19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüzdeki tüyleri yok etmek için 7 doğal yol

Yüzdeki tüyleri yok etmek için 7 doğal yol

Yüzdeki tüylerden kurtulmak için birçok tıbbi tedavi vardır, ancak bunlar çok maliyetlidir ve her kadın bunu karşılayamaz. Bu yazımızda size yüzdeki tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın bazı doğal yollarını sunuyoruz. İşte yüzdeki tüylerden kurtulmanın 7 doğal yolu.

İçerikleri

Kadın, erkek hepimizin yüzünde, alnında, boynunda, yanaklarında bıyık ve çene alanında istenmeyen tüyler oluşur ve bizi rahatsız eder. Yüzdeki kıllanma sorunu çok ciddidir ve çoğu kadın için utanç kaynağı olabilir. Bazı kadınların yüz kılları çok incedir ve bazı kadınların kılları ise tamamen hormon değişikliklerine bağlı olarak çok kalındır. Ayva tüyleri adı verilen ve sarı renkli olan bu tüyler yakından bakıldığında veya yüzümüze ışık tutulduğunda kötü bir görüntünün ortaya çıkmasına neden olur.

Kadınlarda Yüzde Tüylenme Neden Olur?

  • Hormonal problemler, her kadında tüylenmenin ana nedenlerinden biridir.
  • Yüz tüyleri de genlerden kaynaklanabilir.
  • Sağlık sorunları da yüz kıllarına neden olabilir.
  • Polikistik Over Hastalığı, kadınların yüzlerinde tüylenmeye neden olan bir sorundur.

Yüzdeki Tüyler Nasıl Yok Edilir?

Ağda veya tıraş bıçakları ile yok etmeye çalıştığımız tüyler daha güçlü olarak tekrar ortaya çıkar. Bu tüylerden kurtulmak için uygulayabileceğiniz yöntemlerden biri lazer epilasyon yöntemi iken bu yöntem dışında doğal yöntemler de vardır. Peki yüzdeki tüyler nasıl yok edilir? Yüzünüzde yer alan tüylerden kurtulmak için uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri ve kürleri, karışımları şu şekilde sıralayalım.

Yüzdeki tüyleri yok etmek için 7 doğal yol
Yüzdeki tüyleri yok etmek için 7 doğal yol

Yüzdeki Tüyleri Yok Etmek İçin 7 Doğal Yöntem

1- Yulaf

Yarım çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu, bir yemek kaşığı iri çekilmiş yulaf ezmesi ve bir damla balı karıştırarak bir kür elde edin. İyice karıştıracağınız kürü tüylerinizin çıkış yönünün tersine doğru yedirerek uygulayın. 20 dakika yüzünüzde tutacağınız bu kürü hafta da 3 kere uygulayın. Yüzünüze uyguladığınız karışımı ılık ve sabunlu su ile yıkayarak cilt gözeneklerinin temizlenmesini sağlamalısınız. 3. hafta sonunda tüylerden sonsuza dek kurtulduğunuzu göreceksiniz.

2- Çemen Tozu

Çemen tozu içine bir miktar su ekleyip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz macunsuz yapıyı yüzünüze ve tüylerin yoğun olduğu yere sürün ve kuruyarak dökülmesini bekleyin. Yüzünüzden dökülen macun sonrası yüzünü yıkayın. Tüy gözeneklerinin açıldığını ve bu uygulamayı 5. defa yaptıktan sonra ay sonunda tüylerin giderek azaldığını göreceksiniz.

3- Mercimek Ve Patates Suyu Karışımı

Sarı mercimeği su içine koyup 3 saat bekletin. Elde ettiğiniz suyun içine patates suyunu sıkın ve karıştırın. Elde edilen karışım ile yüzünüzü yıkayın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra yüzünüze ıslak veya elma sirkesi ile yıkanmış bir bez kompresi uygulayın ve cilt gözeneklerinin yanmasının önüne geçin. Hafta da 5 kere uygulayacağınız bu karışım sayesinde 1 ay sonunda tüylerinizden kurutulabilirsiniz.

4- Buğday Kepeği

Bir çay kaşığı gül suyu ile bir çorba kaşığı süt ve 2 çorba kaşığı buğday kepeğini bir araya getirip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürün. 30 dakika kadar yüzünüzde tutacağınız bu karışım sonrasında yüzünüzü ılık su ile iyice yıkayın Hafta da 3 kere uygulayacağınız bu yöntem ile 3. haftadan itibaren tüylerinizin kendiliğinden dökülmeye başladığını göreceksiniz.

5- Portakal Kabuğu

Portakal kabuğunu kuruttuktan sonra toz haline getirin. Bir kap içine yarım su bardağı süt ekleyip içine elde ettiğiniz toz portakal kabuğunu koyun ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz katımsı karışımı tüylerin uzama yönü tersine sürün. Yüzünüzde 30 dakika bekleteceğiniz bu karışımı sabunlu ılık su ile yıkayarak yüzünüzden arındırın. Hafta da 4 defa tekrarlayın. 2. hafta sonunda tüylerin yarı yarıya azaldığını göreceksiniz.

6- Mısır Unu, Yumurta Ve Şeker Karışımı

Tüyleriniz için uygulayabileceğiniz karışımlardan biri de mısır unu, şeker ve yumurta karışımıdır. 1 tatlı kaşığı mısır unu, 2 adet yumurta beyazı ve 1 yemek kaşığı şekeri bir kap içinde iyice karıştırın. Macun haline getireceğiniz bu karışımı yüzünüze iyice sürün. 45 dakika yüzünüzde tutacağınız bu karışım sonrasında ılık sabunlu su ile yüzünüzü yıkayın. Hafta da 2 kere yapacağınız bu uygulama ile 4. haftadan sonra tüylerinizden kurtulabilirsiniz.

7- Zerdeçal Ve Papaya Karışımı

Bir adet papaya ve yarısı kadar zerdeçal tozunu bir kap içinde iyice karıştırıp bir macun elde ediyorsunuz.20 dakika boyunca bu macunu yüzünüze sürün ve sonrasında kolonya ile yüzünüzü temizleyin. Hafta da 3 kere uygulayacağınız bu kür ile tüylerinizden 1 ay sonunda kurtulabilirsiniz.