28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıCildi Yenileyen, Kırışıklıkları Önleyen Limon Maskesi Tarifleri

Cildi Yenileyen, Kırışıklıkları Önleyen Limon Maskesi Tarifleri

İçerikleri

Cilt bakımında yaygın bir şekilde kullanılan besinlerden birisi de limondur. Özellikle akne ya da sivilce gibi zararlı oluşumları önleme ve gözeneklerin temizlenmesi için kullanılan maskelerin vazgeçilmez parçalarından birisidir. Ancak limon suyu içeren maskeleri uyguladığınızda cildinizin güneş ışınlarıyla temasından kaçınmanız gerekir. Çünkü asitli bir içeriğe sahip olan limon suyu ciltle etkileşime geçtiğinde bazı hassas ciltler güneş ışığına karşı alerjik reaksiyon gösterebilmektedir.

Cilt hücrelerini besleyerek daha canlı ve pürüzsüz bir tene sahip olmak isteyenler için en ideal uygulamalardan birisi olan limon maskelerine geçmeden önce limonun cildimiz üzerindeki faydalarına bir göz atalım.

Limonun Cilde Faydaları

  • Ten renginin açılmasına yardımcı olur.
  • Siyah nokta ve sivilce gibi zararlı oluşumları yok eder.
  • Güneş ışığı, yanıklar ya da çeşitli yaralanmalar sonucunda oluşan cilt lekelerini azaltır.
  • Cildin parlak ve pürüzsüz bir dokuya sahip olmasında önemli etkilidir.
  • Ciltteki fazla yağın atılmasına yardımcı olur.
  • Dudak kuruluğunu ve çatlakları önler.

Bunların yanında limon tırnakları güçlendirir, dişleri beyazlatır ve saç renginin açılmasını sağlar.

Kırışıklık Önleyici Limon Maskesi

Bu uygulama cildinizde detoks etkisi yaratarak zararlı toksinlerin atılmasını sağlar. Bu yönüyle hücre yenilenmesini hızlandırarak yıpranan dokuların onarılmasını sağlar ve kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini azaltır.

Gereken Malzemeler;

  • 1 çay kaşığı doğal limon suyu
  • 2 yemek kaşığı yeşil çay
  • Bir tutam zerdeçal

Yapılışı ve Uygulanışı;

Yeşil çay, limon suyu ve zerdeçalı uygun bir kaba alarak güzelce karıştırın. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze uygulamadan önce cildinizi temizleyin. Daha sonra bir parça pamuğu bu karışıma batırarak yüzünüze sürün. Maskeyi uyguladıktan sonra yaklaşık 5 dakika boyunca kurumasını bekleyin. Süre dolduktan sonra yeni bir pamuk parçası alarak karışıma tekrar batırın ve yüzünüze bir kat daha sürün. Bu şekilde 10 dakika boyunca bekledikten sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın. Bu uygulamayı haftada bir kez yaptığınızda cildinizdeki olumlu değişimleri fark edeceksiniz.

Cilde Parlaklık Veren Limon Maskesi

Limon ve balın besleyici içeriğini barındıran bu maske uygulamasını deneyerek cildinizin daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Gereken Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı bal
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı ve Uygulanışı

Limon suyu, bal, tereyağı ve toz şekerini kabın içerisine koyduktan sonra tüm malzemeyi birbiriyle özdeşleşinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız maskeyi yüzünüzün tamamına masaj yaparak uygulayın. Maskenin yüzünüzde yaklaşık 20 dakika boyunca kalması besleyici içeriğinin cilt tarafından emilmesi için yeterli olacaktır. Süre dolduğunda yüzünüzü ılık suyla temizleyin ve nemlendirici sürün.

Sivilce Önleyici Limon Maskesi

Özellikle yağlı cilt tipine sahip kişilerin en çok şikayetçi olduğu konulardan birisi de sivilcelerdir. Eğer sizin de sivilcelerinizle başınız dertteyse sivilce önleyici limon maskesini deneyerek bu sorununuzdan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Bu maskenin içerisinde bulunan yumurta beyazı cildin pH dengesini sağlarken limon suyundaki asit de sivilceleri yok edecektir.

 Gereken Malzemeler

  • 1,5 çay kaşığı limon suyu
  • 1 adet yumurtanın beyazı

Yapılışı ve Uygulanışı

Öncelikle yumurta akını uygun bir kaba dökün ve köpüklü bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Ardından köpüren yumurta akının üzerine limon suyunu da ilave edin ve iki malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız maskeyi temizlemiş olduğunuz yüzünüze hafif masaj yaparak uygulayın. Maskeyi 15 dakika boyunca yüzünüzde beklettikten sonra ılık suyla durulayın ve cildinizi yumuşak bir havluyla kurulayın. Bu uygulamayı haftada bir kez düzenli olarak yapmanız etkili sonuçlar almanızı kolaylaştıracaktır.

Cilt Beyazlatıcı Limon Maskesi

Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda cildinizdeki lekeler zamanla azalacak ve renk bozuklukları ortadan kalacaktır.

Gereken Malzemeler

  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı bal

Yapılışı ve Uygulanışı

Öncelikle domates rendesini kaba koyun ve lapa kıvamına gelinceye kadar ezin. Ardından ezilmiş domatesin üzerine limon suyu ve balı da ilave ederek tüm malzemeyi yumuşak bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Maske istenen kıvama geldikten sonra yüzünüze sürün ve yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu uygulamayı ten renginiz istediğiniz tona ulaşıncaya kadar her hafta düzenli olarak yapmanız gerekir.

Yara İzlerini Gidermeye Yardımcı Limon Maskesi

Vücudunuzun herhangi bir bölümünde hafif yaralanmalar sonucunda oluşan izleri gidermek amacıyla bu maskeyi kullanabilirsiniz. Maskenin içerisinde bulunan limon suyu cilt lekelerini azaltırken bal da cilt hücrelerinin yenilenmesi için gerekli olan besinleri sağlayacaktır.

Gereken Malzemeler

  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 çay kaşığı organik bal

Yapılışı ve Uygulanışı

Bal ve limon suyunu küçük bir kaba koyduktan sonra krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız karışım krem kıvamına geldikten sonra cildinize uygulayın. Maskeyi cildinizde yarım saat beklettikten sonra ılık suyla temizleyin. Bu uygulamayı haftada iki kez yaptığınızda hem cildinizdeki yara izleri azalacak hem de cildiniz tazelenecektir.

Cildi Yenileyen, Kırışıklıkları Önleyen Limon Maskesi Tarifleri