28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıBBL estetik uygulaması nedir, neden yapılır? Kaç seans uygulanır?

BBL estetik uygulaması nedir, neden yapılır? Kaç seans uygulanır?

İçerikleri

BBL estetiği yaşa bağlı olarak veya olumsuz çevre koşullarına maruz kalan cildin yaşlanması durumunda cilde uygulanan ve cildi yenileyen genç bir cilt haline dönüştüren işlemdir. BBL estetiği özel bir cihazlar yapılır. Cihaz cildin yaşlanmasını doğal yollarla engeller ve cildin yaşlanması gecikir. Böylelikle parlak elastik ve genç bir cilt ortaya çıkar. BBL estetik gen yapısını da etkileyen işlemlerden biridir.

Uygulama ile birlikte ciltte kolajen ve elastin hareketlenir ve ciltteki kırışıklıklar ve yaşlanma gecikir BBL estetik uygulaması kısa vadeli değil uzun soluklu bir yaşlanma geciktirici uygulamadır ve uygulama yapılan ciltler daha taze ve genç kalır. Cihazın özelliği teknolojik bir cihaz olması ve dalga boyu ile ışık üretilmesidir. Cihazda bulunan her bir dalga boyu dokulara iner ve dokulardaki pigmentler tarafından emilir. Dolayısıyla ciltte belli oranda bir hasar oluşur. Ancak bu hasar hücre ve dokuları dönüştürür dolayısıyla yapılarında değişiklikler oluşur. Estetik olarak vücudun genç kalmasını ve yaşlanmasını geciktirir. BBL tedavisi kolajen ve elastin üretimini tetikler. Cilt gençleşmeye devam eder ve bu süre uzun vadeye yayılır.

BBL Estetik Uygulaması Neden Yapılır?

Öncelikle BBL estetik tekniğinde ciltte oluşan ince kırışıklıklar giderilir. Ciltte lekelenmeler renk değişiklikleri güneşin zararlı etkileri, deformasyonlar, kılcal damarların yüzeyde olması sebebiyle oluşan görüntü bozuklukları, akne roza hastalığının tedavisi, gözeneklerin sıkıştırılması ve bununla birlikte akne ve sivilcelerin tedavisinde kullanılır.

BBL İle Cilt Kanserinin Önlenmesi

BBL uygulaması cildin uzun vadeli gençleşmesi ve yaşlılığın gecikmesini sağlayan bir uygulamadır. Böylelikle cildin genel olarak dokusuna etki eder. BBL uygulaması aynı zamanda gen yapısını da onaran dolayısıyla cilt kanseri oluşumunu da önleyen bir özelliğe sahiptir. BBL tedavisi, sonrasında yaşlanmanın gözle görülür bir biçimde gerilediği, cildin genç bir cilde dönüştüğü görülür. Kırışıklık ve lekeler tamamen bu uygulama sonrasında ortadan kalkar. Ayrıca BBL estetik tekniği yaşlı insanlara da uygulanan ve olağanüstü sonuç alınan uygulamalardan biridir. Özellikle yaşlı hastalara uygulanan BBL tedavisi sonrasında cilt elastikiyet, parlaklık kazanır ve genç bir görüntüye sahip olur.

BBL İle Cilt Gençleştirme

BBL uygulaması cildin estetik bir yapıya dönüşmesi gençleşmesi ve genetik olarak da yenilenmesini sağlar. Bu uygulama ile cildin yaşlanması ve DNA’nın hasar görmesi sağlanır. DNA’nın hasar görmesi normal koşullarda tekrar yenilenmesi mümkün değildir. ciltte yaşa bağlı olarak dejenerasyon her geçen gün artış gösterir. Böylelikle DNA hasarına bağlı olarak ciltte yaşlanmalar, kanser, alerjik reaksiyonlar, kalp-damar hastalıkları gibi hastalıklar hızlanır. Zaten yaşa bağlı olarak ciltte kırışıklık ve yaşlılık belirtileri oluşur. Ancak BBL uygulaması ile DNA kendini yenileyerek cilt uzun vadede bir gençleşme yaşar.

BBL Çalışma Prensibi Nedir?

BBL uygulamasını yapan cihaz bu konuda son derece gelişmiş ve yeni nesil teknolojik cihazlardan biridir. Cihazın özelliği ışık enerjisini yansıtmasıdır. Hasara uğramış ve yaşlanmış cilt tabakaları bu ısı enerjisini emer ve bunun sonucunda ciltte kolajen ve elastin üretimi tetiklenir. Kolajenin tetiklendiği ciltte ise genç bir görüntü ve sıkılaşma oluşur. Belli sayıda uygulanan seanslar sonunda ise BBL uygulaması gözle görülür biçimde kendini gösterir. Ciltte oluşmuş olan lekeler tamamen ortadan kalkar ciltte doğal renk dengesi oluşur, cilt yenilenir, gençleşir ve sıkılaşır.

BBL Uygulaması Kaç Seans Sonuçlanır?

BBL tedavisi farklı cilt yapısına ve durumuna göre değişir. Maksimum 6 seans gibi bir sürede tedavi tamamlanır. Uygulanan seanslar 1 ay arayla yapılmaktadır. BBL uygulaması yapıldıktan sonra yılda iki kez bu işlemin tekrarlanması cildin yaşlılığını geciktirir ve cilt uzun vadede genç kalır.

BBL Uygulaması Nasıl Yapılır?

Uygulamadan önce tedavinin bir ön hazırlık aşaması olmaz. BBL uygulamasının tam anlamıyla başarılı olabilmesi için cildin açık renk olması gerekir. Yani güneş banyosu yapılmamış, bronzlaşmamış ve solaryuma girmemiş bir cilde tedavi uygulanır. Bronz bir tene BBL uygulaması yapılmaz. Tedavi için uygun mevsim kış mevsimidir.

BBL Tedavisi Yapıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

BBL tedavisinden sonra ciltte Güneş yanığına benzer görüntüler oluşur. Bu görüntüler normal ve beklenen görüntülerdir. Tedaviden yaklaşık 2 veya 4 saat sonra bu görüntü de ortadan kalkar. Tedavi sonrası uygulama yapılan bölgeye nemli bir bez koymak ve soğuk uygulama yapmak iyileşme sürecini hızlandırır. Ancak BBL tedavisi özellikle cilt lekeleri için uygulanmışsa lekeler önce koyu bir renk alır, ardından 3-4 gün sonra tamamen ortadan kalkar. Bu da normal bir süreçtir. Ardından her geçen gün bu görüntüde ortadan kalkar ciltteki lekeler açılır lekeler tamamen ortadan kalkar. Cilt pürüzsüz bir görünüme kavuşur. BBL lazer tedavisi yaptıran kişiler en az bir hafta kesinlikle güneşten kaçınmaları gerekir. Dışarı çıkılmasının zorunlu olduğu durumlarda ise mutlaka yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler kullanılması tavsiye edilir. Mümkünse hastaların bir aydan daha fazla güneşlenmesi yasaktır.

BBL Tedavisinin Uygulandığı Bölgeler

BBL tedavisi cildin üst tabakasına uygulanır. Bu tedavi filtre kullanılarak yapılır. BBL l tedavisinde kullanılan cihaz yaklaşık olarak 38 ile 40 derecede cilde ısıtarak o bölgedeki kolajen hareketliliğini tetikler. Ancak bu cildin alt tabakasına da geçer. Bu durumda bir sıkıntı oluşmaz. Uygulama sırasında çok hafif acı ve batma bazı hastalarda yanma hissi de oluşur. Ancak bu hastayı rahatsız edecek tedaviyi aksatacak durumda değildir. Bunlar doğal ve beklenen yan etkilerdir. Tedavi sırasında ısının fazla artması durumunda soğutucu sistem uygulanarak hastanın fazla ısınması önlenir. Cildin alt tabakası ise bu ısıyı rahatlıkla tolere eder. Uygulama sırasında ağrı ve acı hissedilmez. Dolayısıyla hastaya herhangi bir anestezi uygulanmaz. Tedavi sırasında cildin alt tabakası 70 derece ısı ile uyarılır ve alt tabakalardaki kolajen üretimi hareketlenmeye başlar.

BBL Tedavisi Hangi Bölgeye Uygulanır?

BBL tedavisi öncelikle estetik ve cildin yaşlanma etkilerini ortadan kaldıran, cildin yaşlanmasını uzun vadede geciktiren bir tedavidir. BBL tedavisi el, boyun, omuz, yüz, dekolte bölgesine uygulanır. En fazla yaşlanmanın görüldüğü bölgeler olan bu bölgelerde yaşlanma gecikir ve hücre yenilenmesi kolajen ve elastin hareketliliği artar.

BBL Tedavisinden Sonra Hasta Nelere Dikkat Etmesi Gerekir?

BBL tedavisi sonrasında öncelikle hastanın bronzlaşması solaryuma girmesi veya Güneş banyosu yapması kesinlikle yasaktır. İşlemden sonra ise bir süre makyaj yapmamalıdır. Tedaviden sonra günlük yaşama devam edebilir. Ancak bu süreçte doktor önerileri mutlaka dikkate alınmalı ve güneş koruyucu sürmeden asla dışarı çıkılmamalıdır.

BBL Estetik Uygulaması Ne Zaman Etkisini Gösterir?

BBL tedavisi seansı yaklaşık olarak 40 dakika gibi bir sürede yapılır. İşlemden sonra ciltte kızarıklık oluşur. Ancak bu kızarıklık bir iki saat içinde tamamen ortadan kalkar. Uygulamadan sonraki 3 gün ise o bölgede son derece gözle fark edilir olumlu değişiklikler gözlemlenir. Ancak güneş lekesi ve çillere uygulanan bir tedavi ise bu lekeler önce koyulaşır 2 hafta sonra tamamen ortadan kalkar.

BBL Estetik Uygulamasının Yan Etkisi Var Mıdır?

BBL estetik uygulaması son derece sağlıklı, günümüzde en fazla tercih edilen ve henüz kanıtlanmış bir yan etkisi bulunmamaktadır. Hatta BBL tedavisinin cilt kanserini önlediği bilimsel araştırmalar sonunda kanıtlanmıştır. Ancak uygulamadan sonra mutlaka doktorun önerileri dikkate alınmalı ve uygulanmalıdır. Onun dışında cilde herhangi bir zararı ve sağlığı tehdit edecek hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.

BBL Estetik Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?

BBL estetik uygulaması cildin yapısına yıpranmışlığına deformasyonuna ve yaşa bağlı olarak genellikle tekrar eden bir tedavidir. Yaklaşık olarak 4 ile 6 seans arasında değişiklik gösterir. Ancak bazı durumlarda bu seanslar çok daha kısa veya 1- 2 seans daha uzatılabilir. Yaklaşık olarak 21 günde bir seansların tekrar edilmesi önerilir. Fakat uygulama bittikten sonra tedavinin 6 veya 8 ay sonra tekrarlanması cildin daha uzun vadede genç kalmasını sağlar. Yani BBL tedavisinin belli aralıklarla yapılması önerilir.

BBL Tedavisi Ağrılı Ve Acı Veren Bir Tedavi Midir?

BBL tedavisi sırasında ağrı ve acı kesinlikle hissedilmez. Ayrıca bunun için bir anesteziye gerek duyulmaz. Hasta yalnızca ısınma hisseder bu ısınmada hastayı rahatsız edici boyutlarda değildir.