28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıDoktorların tavsiye ettiği en iyi güneş kremleri hangileri?

Doktorların tavsiye ettiği en iyi güneş kremleri hangileri?

Bu yazımızda denizi ve yüzmeyi sevenlerin en çok merak ettiği doktorların tavsiye ettiği en iyi güneş kremleri hangileri sorusunu yanıtlıyoruz.

İçerikleri

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte güneş ışınlarının cildimize olan etkisi de artmaya başladı. Bu noktada, cildimizi güneşin zararlarından koruma altına almak için etkili bir güneş kremine ihtiyaç duyarız. Peki en iyi güneş kremleri hangileri? Seçerken dikkat etmemiz gerekenler nelerdir? Hepsini sizler için derledik. İşte detaylar!

En İyi Güneş Kremleri Hangileri?

Doktorlar, güneş kremi önerisinde bulunurken özellikle herhangi bir katkı maddesi içermeyen, doğal içeriği bulunan ve cilt tipine göre en uygun olan kremleri önermektedir. Siz de seçim yapmak için doktor önerisi olan kremlerden derlediğimiz listemize göz atabilirsiniz.

1- Bioderma SPF 50 Photoderm Max Güneş Koruyucu Kremi

Tüm cilt tipleri için önerilen bu krem, özellikle lekeli cildi bulunan kişiler için en iyi güneş kremi modelleri arasında yer almaktadır. Güneş ışınlarının sebep olduğu kızarıklık, yanık ve soyulmalara karşı cildi korumaktadır. Yine ciltteki güneş ışınlarının neden olduğu erken yaşlanma belirtilerini en aza indirmektedir. Altın renginde akışkan bir formu bulunan bu krem ile cilt tonu eşitlenir ve lekeli görünümün kapanmasına yardımcı olur .Yağlı olmayan bir yapısı bulunurken, cilt tarafından kolaylıkla emilir. Böylece sağlıklı bir şekilde bronzlaşmayı sağlar.

2- Solante Immuna SPF 50 Güneş Losyonu

En iyi güneş kremleri hangileri listemizde Doktorlar tarafından önerilen diğer bir marka Solante Immuna’dır. Tüm ciltlerinin kullanabilmesi amacıyla geliştirilmiş olan bir formüle sahiptir. Cildi olumsuz faktörlerden etkileyecek tüm güneş ışınlarına karşı en üst düzeyde koruma sağlamaktadır. Ultraviyole ışınlarına karşı cildi bütün gün koruma altına alır. Bunun yanı sıra cildi derinlemesine besleyerek nemlendirici özelliği görür. Antioksidan etkisi de bulunan bu krem, parfüm içermez. Güneşlenmeden 30 dakika öncesinde temiz cilde sürerek uygulayabilirsiniz.

Vichy Ideal Soleil SPF50+ Anti Sand Milk

3- Vichy Ideal Soleil SPF50+ Anti Sand Milk

Çok yüksek korumalı vücut sütü olarak da tabir edilen Vichy Ideal güneş kremi, suya dayanıklı bir yapıya sahiptir ve kumların cilt üzerine yapışmasını engelleyerek kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Özel formülü sayesinde hassas ciltler için ideal olan bu krem aynı zamanda hem yüz hem de vücut kullanımına uygundur.

4- Sebamed SPF 50+ Çok Yönlü Güneş Koruyucu Krem

Ciltteki hasarları ve tahrişleri önleyebilen özel bir formüle sahip olan Sebamed, bilindik markalardandır. Bir diğer özelliği cildi yaşlanma etkilerinden korumaktadır. Cildi yumuşatarak pürüzsüzleştirir, böylece cilt esnekliğini korur. Kuma dayanıklıdır ve cildi 6 saate kadar ter ile suya karşı koruma sağlar.

5- Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Koruyucu Yüz Kremi GKF50+

Hassas ciltlere nüfus eden UV ışınları gibi en ağır ışınları bile % 90 oranında emerek yüksek koruma sağlayan Garnier Ambre güneş kremi, hipoalerjenik bir yapıya sahiptir. Kokusuz ve renksiz olması gibi özellikleri, dermatolojik olarak test edilerek gerekli onayı almıştır. Hafif dokusu bulunan bu krem, cilde yapışmaz ve bu sayede ciltte beyazlık gibi bir iz bırakmaz. İçindeki özel formülü ile alerji risklerini en aza indirmek amacıyla tasarlanması, bu kremi doktorların önerdiği en iyi güneş kremleri hangileri listesinde ön plana çıkarmaktadır.

Güneş Koruyucu Seçerken Bakmanız Gereken 5 Şey

Güneş bakım alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmek ve güneş kremi kullanmayı da içeren gerekli ayarlamaları yapmak için harika bir zaman! Yıllık cilt kontrolünü bir dermatologa yaptırmanın yanı sıra, her gün güneş kremi kullanmak, en yaygın ve en ölümcül cilt kanseri türlerini önlemenin açık ara en etkili ve en kolay yoludur.

Bu aynı zamanda daha uzun süre daha genç görünmenin en iyi yoludur. Güneş kremi sürerek, ince çizgiler ve kahverengi lekeler gibi güneşe maruz kalmanın neden olduğu yaşlanma belirtilerini önlersiniz.

Seçtiğiniz Güneş Koruyucu ve Nasıl Uyguladığınız Önemlidir

Uygun güneş koruması aldığınızdan emin olmak söz konusu olduğunda, satın aldığınız güneş kremi ve nasıl uyguladığınız çok önemlidir.

Doğru Güneş Kremi Uygulaması için Bu Karşılaştırmaları Takip Edin:

  1. Hava ve mevsim ne olursa olsun her gün güneş kremi kullanın.
  2. Sadece yüzünüze değil, güneşe maruz kalan tüm cildinize uygulayın.
  3. Uzun süre güneşe maruz kalacaksanız, her 2 saatte bir güneş kremini yeniden uygulayın. Gün boyunca pudralı bir güneş koruyucu ile rötuş yapmanızı öneririz – taşınabilir, dağınıklık yaratmaz ve makyajınızı yerinde tutar!

Bu alışkanlıkları günlük hayatınıza entegre ederek gelecekteki kendinize büyük bir iyilik yapıyorsunuz!

Yukarıdaki uygulamalara ek olarak, cildinizi olabildiğince iyi koruduğunuzdan emin olmak için bir güneş koruyucuda aramanız gereken beş şey için aşağıdaki kontrol listemize bakın.

  • Güneş koruyucu SBF 30 veya daha yüksek olmalıdır,
  • Güneş kremi geniş spektrumlu olmalı,
  • Güneş koruyucu komedojenik olmamalıdır,
  • Güneş kremi cildinizi emmeli,
  • Güneş koruyucu kaliteli malzemeler içermelidir.

En İyi Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

Doktorların tavsiye ettiği en iyi güneş kremleri hangileri?