18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıClovate krem sivilceye iyi gelir mi, yüze sürülür mü?

Clovate krem sivilceye iyi gelir mi, yüze sürülür mü?

Clovate krem egzama, sedef hastalığı, tedavisi zor deri hastalıkları ve ciltte oluşan bazı sorunları tedavi eden kortizonlu bir kremdir. Kullanım oranı artan Clovate krem nedir, Clovate krem ne işe yarar, Clovate krem nasıl kullanılır gibi soruların yanıtını başlıklar halinde açıkladık.

İçerikleri

Cilt problemlerini tedavi eden Clovate krem topikal steroidler isimli ilaç grubundadır. Kremin merhem ve losyon şeklinde iki tane formu bulunmaktadır. Cilt tipine ve yaşanan cilt sorununa göre uygun olan kremi doktor belirlemektedir.

Clovate Krem Nedir?

Yaşlılar, yetişkinler ve 1 yaş üzerindeki çocuklarda kullanılan Clovate krem nedir sorusuna temelde bir sedef hastalığı kremidir denilebilir. Ancak Clovate kremin etkileri sadece sedef hastalığı üzerinde değildir. Bu krem birçok cilt hastalığı üzerinde fayda sağlamaktadır. Etken maddesi klobetazol propiyonat olan Clovate krem 50 gramlık tüpler şeklinde eczanelerde satılmaktadır. Kremin eczane dışında satışı yoktur.

Clovate krem normal reçeteli bir ilaçtır. Mavi beyaz kutuya sahip olan Krem reçeteli olarak satılmaktadır. Cilt üzerinde etkili olan krem birçok alanda kullanılabilmektedir. Sedef hastalığı gibi çok sık görülen egzama hastalığında da etkilidir. Clovate krem doktorun önerdiği şekilde ve sıklıkta kullanılmalıdır.

Clovate Krem Kortizonlu Mu?

Clovate krem Kortizonlu bir kremdir. Bu nedenle çok uzun süre kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Clovate Merhem Ne İçin Kullanılır?

Clovate Merhem ne için kullanılır diye baktığımızda bu kremin birçok cilt sorununda kullanılabileceğini görüyoruz. Clovate krem egzama, sedef hastalığı, ciltte şişlik, ciltte kızarıklık, yüzde oluşan plaklar, iltihaplı cilt sorunları, ciltte kaşıntı ve deri hastalıklarında kullanılmaktadır.

Clovate Krem Ne İşe Yarar?
Clovate Krem Ne İşe Yarar?

Clovate Krem Ne İşe Yarar?

Cilt üzerinde kullanımı ile etkili sonuçlar ortaya koyan Clovate krem doktor önerisi ile kullanılmalıdır. Kremin etken maddesine karşı alerjiniz olabilir. Bu durumda rahatsızlığınız daha kötüye gidebilir. Doktorunuz rahatsızlığına göre en uygun kremi ve kullanımını belirtecektir. Clovate krem cilt üzerinde oldukça etkilidir. Kremin sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Ciltte oluşan kaşıntıya ve kızarıklığa iyi gelir.
  • Deride şişliğe ve iltihaba neden olan tüm kimyasalların etkisini yok eder.
  • Egzama tedavisinde etkilidir.
  • Sedef hastalığına iyi gelir.
  • Tedavisi zor olan dermatozlara iyi gelir.
  • Oluşan alerjik reaksiyonlara iyi gelir.

Clovate Krem Neye İyi Gelir?

Beyaz renkli ve homojen bir yapıya sahip olan Clovate krem neye iyi gelir bu önceki başlıklarda aktardık. Cilt üzerinde oluşan şişliği ve tahrişi azaltan Clovate krem doktorun tavsiye ettiği reçeteye göre kullanılmalıdır.

Clovate Krem Nasıl Kullanılır?

Clovate krem nasıl kullanılır öğrenilerek zamanında ve doğru bir şekilde kullanılmalıdır. Bir ilaçtan fayda sağlamak için kullanım önerilerine dikkat edilmelidir. Clovate kremin günde 1 veya 2 kere sorunlu bölgeye ince bir tabaka halinde sürülmesi önerilmektedir. İyileşme başladığı zaman kullanım miktarı azaltılarak durdurulabilir. Buna doktorunuz karar verecektir.

Clovate Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Clovate krem kaşıntılı ve iltihaplı hastalıklara iyi gelmektedir. Ancak kremin prospektüsünde mantara iyi geldiğine dair bir bilgi yoktur. Bu nedenle doktorunuza danışmadan mantar için bu kremi kullanmayınız.

Clovate Krem Uyuza İyi Gelir Mi?

Clovate krem uyuza iyi gelir mi özellikle uyuz salgınının arttığı bugünlerde araştırılmaktadır. Clovate krem cilt yüzeyindeki kaşıntıyı hafifletmektedir. Direkt olarak uyuz kremi olmasa da, uyuz hastalığının kaşınma semptomunu hafifletmektedir.

Clovate Krem Sedef Hastalığına İyi Gelir Mi?

Clovate krem sedef hastalığına iyi gelir mi sorusuna evet yanıtını vererek sizleri mutlu etmek istiyoruz. Clovate krem sedef hastalığını tedavi eden bir kremdir. Etken maddesi sayesinde düzenli kullandığınız zaman sedef hastalığını iyileştirir.

Clovate Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Clovate krem kaşıntı ve kaşıntı nedeniyle oluşan tahrişe iyi gelmektedir. Bazı cilt hastalıkları yoğun kaşıntıya neden olmaktadır. Bu durumda kullanılan Clovate krem kaşıntıyı azalmaktadır.

Clovate Krem Sivilceye İyi Gelir Mi, Sivilce İçin Kullanılır Mı?
Clovate Krem Sivilceye İyi Gelir Mi, Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Clovate Krem Sivilceye İyi Gelir Mi, Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Clovate krem sivilceye iyi gelmez. Bu nedenle sivilce için kullanılmaz.

Clovate Krem Egzama İçin Kullanılır Mı?

İçeriğindeki kortizon etkisi sayesinde egzama tedavisinde etkilidir. Egzama hastalığında kısa sürede etki sağlaması için kortizonlu kremler kullanılmaktadır. Clovate krem içerdiği etken maddesi ve kortizon sayesinde egzamaya iyi gelmektedir.

Clovate Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Clovate krem genital bölgede kullanılır araştırdık. Genital bölge kaşıntılı ya da tahriş olmuşsa Clovate krem kullanılmamalıdır. Bunun dışında genital bölgede kullanılabilir.

Clovate Krem Yüze Sürülür Mü?

Clovate krem göz çevresine sürmemek şartı ile yüze sürülebilen bir kremdir. Kremin gözle teması halinde gözler bol su ile durulanmalıdır.

Clovate Krem Vajinaya Sürülür Mü?
Clovate Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Clovate Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Clovate kremin kullanım alanlarına bakıldığında vajina görülmemektedir. Kremi vajina bölgesinde kullanmayınız. Bazı cilt sorunları için ancak doktorunuz önerir ise vajina bölgesinde doktorun önerdiği şekilde kullanabilirsiniz.

Clovate Krem Devlet (SGK) Ödüyor Mu?

Normal reçeteli olarak satılan Clovate krem devlet tarafından ödenmektedir.

Clovate Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Clovate krem sadece eczanelerde reçeteli olarak satılmaktadır. Reçetesiz bu kremi alamazsınız.

Clovate Krem Fiyatı Ne Kadar?

Clovate krem fiyatı 41 TL’dir.

Clovate Krem Muadili Kremler Hangileri?

Clovate krem muadili kremler hangileri eczacınız tarafından bilgi verilmektedir. Ancak sizler için bu kremin muadili kremleri araştırdık. Clovate kremi bulamadığınız zamanlarda doktorunuza ya da eczacınıza danışarak muadil olan şu kremleri kullanabilirsiniz:

  • Psovate merhem
  • Neobase krem
  • Dymısta

Clovate Krem Yan Etkileri Neler?

Clovate kremin içeriğinde bulunan setosterail alkol ve propilen glikol kontak dermatit gibi deri reaksiyonlarına ve irritasyona neden olabilir. Bu durumda kremin kullanımı durdurularak doktora danışılmalıdır.

Clovate Krem İshal Yapar Mı?

Clovate kremin ishal yapma gibi bir yan etkisi yoktur.

Clovate Krem Kanama Yapar Mı?

Clovate kremin yan etkilerine baktığımızda kanama gibi bir etkisinin olmadığı görülmektedir.

Clovate Krem Kullananlar ve Yorumları Neler?

Clovate krem kullananlar ve yorumları neler oldukça önemlidir. Clovate kremi daha önce kullanan kişiler, krem ile ilgili deneyimlerini olumlu ya da olumsuz olarak yorumlarla belirtmektedir. Clovate kremin yorumlarına bakıldığı zaman kremin kaşıntıyı ve tahrişi kısa sürede tedavi ettiği görülmektedir. Kremi düzenli kullanan kişiler, kremin etkisini kısa sürede gördüklerini belirtmişlerdir.

Bunlar da ilginizi çekebilir;