19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerYerli sosyal medya platformu Yaay nedir? Kimin, özellikleri neler?

Yerli sosyal medya platformu Yaay nedir? Kimin, özellikleri neler?

İçerikleri

Yaay uygulaması, Türk Telekom şirketi TT Ventures tarafından hayata geçirildi. Bilgilendirme, rozet uygulaması, gündem ve haber takibi gibi özellikleri var. Diğer sosyal medya araçlarında bulunan özellikleri tek bir çatı altında topluyor.

Yaay Uygulaması Kimin?

Uygulamanın geliştiricisi Appyap CEO’su Emre Meriç. Yaay, yerli sosyal medya uygulaması olup, gençlerin kullanım alanlarına odaklanmıştır. Ara yüzü ve kullanım özellikleri Twitter’a benziyor. Farklı olarak rozet ve puan toplama özelliği var. Bu puanlama sistemi ile kullanıcılarına çeşitli kampanyalar düşünülüyor.

Uygulamanın geliştirici Meriç, önceliğini gençlerin dikkatini çeken enerjik ve yenilikçi bir mecra üzerine yoğunlaştırdı. Dünyada çok çeşitli sosyal medya araçları var. Yaay’ı bu uygulamalardan ayıran en büyük özelliği kategorilere ayrılmasıdır. Ayrıca içeriklerine göre kullanıcılarına rozet vermesi, platformda daha çok kullanıcıya ulaşma hedefini gösteriyor. Ayrıca rozet uygulaması, içerik geliştirme konusunda da kullanıcıları teşvik edecektir.

Yaay Uygulamasının Özellikleri

Yaay uygulaması, kullanım özellikleri açısından Facebook ve Twitter’a benziyor. Beğenme özelliği Facebook, paylaşım özellikleri Twitter gibi. Uygulamada mikroblog kısmı var. İçerikler konularına göre kategorize edilmiş. Böylelikle konular rahatlıkla takip edilebiliyor.

Dikkat çekici bir özelliği ise beğenmeme butonunun olmasıdır. Sosyal medya kullanıcıları diğer uygulamalar için beğenmeme butonu istemişlerdi. Yaay bu isteği göz ardı etmemiş. Yaay kullanıcıları beğenmedikleri içeriklere buton sayesinde tepki verebilecek.

Yaay Dünyaya Açılmayı Hedefliyor

Yaay, sosyal medya mecralarında bulunan tüm özellikleri Türk Telekom ile tek çatı altında toplamayı hedefliyor. Kurucusu Emre Meriç, uygulamayı yurt dışına açmayı ve daha da geliştirmeyi amaçlıyor. Meriç, ülkelerin sosyal medya kullanım alışkanlarını inceledi. Uygulamanın genel karakteri evrensel bir sosyal medya dili ve görseli üzerine geliştirildi.

Yaay kısa zamanda birçok kullanıcıya ulaştı. Yaay Uygulaması, Google Play Store ve Appstore’dan indiriliyor. Kayıt bilgilerini tamamladıktan sonra kullanıma açılıyor.

Yaay Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yerli.sosyal