Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBir haftada diz ve eklem ağrılarına son veren doğal kür!

Bir haftada diz ve eklem ağrılarına son veren doğal kür!

Her yaştan insanı etkileyebilen diz ve eklem ağrılarını bir haftada yok eden doğal kür haberimizde.

İçerikleri

Genelde insan diz ağrısının zayıflık ve yaşla eş anlamlı olduğunu düşündüğü için bu durumdan nadiren şikayet ederler. Bu düşünce sebebiyle ağrılar dayanılmaz olana kadar diz ağrılarına tahammül edeceklerdir. Çoğu insanın bilmediği şey, diz ağrılarının yaygın olduğu ve her yaş ve cinsiyetten insanların başına gelebileceğidir. Ağrı zamanla geçmezse veya tedavi edilmezse hasara neden olabilir ve diz kaymasını etkileyebilir. Doğal bir tedavi uygulayarak diz ve eklem ağrınızı kolayca iyileştirebilir ve birkaç gün içinde ağrı kesici deneyimi yaşayabilirsiniz.

Diz ve Eklem Ağrısının Yaygın Nedenleri

Diz veya eklem ağrısına neden olabilecek birkaç faktör vardır. Uzmanlara göre, diz ağrısının en yaygın nedeni aşırı fiziksel eforun sonucudur. Diz ağrısı, kemik yoğunluğu, kas ve dokuların aşınması ve yırtılmasından kaynaklanabilir. Diz ve eklem ağrısına neden olabilecek birkaç faktör vardır. Bunlardan bazıları kalsiyum, D vitamini ve demir gibi vücuttaki hayati besinlerin eksikliğinden kaynaklanır. D vitamini eksikliği genellikle optimum kemik sağlığını engeller. Kalsiyum eksikliği ise kemikleri ince ve kırılgan hale getirir. D vitamini eksikliği çeken kişiler dizlerde ve eklemlerde hafif ağrılardan şikayet ederler. D vitamini ve kalsiyum eksikliği olan kişilerde artrit veya eklem iltihabından muzdarip olma riski yüksektir. Farklı artrit rahatsızlıkları vardır ve hepsi de eklemleri farklı şekilde etkilerler.

1- Romatoid Artrit: Sinovyal zarın iltihaplanmasına yol açan bir bağışıklık bozukluğundan kaynaklanır. Tedavi edilmez ise sonunda kemik kaybına neden olabilir.

2- Osteoartrit: Bu kemikler arasında bulunan kıkırdağın yıpranmasıdır. Kıkırdak yıprandığında kemikler birbirine girer.

3- Bursit: Patellanın önünde veya hemen arkasında bulunan sinovyal sıvının keselerinde oluşan iltihaptır.

4- Gut: Eklemlerde ürik asidin biriktiği bir artrit şeklidir.

Diz ve Eklem Ağrılarının Önlenmesi

Uzmanlarım dediği gibi, korunma en iyi tedavi şeklidir. Bu nedenle, yaşam tarzınızı değiştirerek gelecekte ağrı hissetmekten kolayca kurtulabilirsiniz. Bir haftadan uzun süredir diz ağrısı yaşıyorsanız, bu osteoporoz, artrit ve diğer kemik komplikasyonları gibi ciddi sorunların bir göstergesidir. Bu ciddi durumlardan kurtulmak için her zaman vitamin, magnezyum ve bromelain açısından zengin bir diyet uygulamalısınız.

Diz ve Eklem Arılarına Son Veren Doğal Kür

Hangi tür artrit veya eklem ağrısı yaşıyor olursanız olun, ağrıyı azaltmaya ve semptomları hafifletmeye yardımcı olabilecek doğal ilaçlar vardır. Tarçın, ananas ve portakal suyu işe yaradığı kanıtlanmış doğal üçlü mucizedir. Bu üçlü günlük olarak tüketildiğinde diz ve eklem ağrılarının giderilmesine yardımcı olur. Bunun nedeni, bu üçlü ile oluşturulan karışımın anti-enflamatuar bileşenler, silikon, magnezyum, bromelain ve C vitamini içermesidir. Tüm bu besinler, tendonları ve bağları güçlendirerek diz ve eklem ağrısına son verir.

Tarçın: Romatoid artrit belirtilerini azaltmaya yardımcı olmanın güvenli bir yoludur . Yeni bir çalışmada, tarçın Romatoid Artrit iltihabı ve kan basıncı üzerinde güzel bir etki gösterdiği ortaya konmuştur.

Ananas: Bu tropikal meyvede protein sindiren bir enzim olan Bromelain, iltihabı azaltmada şaşırtıcı derecede iyidir. İbuprofen gibi bazı anti-enflamatuar ilaçlar kadar osteoartrit ağrısını azaltmak için etkili olabilir.
Portakal Suyu: Portakal C vitamini açısından zengindir . C vitamini kan damarlarının, tendonların, bağların ve kemiğin oluşturulmasına ve onarılmasına yardımcı olur. Bu nedenle osteoartritli insanlara yararlı olan kolajen sentezi için portakal suyu harika sonuçlar ortaya çıkarır. Portakal ayrıca romatoid artrit hastaları için faydalı olan iltihapla savaşan antioksidanlar bakımından zengin bir meyvedir.
Diz ve eklem ağrısına iyi gelen doğal kür:
Malzemeler:
  • 1 su bardağı doğranmış ananas,
  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 bardak su
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 çubuk tarçın
  • İsteğe bağlı organik bal

Hazırlanışı;

Su ve yulaf ezmesini bir tencereye koyarak birkaç dakika pişirin. Yulaf ezmesi iyice piştikten sonra soğumaya bırakın. Yulaf ezmesi ve diğer tüm malzemeleri birlikte bir blenderda karıştırın. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra kıvam koyu olursa biraz daha su ekleyin. Sonuç elde etmek için her gün bu karışımdan içmeye devam edin. Beş gün boyunca düzenli olark içtiğinizde diz ve eklem ağrılarınızın geçtiğini göreceksiniz.

Eğer ağrılar uyguladığınız doğal küre rağmen devam ediyorsa ve bir haftadan fazla diz ağrısı çekiyorsanız basit bir yıpranma probleminden daha fazlasını yaşıyor olabilirsiniz. Bu udurumda doktorunuza danışmanızı öneririz.

Bir haftada diz ve eklem ağrılarına son veren doğal kür!