18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkCanolen krem, Canolen vajinal krem ne işe yarar?

Canolen krem, Canolen vajinal krem ne işe yarar?

Canolen krem, derideki tüm mantar enfeksiyonları için kullanılan topikal bir ilaçtır. Etken maddesi sayesinde mantar öldürücü ilaçlar grubunda yer alan Canolen krem nedir? Canolen krem ne için kullanılır? Canolen krem neye iyi gelir? Canolen krem nasıl kullanılır? Son günlerin favori ilaçlarından olan Canolen krem ile ilgili tüm ayrıntılar bilgilerinize sunulmuştur.

İçerikleri

Canolen krem, Canolen deri spreyi ve Canolen vajinal krem şeklinde üç farklı formda satılmaktadır. Doktorunuz tarafından Canolen krem reçete edildiyse muhtemelen mantar enfeksiyonu geçiriyorsunuzdur. Canolen krem, enfeksiyona neden olan mantar ve mayanın çoğalmasını engellemektir.

Canolen Krem Nedir?

İlaçlar hakkında çok bilgi sahibi olmayan kişiler için Canolen krem nedir anlatmak istiyoruz. Canolen kremin etken maddesi Siklopiroksolamindir. Antifungaller ismi verilen mantar öldürücü ilaç grubunda bulunan Canolen krem, maya ve mantarların büyümesini engellemektedir. Canolen krem hemen hemen bütün mantar enfeksiyonlarında kullanılmaktadır. Ancak doktorunuz reçete etmeden bu kremi mantar enfeksiyonlarında kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Üç farklı formda satılsa da, bu üç ilacın temel amacı mantar enfeksiyonunu yok etmektir. Diğer ilaçlarda olduğu gibi Canolen kremi de doktorunuzun ya da eczacınızın önerdiği şekilde kullanmalısınız. Herhangi bir bilgilendirme yapılmadığı zaman kremin prospektüsüne bakabilirsiniz.

Canolen Vajinal Krem Ne İçin Kullanılır?
Canolen Vajinal Krem Ne İçin Kullanılır?

Canolen Vajinal Krem Ne İçin Kullanılır?

Canolen vajinal krem ne için kullanılır öğrenerek kremi içiniz rahat bir şekilde kullanmak istemeniz çok normaldir. Vajinal bölge vücudun en hassas bölgelerinden biridir. Bu nedenle bu bölgede kullanılacak ilaçlara dikkat edilmelidir. Canolen krem bir mantar kremidir. Canolen vajinal krem formu da vajinadaki mantarlar için kullanılmaktadır.

Canolen kremin 1 gramında 10 mg etken madde bulunmaktadır. Canolen vajinal krem 30 gramlık tüp ve 6 tane tek kullanımlık aplikatör ile satılmaktadır. Canolen vajinal krem, vajinada oluşan mantar enfeksiyonlarını yok eder ve mantarın yayılmasını engeller. Düzenli kullanım bu aşamada çok önemlidir.

Canolen Krem Ne İşe Yarar?

Canolen krem son günlerde adından sıkça söz ettirmektedir. Toplumda hemen herkesin başına bir çeşit mantar hastalığı gelmiştir. Bu nedenle Canolen krem ne işe yarar merak edilmektedir. Canolen krem her tür mantar hastalığını tedavi etmektedir. El ve ayak parmakları arasında meydana gelen mantar hastalıklarında oldukça etkilidir. Bunun yanında kasık mantarı, vajinal mantar, koltuk altı mantarı ve tırnak mantarı gibi çeşitli mantar hastalıklarını kısa sürede tedavi etmektedir.

Canolen kremin etken maddesine karşı alerjisi olan kişilerin bu kremi kullanmaması önerilmektedir. Kremi kullanmaya başladıktan sonra iyileşme belirtileri kendini hemen göstermektedir. Doktorun kullanım süresi tavsiyesi dikkate alınmalıdır. Çünkü enfeksiyon tamamı ile temizlenmeden iyileşme görülebilir. Bu durumda krem kullanımı bırakılır ise hastalık tekrar edebilir. Hastalığın tamamen geçmesi için doktorun söylediği süre kadar kullanılmalıdır.

Canolen Vajinal Krem Neye İyi Gelir?
Canolen Vajinal Krem Neye İyi Gelir?

Canolen Vajinal Krem Neye İyi Gelir?

Canolen kremin üç tür formu olduğunu söylemiştik. Canolen vajinal krem formu vajinal mantar ve enfeksiyon hastalıkları için kullanılmaktadır. Doktorun önerdiği şekilde kullanıldığı zaman etkisini hemen göstermektedir. Canolen vajinal kremin etkisini görmek için düzenli kullanım çok önemlidir.

Canolen Sprey Ne İşe Yarar?

Canolen kremin Canolen Sprey formu çok sık tercih edilmektedir. Canolen Sprey cilt yüzeyine sıkılarak kullanılmaktadır. Doktor tarafından farklı bir kullanım önerisi yapılmadıysa günde 2 ya da 3 kere kullanılması tavsiye edilmektedir. Sorunlu bölgeyi kaplayacak şekilde sprey vücuda sıkılır ve nazik bir şekilde masaj yapılır. Canolen spreyin mantar sorunu bitene kadar ortalama 2 hafta kullanılması tavsiye edilmektedir.

Canolen Sprey Ne İçin Kullanılır?

Canolen Sprey 20 ml’lik solüsyon içeren şişelerde satılmaktadır. Piyasada krem ile Vajinal krem formları mevcuttur. Canolen Sprey, derideki bütün mantar hastalıklarında kullanılmaktadır. Canolen spreyin açık yaralara ve göze uygulanması sakıncalıdır. Bu konuda çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Canolen Sprey Nasıl Kullanılır?
Canolen Sprey Nasıl Kullanılır?

Canolen Sprey Nasıl Kullanılır?

Canolen Sprey nasıl kullanılır takipçilerimize özel araştırdık. Canolen Spreyi kullanmadan önce ve kullandıktan sonra eller çok iyi bir şekilde temizlenmelidir. Spreyi sorunlu bölgeye sıkarak sonrasında masaj yapmalısınız. Günde iki ya da üç kere kullanılan Canolen Spreyi bir iki hafta düzenli kullanmanız tavsiye edilmektedir. Kullanım konusunda doktorun tavsiyesi her zaman ön plandadır. Kişinin durumuna göre kullanım şekli değişebilmektedir.

Canolen Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Canolen krem emziren anneler kullanabilir mi önemli bir konu olduğu için detaylı bir şekilde araştırdık. Bu konuda doktorunuza danışmanız çok daha doğrudur. Ancak kremin prospektüsünde zorunlu olmadığı sürece emzirme döneminde Canolen kremin kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Canolen Vajinal Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Canolen kremi hamilelik döneminde kullanmadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışmanız önerilmektedir. Canolen krem sadece gerekli görüldüğü takdirde doktor tarafından önerilir ise kullanılmalıdır.

Canolen Krem Vajinanın İçine Sürülür Mü?

Canolen krem vajinal bölgede oluşan mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılan etkili bir ilaçtır. Canolen krem vajinanın içine sürülür mü merak edilmektedir. Bir vajinal mantar kremi olan Canolen kremi vajina içine sürebilirsiniz.

Canolen Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Mantar hastalıkları birçok bölgede görülen can sıkıcı hastalıklardan biridir. Mantar hastalıklarına iyi gelen Canolen krem genital bölgede oluşan mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir. Kremin genital bölgede nasıl kullanılacağı doktora danışılmalıdır.

Canolen Krem Vajinal Mantara İyi Gelir Mi?

Canolen kremin etken maddesi mantar enfeksiyonlarını öldürerek mantar ve maya hastalıklarının yayılmasını engellemektedir. Canolen vajinal krem vajinal mantar hastalıklarını kısa sürede tedavi etmektedir. Kremin düzenli kullanımı tedavinin sonucunda etkili olmaktadır.

Canolen Krem Kasık Mantarına İyi Gelir Mi?

Kasık mantarı tedavisinde genel olarak antifungal kremler kullanılmaktadır. Bu kremlerden biri olan Canolen krem kasık mantarına iyi gelmektedir. Doktorunuza danışarak kasık mantarında nasıl kullanacağınızı detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Canolen Krem Devlet (SGK) Ödüyor Mu?

Bazı ilaçlar reçeteli alındığı zaman SGK kapsamında olduğu için ücreti devlet tarafından ödenmektedir. Ancak Canolen krem SGK kapsamında değildir. Bu nedenle devlet tarafından ücreti ödenmiyor.

Canolen Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Canolen krem reçetesiz alınmaktadır.

Canolen Krem Fiyatı Ne Kadar?

Canolen krem fiyatı ne kadar ilaç fiyatlarının arttığı günümüzde merak edilmektedir. Canolen kremin güncel fiyatı 62 TL’dir.

Canolen Krem Muadili Kremler Hangileri?

Canolen krem muadili kremler hangileri bilinmesi önemlidir. Canolen kremi bulamadığınız zaman yerine kullanabileceğiniz muadili kremler şunlardır:

  • Opilox Krem
  • Siroksil tırnak cilası
  • Loprox Krem
  • Miclast Krem
  • Sebiros şampuan

Canolen Krem Yan Etkileri Neler?

Canolen kremin etken maddesine karşı alerjisi olan kişilerde yan etkilerin görülmesi ihtimali çok yüksektir. Canolen kremin yan etkileri tahriş, yanma ve kaşıntıdır. Bu yan etkiler uzun süre devam ederse kremi kullanmayı bırakarak doktorunuza danışmalısınız.

Canolen Vajinal Krem Kullananlar ve Yorumları Neler?

Canolen vajinal krem kullananlar ve yorumları neler öğrendiğiniz zaman Canolen krem hakkında aklınıza takılan sorular yanıt bulacaktır. Canolen kremi kullanan kişiler bir haftaya kadar kremin etkisini gösterdiğini belirmektedir. Düzenli kullanım ile mantar sorunundan kurtulduklarını belirten kullanıcılar yan etkileri de yaşamadıklarını söylemektedir.

Bunlar da ilginizi çekebilir;