25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkBurun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm!

Burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm!

Burun tıkanıklığını 25 saniyede açmanın 2 sırrını bu yazımızda öğreneceksiniz. İşte burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm olacak 2 basit uygulama..

İçerikleri

Burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm sağlayan uygulama ile yılın hangi döneminde olursa olsun, soğuk algınlığı, alerji ve hatta bazı kronik rahatsızlıklardan kaynaklanan burun tıkanıklığınızı 25 saniye gibi kısa bir sürede gidereceksiniz.

Burun tıkanıklığı, soğuğun karakteristik semptomlarından biridir ve çoğu insan için son derece can sıkıcı ve rahatsız edici bir durumdur. İçlerinde biriken mukus sebebiyle burun deliklerinden yeterince nefes alamamak, gündelik yaşamı olumsuz etkiler bu nedenle burnu hızla boşaltmaya yardımcı olan burun spreyleri icat edilmiştir, ancak bu ürünlerin çoğu uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Çünkü bu burun spreyleri uzun vadede zararlı olabilmektedirler.

Burun Tıkanıklığına Ne Sebep Olur?

Tıkalı burnunuzun çok kalın mukusun sonucu olduğunu düşünebilirsiniz. Bununla birlikte, burun tıkanıklığı genellikle burnunuzu kaplayan dokuların şişmesi nedeniyle oluşur.

Bu şişme, vücuda giren virüsle savaşmak için bağışıklık tepkisi hücrelerini buruna almak için burun dokularınızdaki kan damarları genişlediğinde olur.

Burun tıkanıklığı nedenleri şunlardır:

Bir virüs. Soğuk algınlığına veya gribe neden olan virüsler genellikle vücuda doğrudan burnunuzdan girer. Bir kez orada, burun duvarınızın astarında çoğalmaya başlarlar. Vücudun enfeksiyona tepkisi, burun tıkanıklığına neden olan iltihaplanmaya yol açar.
Alerjiler. Bazı alerjileriniz varsa, burnunuzun sıklıkla tıkalı olduğunu görebilirsiniz. Toz, polen ve evcil hayvan tüyü gibi bazı tetikleyiciler, burun dokularınızın şişmesine ve burun tıkanıklığına neden olan alerjik bir tepkiye neden olabilir.

  • Sinüs enfeksiyonu
  • Kuru hava
  • Genişlemiş adenoidler
  • Hormonal değişiklikler
  • Dekonjestan burun spreyi aşırı kullanımı
  • Septum eğriliği
  • Buruna kaçan yabancı cisim
  • Yüksek tansiyon ilacı gibi ilaçlar
  • Burun polipleri
  • Alerjik olmayan rinit
  • Mesleki astım
  • Kirlilik
  • Gebelik
  • Stres
  • Tiroid bozuklukları
  • Tütün dumanı

Burun Tıkanıklığı Ne Kadar Sürer?

Burun tıkanıklığınız soğuk algınlığı veya gripten kaynaklanıyorsa, muhtemelen soğuk algınlığınız veya gribiniz kadar (beş ila 10 gün arasında) veya daha uzun sürecektir. Burun tıkanıklığınız alerjiden kaynaklanıyorsa, o alerjene maruz kalmanıza bağlı olarak daha uzun sürebilir.

Tıkalı Burun Nasıl Açılır Evde?

Evde tedavi, daha fazla tahrişi önlemek için burun deliklerinizi ve sinüslerinizi nemli tutmaya odaklanmalıdır. İşte burun deliklerinizi nemli tutmanın bazı yolları:

Nemlendirici veya buharlaştırıcı kullanın. Nemli bir ortam oluşturmak, burnunuzun kurumasını ve tıkanmasını önleyebilir. Ayrıca sıcak bir duş alabilir veya burnunuzdaki mukusu gevşetmek için başınızı örten bir sıcak su kabına yüzünüzü koyabilirsiniz.

Bol sıvı tüketin. Mukusunuzu ince tutmak ve bağışıklık sisteminizi desteklemek için bol sıvıya ihtiyacınız vardır. Dehidrasyonu kötüleştirebilecekleri için alkol, kahve veya soda gibi kafeinli içeceklerden uzak durun.

Burun Tıkanıklığı 25 Saniyede Nasıl Açılır?

Burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm sağlayacak iki uygulama ile kısa sürede burun delikleriniz açılacak ve rahat bir nefes alacaksınız.

Burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm
Burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm

1- Basınç uygulayın.

Bu yöntem, burun deliklerini temizlemek için burun kemiğinin hareket ettirilmesine dayanır. Yapmanız gereken ilk şey, dilinizin ucunu ağzınızın tavanına yerleştirip bir saniye bastırmaktır, hemen bir saniye de işaret ve orta parmaklarınızla alnınıza bastırmanız gerekecektir. Son olarak bir saniye rahatlayın ve işlemi on kez tekrarlayın, bu burun tıkanıklığından kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Burun Tıkanıklığı 25 Saniyede Nasıl Açılır?
Burun Tıkanıklığı 25 Saniyede Nasıl Açılır?

2- Nefesinizi tutun!

Bu yöntem, nefesinizi tutmaya başlarsanız, beyninizin yeterince hava almadığınızı fark edeceği ve vücudunuza otomatik olarak burun deliklerinizi açmasını ve böylece havanın bu kanalda dolaşmasını emredeceği fikrine dayanır.

Bu tekniği uygulamak için başınızı arkaya koymalısınız, başparmağınız ve işaret parmağınız yardımıyla burun deliklerinizi kapatın, aynı zamanda nefesinizi tutmaya başlayın, birkaç saniye içinde burun deliklerinizin açıldığını hissedeceksiniz.

Ne Zaman Doktora Görünmelisiniz?

Bazen, özellikle semptomlarınız başka bir sağlık durumundan kaynaklanıyorsa, ev ilaçları tıkanıklığı gidermek için yeterli değildir. Bu durumda, özellikle durumunuz ağrılıysa ve günlük aktivitelerinizi etkiliyorsa tıbbi tedaviye ihtiyaç duyulabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini yaşadıysanız, hemen bir Kulak Burun Boğaz uzmanına görünün:

  • 10 günden uzun süren tıkanıklık,
  • 3 günden fazla süren yüksek ateşin eşlik ettiği tıkanıklık
  • Sinüs ağrısı ve ateş ile birlikte yeşil burun akıntısı,
  • Zayıflamış bir bağışıklık sistemi, astım veya amfizem

Ayrıca yakın zamanda kafa travması geçirdiyseniz ve şu anda kanlı burun akıntısı veya sürekli berrak akıntı akıntınız varsa hemen doktorunuzu görmelisiniz .

Burun Tıkanıklığını 25 Saniyede Geçiren Yöntem