24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt (Deri) çatlakları nasıl geçer? Çatlaklar için basit çözüm önerileri

Cilt (Deri) çatlakları nasıl geçer? Çatlaklar için basit çözüm önerileri

Cilt çatlakları, cildin hızlı değişmesine bağlı olarak gelişen mor veya ince kırmızılı deformasyonlardır. Hem erkek hem kadınlarda görülen bu çatlakların nedenleri arasında en yaygını, hızlı kilo alıp hızlı kilo vermedir. Bu haberimizde cilt çatlakları için basit çözümlerin neler olduğunu sizler için derledik. Buyursunlar…

İçerikleri

Cilt çatlakları üzerine geliştirilmiş birçok tedavi seçenekleri vardır. Fraksiyonel lazer tedavisi, kimyasal tedaviler ve vasküler lazer bunlardan sadece birkaçı. Ancak maliyetinin yüksek olması ve çeşitli komplikasyonlara neden olması bakımından ev ortamında yapılabilen tedaviler daha çok dikkat çekiyor.

Cilt Çatlakları Neden Olur?

Vücut çatlakları; hamilelik, hızlı kilo alıp verme, cildin susuz kalması, genetik etkenler ve vücut esnekliğinin kaybedilmesi gibi nedenlerden meydana gelir. Yüz, kalça, bacak, göğüs, sırt ve bacaklarda çatlakları görmek mümkün. Cilt çatlakları için basit çözüm önerileri adlı içeriğimizde doğal besinlerin, yağların ve vitaminlerin olduğu işe yarar ve denenmiş pratik bilgiler bulabilirsiniz.

Cilt Çatlaklarını Gideren ve Tedavi Eden Basit Çözümler

Deride oluşan çatlaklar önemli bir cilt sorunudur. Görünümü rahatsız edicidir. Özelikle bacak bölgesinde oluşan çatlaklar, kıyafet seçimi tercihlerini olumsuz etkilediğinden kişiyi mutsuz eder. Çatlak derinin çok alt katmanlarına ulaşmadıysa cilt çatlakları gideren ve tedavi eden basit çözümler denenebilir.

Şeker:

Çatlamış bölgede oluşan pulları dökmek için şeker kullanılır. Bunun için bir kâseye 1çorba kaşığı badem yağı ve aynı oranda Hindistancevizi yağı koyulur. Yarım çay bardağı şeker ilavesinden sonra 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. Hazırlanan karışım çatlakların olduğu bölgeye masaj yaparak, ovalanır. Yarım saat sonra cilt durulanır. Haftada bir yapılması önerilir.

Hyaluronik asit:

Hyaluronik asit cildin kolajen üretimine yardımcı olan bir proteindir. Hyaluronik serum ve kapsüller vücut çatlakları için etkili sonuçlar verir.

Fırçalama:

Lenf ve kan dolaşımı için kuru cilt fırçalama yapılır. Böylelikle toksinlerin atılması kolaylaşır. Ter ve yağ bezlerinin fonksiyonlarını iyileştirir. Ölü hücreler temizlendiğinden cilt lekesiz, pürüzsüz ve yumuşak olur.

Hindistan cevizi yağı:

Vücut çatlakları ve cilt hasarı için kullanılan Hindistan cevizi yağı cildin görünümünde hızlıca bir iyileşme sağlar. Cilt yaralarını tedavi eder. Çatlakların üzerine sürülerek 15 dakika masaj yapılması tavsiye edilir.

Patates:

Patates suyunda bulunan mineral ve vitaminler hücre yenilenmesini destekler. Bunun için orta boyutta bir patates rendelenip, suyu çıkarılır. Suyunu kullanmak istemeyenler ince dilimler halinde keserek, deri çatlağının üzerine koyar. Patates suyu da yine çatlaklara sürülüp,15 dakika bekletildikten sonra durulanır.

Zeytinyağı:

Zeytinyağı, cildi besleyen antioksidanlar bakımından çok zengindir. Deri çatlaklarını tedavi eder ve yeni oluşan katmanlara direnir. Çok sıcak olmadan ısıtılan zeytinyağı masaj yapılarak çatlak olan bölgelere sürülür. Bu sırada dairesel hareketler yapılması, kan akışının da hızlanmasını sağlar. Hastalanmış hücreleri onarır.

Kakao ve shea yağı:

Kakao ve shea yağı deri tarafından çabuk emilebilen doğal yağlardır. Her ikisi de A ve E vitamini bulundurur. Bu nedenle cildi besler ve yumuşatır. Cilt esnekliğini artırır ve hücrelerin yenilenmesinde yararlı olur. Avuç içine alınan birkaç damla yağ ( her ikisi birlikte) ovularak, ısıtılır. Çatlak bölgelere masaj yapılarak sürülür.

Kayısı:

Vücut çatlakları için ihtiyaç oranında olgunlaşmış kayısılar, ezilir ve püre haline getirilir. Uygulanacak bölgeye mesaj yapılarak sürülür. 20 dakika sonra durulur. Etkili olması için 30 gün boyunca ve her gün atlamadan yapılması gerekir.

Vazelin:

Tıkayıcı bir ajan olan vazelin, kuru cilde nemi hapseder ve iyileştirir. Cilt gerginliğini alır. Vazelin ile 15 dakika boyunca çatlaklara masaj yapılır. Uyumadan önce yapılmasında fayda var.

Elma sirkesi:

Çatlak izleri ve lekeleri için elma sirkesi kullanılır. Çatlak görünümünü azaltır. Yarım su bardağı elma sirkesi bir buçuk su bardağı suya ilave edilir. 1 gece bekletildikten sonra cam bir sprey şişesine alınır ve çatlamış bölgelere püskürtülür. 24 saat sonra duş alınır ve nemlendirici sürülür. Çatlak görünümünde iyileşme olana kadar her gün yapılır.

Limon ve kabartma tozu:

Cilt çatlakları için bu ikili harika bir temizleyicidir. Cildi ölü derilerden arındırır ve çatlak izlerini giderir. Üç yemek kaşığı kabartma tozuna üç tatlı kaşığı limon suyu eklenir ve karıştırılır. Katı krem formuna geldiğinde cilde uygulanır. 20 dakika sonra iyice durulanır. Bu çözüm haftada iki defa yapmaya uygundur.

Hamilelik Çatlakları Ne Zaman Başlar, Nasıl Geçer?
Doğum Çatlakları Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözüm

Çatlaklardan Nasıl Kurtuldum?

Cilt (Deri) çatlakları nasıl geçer? Çatlaklar için basit çözüm önerileri