17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıYeşil Çay 5 Farklı Kullanımı İle Cildinize ve Güzelliğinize Güzellik Katacak!

Yeşil Çay 5 Farklı Kullanımı İle Cildinize ve Güzelliğinize Güzellik Katacak!

Antioksidan özellikleri ile cilde ve saçlara fayda sağlayan yeşil çay, 5 farklı kullanımı ile güzelliğinize güzellik katacak.

İçerikleri

Diyet listelerinin vazgeçilmezi, sağlıklı içecekler söz konusu olduğunda baş rolde yer alan yeşil çay, ciltteki farklı kullanım alanlarıyla da şaşırtıyor. Yeşil çayı sadece içerek tüketmek yerine, mucizelerine de şahit olmaya hazır mısınız?

Cilt Temizliği İçin

Cildinizi ferahlatmak, tertemiz bir cilt dokusuna sahip olmak ve gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlamak için yeşil çay ile tonik uygulaması yapabilirsiniz. Bunun için yeşil çayı demleyerek uygun bir sprey şişesine aktarın. Soğuyan yeşil çayı yüzünüzün tamamına sıkın. Bu işlemi her gün tekrar edebilir ve sağlıklı, parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Göz Altı Torbaları ve Morluklar

Göz altında oluşan morluklar ve torbalar birçok insanın kabusu. Bu sorunun önüne yeşil çay ile geçebilirsiniz. Demlenmiş 2 adet yeşil çay poşetini buzlukta 5 dakika kadar bekletin. Soğuyan poşetleri gözlerinizin altına koyarak 10 dakika kompres yapın. İşlemi sabah ve akşam tekrar ederek, göz altı problemlerinizden kurtulabilirsiniz.

Akneli Ciltler İçin Maske

Akne sorunun önüne geçmek için 2 kaşık bal ve 1 kaşık demlenmiş yeşil çay yaprağını iyice karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize uygulayın. 20 dakika kadar beklettikten sonra cildinizi durulayın.

Cilt Gözeneklerine Buhar Banyosu Uygulaması

Ciltte oluşan yağ ve kirler gözenekleri tıkar. Bu da cildinizin mat ve sağlıksız görünmesine neden olur. Bu sorunu yok etmek için ihtiyacınız olan bir miktar kaynar su, bir tutam yeşil çay yaprağı ve havlu. Yeşil çayı kaynar suyun içine ekledikten sonra, üzerinize havluyu kapatarak cildinize buharın temas etmesini sağlamalısınız. 10-15 dakika bekledikten sonra işlemi tamamlayabilir ve cildinizi kurulayabilirsiniz. İşte tertemiz bir ciltle güne hazırsınız.

Cilt Temizleme Jeli

Cildinizi temizlemek için 1 tatlı kaşığı bal ve 2 kaşık demlenmiş yeşil çayı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız jeli masaj hareketleri ile cildinize uygulayın. Ardından cildinizi suyla temizleyin.