökünü alın:

  • Uygun bir kaba koyun ve üzerine yarım litre su ekleyin.
  • Karışımı orta ateşte kaynatın.
  • Kaynamaya başladığı andan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynamasına izin verin.
  • Çayı süzün ve ağzı kapalı bir kaba dökün.
  • Çay biraz ılıdıktan sonra içine biraz bal ekleyin ve mükemmel lezzette çayınız hazır.

Zencefil ve Sarımsak İle Zayıflama

4cm taze zencefil köküne 2 diş sarımsak ekleyerek oryantal bir tarif ile zencefil çayı hazırlayın. Zencefilin ve sarımsağın kabuklarını soyun. Yıkayın ve ince bir rendeden geçirin. Hazırladığınız rendelenmiş karışımı bir termos içerisine koyun ve içerisine 2 litre kaynar su ilave edin. Bir saat demlendikten sonra süzün ve için.

Zencefil ve Tarçın

Tarçın, etkili kilo kaybı için güçlü bir antioksidan ve yağ yakıcı bileşen kaynağıdır. 1 yemek kaşığı tarçına bir bardak kaynar su ekleyin. 25 ile 30 dakika bekletin. Daha sonra infüzyon ile hazırlanan zencefil kökünün kaynamış ve demlenmiş zencefil çayı ile karıştırın. Karışım çayınızı bir kaşık bal ile tatlandırabilirsiniz. Tarçın, yararlı maddelerin tamamen açığa çıkmasında etkin rol oynamaktadır.

Yeşil Çay ile Zencefil Çayı

Yeşil çay, vücuttaki zararlı maddeler ile savaşmaya yardımcı olur. Kilo kaybı için, zencefil çayına bir tutam yeşil çay eklemek size ekstra fayda getirecektir.

Portakal Suyu ile Zencefil Çayı

Portakal suyu ve zencefilin kombinasyonu, kilo kaybı isteyenler için zencefilin acı tadını tolere edecektir.

  • Yarım yemek kaşığı nane, zencefil rendesi ve biraz kakuleyi bir karıştırıcı içerisine koyun. Karıştırın ve içerisine kaynar su dökün.
  • 40 dakika demlenmesi için bekleyin ve süzün.
  • 50 gram portakal suyu ilave edin ve karıştırın. Dilerseniz biraz bal ekleyebilirsiniz.

Zencefilli Kahve

Zayıflamak için zencefil kullanmak istiyorsunuz ancak düzenli çay yapmak istemiyorsanız. Baharatı doğal kahve ile karıştırmayı deneyebilirsiniz.

  • 2 çay kaşığı Türk kahvesinin içerisine
  • 2 cm rendelenmiş zencefil kökü ilave edin.
  • Bu karışım ile klasik olarak kahvenizi pişirin.

İsteğe bağlı olarak az miktarda süt, bir tutam tarçın ilave edebilirsiniz. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kombinasyon elde edeceksiniz.

Tembel Tarif

Küçük bir püf noktası: toz tarçın ve zencefil. Küçük baharat kavanozlarına koyun. Kaynayan suyun içerisine 1er tutam ekleyin. Birkaç dakika demlenmesine izin verin. Gerçek zencefil çayı olmasa da anlık tembellik hallerinizde tüketebilirsiniz.

Toz ve Taze Kök Zencefil Arasındaki Fark Nedir?

Kimi insanlar toz zencefilin kilo kaybı için uygun olmadığını düşünüyor. Aslında, bu maddenin hemen hemen aynı yararı vardır. Ancak bu durumda zencefil çayı demleme oranları tamamen farklı. Kuru bir canlıda, tüm aktif maddelerin konsantrasyonu on kat daha fazladır. Zencefil tozu dengeli kilo kaybı için uygundur ve taze kök zencefil yoğun kilo vermeye yardımcı olur. Ancak toz zencefil pratik olarak içeceğe aşırı acılık vermez ve buna bağlı olarak çaylar daha kolay içilir.