28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviZencefil, Yeşil Çay ve Tarçınla Yenilenin

Zencefil, Yeşil Çay ve Tarçınla Yenilenin

Bu üç şifalı bitkinin birleşimi vücudunuzu içeriden ve dışarıdan yenileyecektir. Kullanımları diğer birçok sorunun yanı sıra özellikle ödem ve kalp sorunlarına karşı önerilmektedir.

İçerikleri

Bu yazımızda birçok hastalığın önlenmesi ve tedavisinde oldukça fayda sağlayan ve vitamin, mineral ve diğer besin maddeleri sunan doğal ve güçlü özelliklere sahip üç şifalı bitki seçtik. Yeşil çay, zencefil ve tarçından oluşan bu şifalı çayı içmenin harika faydalarından daha da detaylı olarak bahsedeceğiz. Bu şifalı (ve bir o kadar da lezzetli) birleşim vücudunuzu hem içeriden hem dışarıdan yenileyecek.

En çok hangi durumlara iyi gelir?

Bu bitki çayı aşağıdaki durumlarda önerilmektedir: Obez veya aşırı kilolu olanlar ve kilo vermekte zorlananlar Ödem, lavman, şiş dizler, şişmiş göz kapakları Kalp-damar hastalıkları, yüksek düzey kolesterol ve trigliseritler Frijite ve libido eksikliği Diş eti iltihabı, çürükler ve diğer diş problemleri Hazımsızlık ve aşırı mide asidi Tip II Diyabet Fibromiyalji, kronik yorgunluk Genellikle üşüyen insanlar Genetik olarak kansere meyilli insanlar

Aşağıda bu şifalı bitkilerinin her birinin sağlık yönünden faydalarını açıklayacağız:

Yeşil Çayın Faydaları;

Hücresel yaşlanmayı önleyen antioksidan etkisi yaratır. Doğal bir kanser önleyicisidir. Metabolizmanızı çalıştırır ve kilo vermenize yardımcı olur. Dikkati ve konsantrasyonu arttırır. Ödemle mücadele eder. Diş ve diş eti sağlığınızı korur. Akne ya da sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarına iyi gelir. Alerjiyi azaltır. Stresi hafifletir.

Zencefilin faydaları;

Yumurtalık, prostat ve kolon kanserinin önlenmesine yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Metabolizmayı çalıştırır. Hamilelik sırasında yaşanılan dahil olmak üzere bulantı ve baş dönmesine iyi gelir. Vücudumuza sıcaklık verir. Boğaz ağrısı ve iltihabına iyi gelir. Dolaşımı iyileştirir. Ödemle savaşır. Enfeksiyonların önlenmesine ve vücudun doğal savunmasının arttırılmasına yardımcı olur. Migren ağrılarına iyi gelir. Adet sancılarını dindirmeye yardımcı olur. Kalp damar sağlığımızı korur.

Tarçının Faydaları

Uyarıcıdır. Asiditeyi ve mide gazını azaltarak sindirime yardımcı olur. Bulantı ve kusmayı azaltır. Kan glukoz seviyesini düzenler. Şeker otu ile beraber tip II diyabeti doğal yönden tedavi etmeye en uygun iki gıdadan biridir. Vücuda enerji ve sıcaklık verir. Zamanla eklem ve kemik hastalıklarını iyileştirebilir. İştahı ve yeme isteğini arttırır. Kolesterol seviyesi ile kalp damar hastalığına yakalanma riskini azaltır. Doğal ve güçlü bir pıhtı önleyicisidir.

Nasıl hazırlanır?

Ya toz formunda ya da ince doğranmış bir çay kaşığı zencefil ve bir çay kaşığı tarçınla beraber bir litre su kaynatın. Beş dakika boyunca kaynadıklarında altını kapatın ve iki çay kaşığı yeşil çay yaprağı ekleyip beş dakika boyunca dinlendirin. Ardından süzdükten sonra gün içinde istediğiniz zaman içmek üzere bir kavanozun içine dökün. Sıcak, ılık veya soğuk şekilde içebilirsiniz. Çayı tatlandırmak istenirseniz şekerin veya suni tatlandırıcıların aksine sağlığımız için hiçbir zararı bulunmayan doğal bir tatlandırıcı olan şeker otunu kullanabilirsiniz. Çayınıza yarım limonun suyunu eklerseniz gücünü daha da arttırmış olursunuz. Yararlarını fark etmek için en az bir ay boyunca bu çaydan her gün içmeye çalışın.

Bu çayı içmek için en ideal zaman hangisidir?

Herhangi bir çaydan maksimum fayda almak için en ideal zamanlar ise şöyledir:
Aç karnına, kahvaltından en az yarım saat önce, Öğün aralarında, herhangi bir öğünden en az yarım saat önce, Bu çayı idrar sökücü ve arındırma etkisi sebebiyle akşamüstü veya daha geç içmenizi önermiyoruz. Aksi takdirde gece boyunca tuvalete kalkmak zorunda kalabilirsiniz. Kaliteli bir çay Her bir bitkinin etkisini arttırmak amacıyla en kaliteli malzemeleri seçmeniz de ayrıca önemlidir:
Yeşil çay: Tercihen organik.

Tarçın: En iyi ve en aromatik tarçın Ceylon’dur. Her zaman tarçını hava almayan bir kabın içinde muhafaza etmelisiniz.

Zencefil: bir kap kaynar suyun içine rendeleyerek taze zencefil kullanmanızı öneririz. Ayrıca mükemmel kalite aroma ve tada sahip olduğu sürece zencefili toz halinde de tüketebilirsiniz.