19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaDiyetBilim insanları tarafından onaylanmış kilo verdiren diyetler

Bilim insanları tarafından onaylanmış kilo verdiren diyetler

İçerikleri

Her ne kadar internette yayınlanan birçok diyet kilo verme konusunda size yardımcı olsa bile, önemli olan hoşunuza giden ve uzun süre devam ettirebileceğiniz diyeti bulmaktır. İşte tam da bu yüzden kilo verdiren diyetler nelerdir diye merak ettik.

Eğer siz de kilo vermeyi garantilemek istiyorsanız, Saglikhaberleri.com takipçileri olarak sizler için derlediğimiz ve etkinliği bilim insanları tarafından onaylanmış bu kilo verdiren diyetleri mutlaka okumalısınız.

1- Düşük Karbonhidratlı Diyet

Düşük karbonatlı diyet kilo vermek, sağlığını geri kazanmak ve hastalık risklerini minimuma indirmek isteyenler için oldukça etkili bir diyet türüdür.

Bu diyetin en önemli özelliklerinden birisi oldukça esnek olması ve amaçlarınız doğrultusunda karbonhidrat alımınızı istediğiniz gibi ayarlamanıza olanak tanımasıdır.

Düşük karbonhidratlı diyette bol miktarda sebze, et, balık, yumurta, meyve, kuruyemiş ve yağ tüketebiliyorsunuz ancak nişasta, şeker ve işlenmiş gıdalardan kaçınmanız gerekiyor.

2- Akdeniz Diyeti

Belki de üzerinde en çok araştırma yapılan diyet Akdeniz diyetidir. Özellikle kalp hastalıklarını önlemek için çok etkilidir.

Bu diyet, isminden de anlaşılacağı gibi ağırlıklı olarak 20. yüzyıl ve öncesinde Akdeniz bölgesinde sık olarak tüketilen yiyecekleri tüketmenizi öneriyor.

Hal böyle olunca Akdeniz diyetinde bol miktarda sebze, meyve, balık, kümes hayvanı, tam tahıl, baklagiller, süt ürünleri ve zeytinyağı tüketmeniz gerekiyor.

3- Paleo Diyeti

Paleo diyeti özellikle kilo vermek ve genel sağlığını iyileştirmek isteyenler tarafından kullanılan son derece popüler bir diyettir. Son zamanlarda ortaya çıkan keto diyetinden sonra bilinen en popüler diyet türüdür.

Bu diyet işlenmiş gıdaları tamamen yasaklıyor. İşlenmemiş gıdalar tüketerek, paleotik çağlarda yaşamış atalarımız gibi beslenmemiz gerekiyor.

4- Vegan Diyeti

Vegan diyeti özellikle son on yılda popülerliğini giderek arttırmaya başladı. Bu diyetin kilo verme, kalp sağlığını koruma ve kan şekerini kontrol altında tutma gibi bir çok faydası var.

Vegan diyeti sadece bitkisel yiyecekleri tüketmenizi ve her türlü hayvan ürününden kaçınmanızı gerektiriyor. Eğer bu diyeti yapmak isterseniz ve uzun süreli devam ettirirseniz bir doktor ile görüşerek bazı vitamin ve mineral takviyeleri almanızı öneriyoruz.

5- Glütensiz Diyet

Glütensiz diyet özellikle buğdayda, çavdarda ve arpada bulunan glütene karşı hassasiyet olan kişiler için hazırlanmış bir diyettir.

Kendi sağlığınız için içinde doğal olarak glüten bulundurmayan yiyecekler tüketmeniz gerekir. Elbette glüten içermiyor diye abur cubur yiyemiyorsunuz.

Sizin Bildiğiniz Kilo Verdiren Diyetler Neler?

İnternette o kadar çok farklı türde diyet var ki, hangisini deneyeceğinizi bulmak ve karar vermek oldukça zorludur. Ancak kendiniz için bir diyete karar vermeden önce bazı yeme alışkanlıklarının ve davranışlarının diğerlerine kıyasla daha bilimsel sonuçlara sahip olduğunu unutmamak gerekiyor. Eğer kilo vermek veya sağlığınıza katkıda bulunmak istiyorsanız, uydurma diyetlerden ziyade bilimsel araştırmalarla etkinliği kanıtlanmış diyetleri tercih etmenizi öneriyoruz.

Yukarıda paylaştığımız beş diyet türü bunlardan bazıları. Peki sizin bildiğiniz kilo verdiren diyetler var mı? Bunları yorum yaparak bizlerle ve okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.