24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınSaç BakımıBoyalı ve kırık saçlar için evde uygulayabileceğiniz doğal saç bakımı kürleri

Boyalı ve kırık saçlar için evde uygulayabileceğiniz doğal saç bakımı kürleri

İçerikleri

Herkes dolgun, gür ve parlak saçlara sahip olmak ister. Özellikle saç dökülmeleri ve kırılmaları ise en büyük problemlerdendir. Her saç tipine ve cinsiyete göre saç bakımı yöntemleri bulunur. Bu saç bakım yöntemlerinin cinsiyete göre farklılık göstermesinin sebebi ise kadın ve erkeklerde salgılanan hormonların farkı olması ve bu hormonel etkilerin saça yansıyışının da değişiklik göstermesidir. Boyalı, kuru, yıpranmış, kırık ya da kepek sorunu olan saçların bakım yöntemleri de farklıdır.

Boyalı Saçlar İçin Bakım Kürü

Boyalı saçlar yıpranmaya daha meyillidir. Boyanın içeriğindeki kimyasallar, uzun süre boya uygulanan saçlarda kırılmaya, kuruluğa ve yıpranmaya neden olur. Ne kadar bitkisel içerikli boya kullanıyor olsanız da saçlardaki yıpranmaların önüne sadece bir nebze geçilebilir. Fakat çeşitli bitkisel kürler ile bu yıpranmalar önlenebilir. Bu kürlerin gayet uygun fiyata elde edilebilen malzemelerden oluşuyor olması ise boyalı saçlar için evde saç bakımı yapmayı daha da kolaylaştırmakta.

Tarifi:

  • Birkaç Aloe Vera yaprağı
  • Yarım bardak bira
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Yarım bardak biranın içerisine Aloe Vera yaprağının içindeki öz çıkarılarak konulur. 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir ve karıştırılır. Bu karışım saçlara dipten uca sürülür ve 20 – 25 dk bekletilir. Durulamanın ardından saçlardaki değişiklik gözle görülür bir biçimde fark edilir. Bu Boyalı saçlar için bakım kürünü boyasız fakat yıpranmış saçları olan kişiler de kullanabilir. Haftada bir ya da 10 günde bir uygulanabilecek olan bu yöntemle yıpranmaya bağlı elektriklenmeler de ortadan kalkacaktır.

Boyalı saçların temizliği için tercih etmeniz gereken şampuanlar vardır. Özellikle boyalı saçlar için üretilen şampuanları kullanmak gerekir. Bu sayede saç renginizi de uzun süre muhafaza etmiş olursunuz. Ekonomik açıdan uygun olan fakat ürün kalitesini kanıtlamış markaları da seçebilirsiniz. Saça daha faydalı olacağı düşünülerek pahalı ürünleri satın almak zorunlu değildir. Fiyat açısından diğer ürünlere göre daha pahalı olan şampuanların da her saça fayda sağlamayacağının da bilinmesi gerekir. Neticede her saç tipi farklıdır. Örneğin; X kullanıcısına iyi gelen bir şampuan Y kullanıcısında kepeğe sebep olabilir.

Saç Kırılmalarına Karşı Kür ve Bakım Yöntemi

Saçların kuru olması ve sürekli şekillendirme işlemleri kırılmalara neden olur. Saç kırılması sağlıksız beslenme sonucu zayıf kalan saçlarda daha kolay gerçekleşir. Kırılmaların önüne geçmek için saçın nemli olması ve çok fazla işlem görmemesi gerekir. Sürekli boyamak ve boyama sırasında ani renk geçişleri, perma veya sürekli düzleştirme işlemleri, kullanılan şampuanın saçta bıraktığı kuruluk saç kırılmalarına davetiye çıkarır. Bazı bakım yöntemleri ve biraz daha dikkatli davranarak saç kırılmaları önlenebilir.

Zeytinyağı saça en iyi gelen besleyici maddelerdendir. Avokado ile karıştırılıp saça sürüldüğünde kırılma ve kuruluğun önüne geçilebilir. Bu karışım 1 saat bekletildikten sonra durulanmalıdır. Ayrıca yüksek ısı saç uçlarını olumsuz etkiler. Sert fırça tarak kullanımı, saçların uzun süre havluda sarılı durması, boya, maşa yada düzleştirici kırılmaların sebebidir. Saç uçlarına argan yağı sürmek de oldukça faydalıdır. Kuru saça uygulanabilir. Yüksek sülfat içeren şampuanlardan uzak durulmalıdır. Köpürmeye sebep olan sülfat saç kırılmalarına neden olur. Kullandığınız şampuanın içeriğine mutlaka bakılmalıdır. Saç tipinize uygun ve mümkün olduğunca bitkisel içerikli olmalıdır. Sağlıklı saçlara sahip olmak için dışarıdan sağlanabilecek yöntemlerin haricinde içeriden de desteklenmelidir. Beslenmeye dikkat edilmeli ve kuruyemiş, zeytinyağı, yumurta ve süt ürünleri tüketilmelidir. Böylelikle beslenmeye bağlı olarak da gerçekleşen saç dökülmelerinin önüne geçilebilir.