16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaDiyet1 hafta boyunca sadece su içerek kaç kilo verilir?

1 hafta boyunca sadece su içerek kaç kilo verilir?

Su diyeti, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin en az bir kere uyguladığı popüler diyetlerden biridir. Sağlık açısından faydalı olan su, tokluk hissi yaratarak zayıflamaya da yardımcı olur. Peki, zayıflamak için ne kadar su içilmesi gerekir? Su diyeti söylenildiği gibi kısa sürede kilo verdirir mi?

İçerikleri

Yaşam kaynağı olan suyun insan vücuduna faydaları saymakla bitmez. Ancak bazı kişiler bu faydaların bilincinde olmadan günlük su tüketim miktarını önemsememektedir. Su ihtiyacını çay ve kahve gibi içeceklerle sağlayan bu kişilerde zamanla kilo problemi de görülebilmektedir. En sağlıklı içecek olan suyun kilo vermeye olan etkisi unutulmamalıdır.

Çok Su İçerek Zayıflanır Mı?

Sağlıklı bir yaşam ve beden için suyun ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, günde ortalama olarak 2,5 – 3 litre su tüketilmesini gerektiğini belirtmektedirler. Vücudu susuz kalan kişiler özellikle de ilerleyen yaşlarında ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmaktadırlar.

Suyun zayıflamaya etkisi olduğunu duyan kişiler ‘’ Çok su içerek zayıflanır mı? ‘’ sorusunun cevabını merak etmektedirler. Bu sorunun cevabı şüphesiz evettir. Ancak bazı ayrıntılara da dikkat etmek gerekmektedir. Su içmek tokluk hissi vereceğinden daha fazla yemek yemeyi ve kalori almayı engeller. Bu sayede kilo vermeye yardımcı olur. Ancak sırf zayıflatıyor diye normalin çok üstünde su tüketmek doğru değildir.

Çok Su İçmek Nasıl Kilo Verdirir?

Vücut sıcaklığını dengeleyen su, eklemlerin de tüm fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlar. Ayrıca zayıflamaya yardımcı olan suyu dengeli olarak tüketmek gerekir. Bu esnada aklınıza çok su içmek nasıl kilo verdirir sorusu gelebilir. Sadece su içerek zayıflamayı beklemek yanlıştır. Bol su içme ile beraber düzenli beslenme ve egzersiz çok önemlidir.

Kahve ve çay gibi sıvılar suyun yerini asla tutmaz. Ne kadar çok kahve ve çay içerseniz o kadar çok su içmeniz gerekir. Kalorisiz bir içecek olan su tokluk hissi vermektedir. Bu sayede daha az acıkma olacağı için hızlı kilo verilebilecek. Ayrıca su sayesinde metabolizma daha hızlı çalışmaktadır.

Suyun zayıflama üzerindeki etkilerinden biri de sindirime yardımcı olmasıdır. Yemeklerden önce içilen su iştahı azaltırken, yemeklerden sonra içilen su tok tutmaktadır. Ayrıca gıdaların daha kolay parçalanmasına yardımcı olmaktadır. Kabızlık sorununu da gidererek kilo vermeye yardımcı olur.

1 Hafta Boyunca Sadece Su İçerek Kaç Kilo Verilir?

Su diyeti ile kolay ve hızlı kilo vermek isteyen kişiler için 1 hafta boyunca sadece su içerek kaç kilo verilir önemlidir. Sağlığını koruyarak kilo vermek isteyenlerin tercih ettiği su diyeti 1 haftada 7 kiloya kadar vermeyi sağlamaktadır. Verilen kilo kişiye göre değişebilmektedir.

Vücuttaki zararlı toksinlerin dışarıya atılmasını sağlayan su diyeti, kişiye enerji verir. Su diyetinde 1 hafta boyunca sadece su tüketilmez. Sadece su içilen diyette hiçbir diyetisyen ya da doktor tarafından önerilmez. Bol su içerken düzenli beslenerek ve egzersiz yaparak bir haftada 7 kiloya kadar verebilirsiniz. Ancak bu diyete başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Su Diyeti 1 Haftada Kaç Kilo Verdirir?

Doğru bir şekilde yapılan su diyeti 1 haftada 7 kilo verdirir. Su diyetinde ağır yiyeceklerle beslenilmez. Sabahları yumurta olan sağlıklı bir kahvaltı, öğle ve akşam menülerinde hafif – sıvı ağırlıklı bir menü ile su diyeti düzenlenir.

Su Diyeti ile 5 Günde 3 Kilo

Su diyetinin sürekli yapılması önerilmez. Kırılamayan ve takılan kilolar, son kilolar ve ödemler için önerilen su diyeti ile 5 günde 3 kilo vermek mümkündür. Su diyeti sebze, meyve ve sıvı ağırlıklı bir detoks diyetidir. Diğer şok diyetlerde olduğu gibi sağlığa herhangi bir zararı yoktur.

Su İçerek Zayıflayanların Yorumları

Çeşitli forumlarda su içerek zayıflayanların yorumları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yorumlara bakıldığında su diyetinin kısa sürede 7 kiloya kadar verdirdiği görülmektedir. Su diyetine tam olarak uyulduğu zaman hedeflenen kilo verilebilir. Ancak beslenmesine dikkat etmeyen ve egzersiz yapmayan kişiler su diyetinden istedikleri sonucu alamadıklarını belirtmişlerdir.