28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınBunu deneyin faydasını göreceksiniz!

Bunu deneyin faydasını göreceksiniz!

İçerikleri

Kadınlar adet dönemlerinde salgıladıkları hormonlardan dolayı duygularını çok yoğun yaşarlar. Daha duygusal ya da daha sinirli olabilir, tembellikten yataktan çıkmak istemeyebilirler. Çoğu kadın için de oldukça sancılı geçer bu dönem. Bitki Bilim ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın adet sancısına karşı doğal bir formülü var.

İşte o formül:

1 çorba kaşığı dağ kekiğini 1 kahve fincanı suyun içinde kaynatın. İyice demlendikten sonra da için. Bu formül âdet sancısına karşı birebirdir.

Bu formül dışında adet sancısına iyi gelen şeyler:

Ayaklarınızı üşütmemeye özen göstermeli ve bir süre kafeinden uzak durmalısınız. İmkânınız varsa açık havada yürüyüş yapmak da rahatlayıp kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

İbrahim Saraçoğlu adet söktürücü bitkisel çözüm ve tedavi tavsiyeleri:

Aşırı adet kanamalarına bitkisel çözüm amacıyla 1 litre suya 20 gram un ufak edilmiş çoban çantası ve atkuyruğu bitkisi ilave edilerek karıştırılır ve 20 dakika bekletildikten sonra içirilir.

Kereviz sebzesi ile maydanoz otunu rendeleyip karıştırarak ılık suya atın. Bir gece bekletin. Sabah ve akşam aç karnına 3 gün üç gece için. Bu bitkisel çözümü adet kanamasından evvelki 5 günde yapın. Böylelikle aşırı adet kanaması sorunu çözülmüş olacaktır. Adet düzensizliklerinde zerdeçal çayı etkili olmaktadır. Civanperçemi kadınlarda görülen ağrılı adet sancıları ve krampları tedavisinde fayda sağlayan bir bitkisel formül ve çözümdür.

Suna Dumankaya adet söktürücü bitkisel çözüm ve tedavi tavsiyeleri:

Adet düzensizliği ve gecikmesi şikayeti bulunan hanımlar için Suna Dumankaya tarafından sunulan bitkisel kür bulunuyor. Bu bitkisel çay kürü ile adet söktürücü ve getirici bir bitkisel çay formülü oluşturmuş olacaksınız.

1 tutam kekik ve 1 tutam reyhan otu nu 80 derece suya atarak 4 dakika kaynatıyorsunuz ve demlendikten sonra bitkisel çay formülü şeklinde günde 3 kez yemeklerden önce 200 ml içiyorsunuz. Suna Dumankaya regl sancıları ve karın ağrıları için yabani kekik çayını tavsiye ediyor. Adet ve Regl düzensizliğine karşı da yabani kekik iyi geliyor

Suna Dumankaya Adet Söktürücü Kürler:

Adet olmakta zorluk çeken kadınların adet kanamalarının hem düzene girmesi hem de uzun bir süredir adet olmadıkları için çektikleri sıkıntının son bulması için Suna Dumankaya adet söktürücü bitkisel kür tarifi tavsiye etti. Şifalı bitkilerden hazırlanan Suna Dumankaya adet söktürücü kür nasıl hazırlanır buyurun öğrenelim. Maydanoz, civanperçemi, papatya, nane, nergis, kimyon, safran, rezene, anason, havuç tohumu, karabaş otu, misk ve adaçayı gibi bitkilerden hangisi istenirse o bitki, çay şeklinde demlenip içilir. Bu şifalı bitkilerden yapılan adet söktürücü çaylardan günde 3-4 bardak içilmelidir. Bunu ek olarak taze üvez meyveleri tüketmek de adet kanaması sökücü etkiler doğurarak faydalı olacaktır.

Kantaron: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak yemeklerden evvel 3-4 defada içilir. Kantaron toz halinde günde 0.5- 2 gr içilir.

Havuç Tohumu: 1 bardak kaynar suya, 10 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Havuç tohumu toz haline getiri lir, günde 3 defa 1 -3 gr içilir.

Maydanoz Tohumu: 1 bar dak kaynar suya, 4 gr maydanoz tohumu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kuru maydanoz konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. (Maydanoz kökleri de aynı maksatla kullanılır).

Çörek Otu: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Çörekotu tohumu toz halinde günde 3 çay kaşığı içilir (Balla da yenilebilir).

Üzerlik Tohumu: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr tohum veya ince kıyılmış kök konur, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bardak içilir.

Biber: 1 bardak kaynar suya, 10 gr acı biber konur, 10 dk bekletilir, süzülür, günde 2-3 bardak içilir. Biber, toz halinde günde 3 defa 0,5-1 gr içilir, günde 1-2 gr balla yenir.

Bunu deneyin faydasını göreceksiniz!