19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıBu hareketi günde iki kez yapın! İnanamayacaksınız

Bu hareketi günde iki kez yapın! İnanamayacaksınız

İçerikleri

Yüz egzersizi uzmanı Carole Maggio, egzersiz ile kırışıklıklardan, boyun çizgilerinden, kaz ayaklarından kolayca korunabileceğinizi, var olanları azaltabileceğinizi belirtiyor. Maggio’ya göre günde iki kez 8 dakika bu egzersizleri yaptığınız da farkı siz de göreceksiniz.

İşte o egzersizler…

Göz açıcı: Göz kapaklarınızı bu şekilde yukarı ve aşağı doğru hareket ettirmeniz göz altı şişliklerini önler. Gözlerinizi daha büyük, genç ve dikkat çekici gösterir. İşaret parmaklarınızı kaşlarınızın ortasına yerleştirin. Baş parmaklarınızı fotoğraftaki gibi köşelere yerleştirin. Gözlerinizi sıkıca kapatın. Baş parmaklarınızı hafifçe bastırarak dışarı doğru hareket ettirmeye çalışın. Göz çevrenizdeki kasları üstteki parmaklarınızla yukarı ve aşağı doğru hareket ettirin. Baskılama ve hareketi 40 saniye kadar uygulayın.

Alın çizginiz için: Baş parmaklarınızı kulaklarınızın yanına kıvırarak yerleştirin ve diğer 4 parmağınızla şakaklarınızı tutun. Kaşlarınızı yukarı kaldırmaya çalışırken parmaklarınızla alnınızı aşağı doğru hareket ettirmeye çalışın. 30 saniye bu şekilde bekleyin. Alın çizgileriniz azsa bunu günde iki kere tekrar edin. Çizgiler derinse günde üç kez tekrarlayın.

Göz altı morlukları ve şişliklerini önleyen egzersiz: Bu egzersizi otururken veya yatarken yapabilirsiniz. İşaret parmağınızı göz altınızın dış tarafına doğru fotoğraftaki gibi yerleştirin. Gözlerinizile yukarı doğru bakın. Dış göz kaslarınızı hissetmeni gerekir. Yüzünü ileri ve omuzlarınızı geri doğru hareket ettir. Daha dirençli basınç için ayaklarınızla zemine baskı uygulayabilirsiniz. 40 saniye bu şekilde durun tutun. Normalde günde iki kez aşırı şişkinlik durumunda günde üç kez yapın.

Yüz kaslarını kaldırmak yanaklarınızı şekillendirir ve göz altlarındaki çukurları doldurur. İşaret parmağınızı fotoğraftaki gibi yanaklarınızın üzerine yerleştirin. Ağzınızı da fotoğraftaki gibi yapın. Üst dudağınızla dişlerinizi kapatarak gerginlik oluşturmaya çalışın. Şaşkınlık ifadenizi elleriniz sabit bir şekilde 20 kez tekrar edin.

Burnumuz yaşlandıkça değişmeye devam eder. Yüzle birlikte yaşlanır. Bu egzersiz burnunuzun da genç kalmasını sağlar. Sağ elinizin baş parmağı ve işaret parmağıyla burun kemiğinizin olduğu yeri köprü gibi tutun. Sıkıca tutarak aşağı doğru hareket ettirin. Bu sırada sol elinizin işaret parmağını üst dudağınızın üzerine yaslayarak burnunuzun ucuna koyun ve Bu egzersizi 40 kez yapın. yukarı doğru hareket ettirin. Her zaman parmağınızı burun ucunda hissetmeniz gerekir.

Yaşla beraber ağız kenarlarınız aşağı doğru düşer. Bu egzersiz bunu önler. Dudaklarınızı sıkıca kapatın ve işaret parmaklarınızı ağzınızın alt köşelerine yerleştirerek bu ifadeyi koruyun. Bunu yaparken parmaklarınızı bastırarak yukarı aşağı doğru hareket ettirin. Bu hareketi 40 saniye kadar tekrar edin. Bu hareket ağız kaslarınızı maksimum şekilde çalıştırdığı için bir ağrı duyabilirsiniz. Egzersizin sonunda dudaklarınızı bir süre açmadan kapalı tutun.

Ağız çevresinin daha dolgun, genç, kırışıksız kalmasını sağlar. İşaret parmaklarınızı sağ işaret parmağınız üstte, sol işaret parmağınız altta olaak şekilde üst dudağınızın üzerine fotoğraftaki gibi yerleştirin. Ağzınızı hafifçe açarak parmaklarınızı zıt yönde birbirine doğru iterek dudaklarınızı kıvırmaya, bastırmaya çalışın. Dudaklarınızda yanma hissettiğinizde 20 hızlı yuvarlak hareket yapın. Hareketi tamamladıktan sonra ağız köşelerinize hızlıca 20 kere yuvarlak şekilde hareket ettirin.

Bu egzersiz dudakları dolgunlaştırırken, burun kenarları, ağız kenarları çizgilerinin azalmasına yardımcı olur. Üst dudağınızı üst dişlerinizin üzerine doğru ağzınızı ‘O’ yaparak fotoğraftaki gibi gerdirin. İşaret parmaklarınızı ağız köşelerinize sabitleyin. parmaklarınızı çok yavaş şekilde aşağı doğru hareket ettirin. Daha sonra bu şekilde 30 saniye boyunca aşağı yukarı doğru hareket ettirin.

Bu egzersiz çene çizgilerini, sarkmalarını azaltmak veya önlemek için yapılıyor. Ağzınızı açın ve dudaklarınızı içeri doğru kıvırmaya çalışın. Üst ve alt bölgeniz gerginleşecektir.. Bu sırada sol elinizi çenenizin altına yerleştirin ve yukarı doğru iterek ağzınızı gergin bir şekilde kapatmaya çalışın. Ağız kapalı bir şekilde birkaç saniye bekleyin ve çenenizi bir kaç santim daha yukarı kaldırın.

Çene, boyun çizgilerinden korunmak ve azaltmak için ideal egzersiz. Bir elinizle fotoğraftaki gibi boynunuzu hafifçe tutun. Başınızı diğer tarafa çevirerek boynunuzun bir duvar gibi gergin olmasını sağlayın. Gözlerinizle yukarı doğru bakın. Diliniz burnunuza değdirmek ister gibi üstte doğru hareket ettirin. Bu ifadenizi 30 kez tekrarlayın. Aynı hareketi diğer elinizle diğer taraf içinde yapın. Omuzlarınızın üzerinden yukarı doğru bakın, yine 30 kez tekrarlayın.