27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıDermovate merhem dudağa, yüze, yaraya sürülür mü?

Dermovate merhem dudağa, yüze, yaraya sürülür mü?

Dermovate merhem ne işe yarar, kahverengi lekeler ve pişik için kullanılır mı, basura, güneş yanığına, çıbana, uçuğa iyi gelir mi, kortizonlu mu? Yazımızda...

İçerikleri

Dermovate merhem son derece etkili olmasıyla beraber yan etkileri olan bir kremdir. Bu nedenle Dermovate kremin doktor önerisi olmadan kesinlikle kullanılmaması önerilmektedir. Kortizonlu kremler arasında yer alan Dermovate krem, etken maddeleri ile deri hastalıklarına iyi gelmektedir. Deri hastalıklarında yaşanan iltihabın etkilerini de en aza indirmektedir.

Dermovate Merhem Nedir?

Birçok doktora tarafından reçete edilen ve kullanıcıların memnun kaldığı Dermovate merhem nedir konusuna değineceğiz. 30 gram ve 50 gramlık tüplerde satılan Dermovate kremin etken maddesi Clobetasol Propionate’dir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak ciltte meydana gelen deri ve cilt problemlerinde Dermovate krem reçete edilmektedir.

Reçete ile satılabilen Dermovate kremin losyon ve merhem formları da bulunmaktadır. Merhem formunda olan Dermovate daha yağlıdır. Dermovate krem yüzeysel cilt sorunlarını tedavi etmektedir. Dermovate merhem ise derinin al tabakasında görülen sorunların tedavisinde etkilidir.

Dermovate Krem Ne İşe Yarar?
Dermovate Krem Ne İşe Yarar?

Dermovate Krem Ne İşe Yarar?

Temelde egzama tedavisinde oldukça etkili olduğu bilinen Dermovate krem ne işe yarar? Birçok kişi tarafından bu sorusun cevabı merak edilmektedir. Cilde sürülerek kullanılan Dermovate krem, yüzde görülen bir çeşit deri hastalığı olan plakların tedavisinde önerilmektedir. Dermovate kremin diğer faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Sedef hastalığının tedavisinde etkilidir.
  • Diskoid Lupus eritematozus yani bir çeşit deri hastalığını tedavi eder.
  • Cilt rahatsızlıklarında ortaya çıkan kaşıntı ve kızarıklığı azaltır.
  • Cilt problemlerinde oluşan iltihabı azaltır.
  • İyi huylu deri hastalığını tedavi eder.
  • Vücutta iltihaba, şişliğe ve kızarıklığa neden olan kimyasalları ortadan kaldırır.

Dermovate Merhem Nasıl Kullanılır?

Dermovate merhem uzman bir doktora danışılmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Dermovate merhem kortizon içerdiği için kullanımına da dikkat edilmelidir. Kremin uygulanacağı bölge temizlenerek kurulanmalıdır. Daha sonra ince bir tabaka halinde sürülen Dermovate krem yavaş bir şekilde ovalanarak cilde yedirilmelidir. Gün içerisinde Dermovate kremi 1-2 kere 4 haftaya kadar kullanabilirsiniz.

Dermovate Krem Neye İyi Gelir?

Dermovate krem birçok cilt sorununu tedavi etmektedir. Cildi rahatlatan bir etkisi bulunan Dermovate krem neye iyi gelir konusunda bazı bilgiler vereceğiz. Dermovate krem egzama kremi olarak bilinse de, Dermovate kremin faydaları bir hayli fazladır. Doktorlar tarafından çok sık önerilen Dermovate kremin yararları şu şekilde sıralanabilir:

  • Cilt rengini normale döndürür.
  • Ciltte oluşan kaşıntıyı azaltarak cilde rahatlık verir.
  • Cilt sağlığına iyi gelir.
  • İnatçı deri hastalıklarını iyileştirir.
  • Egzama ve sedef hastalığını geçirerek bu hastalıkların tekrar olmasını önler.
  • Ciltteki iltihabı ve şişliği azaltır.
  • Ciltte oluşan kırmızı lekeleri tedavi eder.
  • Mor renkteki kaşıntılı cilt lekelerine iyi gelir.

Dermovate Günde Kaç Kere Sürülür?

Dermovate krem doktor önerisiyle kullanılmalıdır. Dermovate kremin günde 1-2 kere kullanılabileceği söylenmektedir.

Dermovate Bebeklerde Kullanılır Mı?

Dermovate krem 1 yaşından büyük kişilerde kullanılabilen bir kremdir. 1 yaş altındaki çocuklarda ise kontrendikedir. 1 yaş altındaki bebeklerde kullanılması önerilmemektedir.

Dermovate Krem Kahverengi Lekeler İçin Kullanılır mı?

Dermovate krem lekeler için kullanılmaz. Kahverengi lekelerin tedavisinde Dermovate kremin etkisi yoktur.

Dermovate Pişik İçin Kullanılır Mı?

Kortizon içerden kremlerin pişiğe iyi geldiği bilinmektedir. Buna rağmen Dermovate kremin yetişkinlerde pişik tedavisinde kısa süreli kullanılması önerilmektedir.

Dermovate Basura İyi Gelir Mi?

Dermovate basura iyi gelir mi en çok merak edilen sorulardan biridir. Dermovate kremin sağladığı faydalar incelendiği zaman basura ya da hemoroide iyi gelmediği görülmektedir. Bu kremi basur için kullanmamalısınız.

Dermovate Gül Hastalığına İyi Gelir Mi?

Gül hastalığı nedeniyle ciltte kızarıklık meydana gelmektedir. Rozasea da denilen gül hastalığında bu kızarıklıkların tedavisinde Dermovate krem önerilmektedir. Ancak Dermovate kremi doktorunuza danışarak kullanmalısınız.

Dermovate Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Dermovate krem güneş yanığının tedavisinde etkilidir. Ancak içeriğinde kortizon olduğu için güneş yanığı tedavisinde uzun süre kullanılması önerilmemektedir.

Dermovate Krem Sinek Isırığına İyi Gelir Mi?

Birçok kişi için can sıkıcı durumlardan biri sinek ısırığıdır. Sineğin ısırdığı yerde kızarıklık ve kaşıntı meydana gelir. Dermovate krem sinek ısırığında görülen kızarıklık ve kaşıntıyı azaltmaktadır.

Dermovate Uçuğa İyi Gelir Mi?

Cilt yüzeyinde çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen uçuk tedavisinde Dermovate krem kullanılabilmektedir. Ancak kremin uçuk için ne kadar kullanılması gerektiği konusunda doktorun önerisi alınmalıdır.

Dermovate Çıbana İyi Gelir Mi?

Dermovate kremin çıban tedavisinde etkisi yoktur.

Dermovate Krem Saç Çıkarır Mı?

Dermovate saç losyonu saçta oluşan deri hastalıkları, egzama, sedef hastalığı ve iltihap gibi durumları tedavi etmektedir. Ancak Dermovate kremin saç çıkarma etkisi yoktur.

Dermovate Dudağa Sürülür Mü?

Dermovate krem uçuk tedavisinde kullanılabilen bir kremdir. Bu nedenle dudağa sürülmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Dermovate Yaraya Sürülür Mü?

Dermovate krem açık yaraya kesinlikle sürülmemelidir.

Dermovate Merhem Yüze Sürülür Mü?

Dermovate merhem yüze sürülebilen bir üründür. Ancak kremin yüzün tamamına sürülmesi önerilmez. Az miktarda alacağınız merhemi sadece sorunlu bölgeye sürmeniz yeterlidir.

Dermovate Genital Bölgeye Sürülür Mü?
Dermovate Genital Bölgeye Sürülür Mü?

Dermovate Genital Bölgeye Sürülür Mü?

Birçok kişi genital bölgede çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadır. Bu nedenle Dermovate genital bölgeye sürülür mü bilmek istemektedirler. Dermovate kremi genital bölgede kullanmanız için doktorunuz önerdiyse kullanabilirsiniz. Ancak herhangi bir öneri almadan genital bölgeye Dermovate krem sürmeyiniz.

Dermovate Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Dermovate krem vajinaya sürülebilir. Ancak kremi sürerken çok önce bir tabaka halinde sürmeye dikkat etmelisiniz. Ayrıca Dermovate krem uzun süre vajinada kullanmamalısınız.

Dermovate Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Dermovate kremin etken maddesinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilaç genelde anne sütü ile atıldığı için Dermovate kremi emziren annelerin dikkatli kullanması önerilmektedir. Emziren anneler bu konuda doktorlarına danışmalıdırlar.

Dermovate Hamilelikte Kullanılır Mı?

Dermovate kremin gebelikte çok az miktarda ve sürede kullanılması tavsiye edilmektedir.

Tedaviniz esnasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, Dermovate kremi kullanmayı bırakarak hemen doktorunuza danışmalısınız.

Dermovate Krem Fiyatı Eczane Kaç Lira?

Reçeteli olarak satılan Dermovate krem eczane fiyatı 21.45 TL’dir.

Dermovate Merhem Kullananların Yorumları Neler?

Dermovate merhem kullananlar, kremin kortizonlu olması nedeniyle kullanımında çekinmektedirler. Ancak doktor önerisiyle Dermovate kremi kullandıklarında yaşadıkları sorunun kısa sürede geçtiğini belirtmektedirler. Dermovate krem kullanıcıları, Dermovate kremi kullanmayı düşünen hastalara doktora danışmalarını tavsiye etmektedirler.