Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBaş ağrısını ve migren atağını hafifletmek için alnınıza muz kabuğu koyun!

Baş ağrısını ve migren atağını hafifletmek için alnınıza muz kabuğu koyun!

Hemen hemen herkesin belirli bir dönemde yaşadığı, geçmek bilmeyen baş veya migren ağrılarını hafifletmek için bu doğal uygulamayı mutlaka deneyin.

İçerikleri

Muz, lezzetli ve olağanüstü sağlıklı bir meyvedir. Vücudun düzgün çalışması için gerekli besinleri içerir ve düzenli tükettiğinizde sizi birçok sağlık sorunundan korur. Muz o kadar olağanüstüdür ki, baş ağrısını ve hatta migreni önlemeye bile yardımcı olabilir.

Muzun kabuğu tam bir potasyum deposudur. Bu nedenle doğru kullanıldığında muz kabuğu migren ataklarını hafifletir. Bir kimya profesörü olan Ann Landers, deri tarafından emilen potasyumun, hipertansiyondan kaynaklanıyorsa baş ağrısına karşı etkili olabileceğini bildirmektedir. Muzlarda bulunan polifenollerin merkezi sinir sistemi üzerinde yararlı etkileri vardır.

Muz Kabuğu Baş Ağrısını ve Migren Ataklarını Nasıl H-Geçirir?

Baş ağrısını veya migreni 30 dakikadan daha kısa sürede yatıştırmak için muz kabuğu kullanmanız öneriliyor. Bir muzu soyun, muz kabuğunun yarısını alnınıza ve yarısını boynunuzun arkasına uygulayın, sonra alın. Ve hepsi bu kadar! Muz kabuğunun içerdiği magnezyum ağrının azalmasına yardımcı olacağı için baş ağrınız kısa sürede kaybolacak. Bu durumda migren veya baş ağrısının neden olduğu ağrıdan kurtulmak için ağrı kesici haplar almanıza gerek kalmayacaktır.

Baş Ağrısına ve Migrene Ne Sebep Olur?

Her zaman korunma yöntemleri tedaviden daha iyidir. Bu, binlerce yıldır takipçilerinin sağlığını koruyan ve özellikle sağlığımızla ilgili olarak her gün uygulamaktan çok şey kazanacağımız geleneksel Çin tıbbının temelidir. Aslında bu tür rahatsızlıkları önlemek için yaşam tarzımızda basit değişiklikler yaparak onlardan kaçınmamız mümkün.

Sadece farklı sağlık sorunlarına neyin yol açtığına dair bilgiler edinerek hem onlardan kaçınabilirsiniz hem de onları kolayca çözme yeteneği elde edilebilirsiniz.

İşte baş ağrısının ve migrenin iki gerçek nedeni:

  1. Vitamin ve mineral eksikliği
  2. Toksik maddelerle yüklü bir organizma

Diğer nedenler:

Kötü beslenme: İşlenmiş et, glüten veya eski peynir gibi bazı besinlerin baş ağrısı ve migrene neden olma olasılığı diğerlerinden daha yüksektir.

Kaygı: Stres nedeniyle baş ağrılarından kaçınmak için düzenli olarak meditasyon veya diğer gevşeme ve stres yönetimi yöntemlerini uygulayın.

Alkollü içecekler: Alkolün vücut üzerindeki dehidrasyon etkisine ek olarak, alkollü içecekler genellikle nitratlar ve sülfatlar gibi baş ağrısına neden olabilecek maddeler içerir.

Çok fazla veya çok az uyku: Çok fazla veya çok az uyuduğunuzda, uyku düzeninizdeki bir değişiklik baş ağrısına veya migrene neden olabilir.

Kahve: Günlük olarak çok miktarda kahve tüketmek, kronik baş ağrısı ve migrene neden olabilir.

Öğün atlamak: Beslenme düzeninde sürekli öğün atlamak (doğal olarak toksinleri yok etmek için dolaşıma sokarak elimine etme sürecini tetikler) baş ağrısına neden olur.

Migren ve Baş Ağrısına Nasıl Veda Edilir?

Dünyaca ünlü Gerson Metoduyla İyileştirme kitabının yazarı Charlotte Gerson’un belirttiği gibi, “Vücut iyileştiğinde, her şeyden iyileşir.” Tüm hastalıkların sebebi yaşam tarzı ve besleme şeklinden kaynaklanmaktadır. Baş ağrısı ve migrene odaklı bir tedavi yerine diyetinizde radikal bir reform gerçekleştirerek işe başlamanız gerekir.

Migren ve baş ağrısını tedavi etme gücüne sahip olan diyet, beslenme şeklini değiştirene kadar korkunç migren atakları geçiren Dr. Max Gerson tarafından tasarlandı. Çiğ, pişmiş veya taze meyve suyunda organik tarımdan elde edilen meyve ve sebzelerden oluşan vegan bir diyettir. Bu diyet, hayvansal kökenli gıdaların büyük çoğunluğunun yanı sıra alkol, rafine şeker,  un, tuz ve tüm işlenmiş gıdaları hariç tutar.

Baş ağrısını ve migren atağını hafifletmek için alnınıza muz kabuğu koyun!