28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınYay burcunun genel özellikleri neler?

Yay burcunun genel özellikleri neler?

İçerikleri

Yay burcu insanı, genelde gezmeyi çok seven burç olarak bilinir. Dünyayı keşfeden önemli insanların burçlarından biridir. Belki çoğu kıtanın keşfedilmesine onlara borçluyuz. En zor anlarında, rahatsızlıklarında bile gözlerini kırpmadan gezme fırsatlarını bir hışım ile değerlendirirler.

Onları tutmak mümkün değildir. Özgür ruhlu insanlardır. Çok neşeli olarak da bilinirler. Yine de içlerinde öyle olmadıkları zamanlar yaşarlar. Bunu her ne kadar dışarıya yansıtmasalar da. Özgürlükçü karakterlerinden dolayı boşanmaların en sık rastlanabileceği burçtur. Bir insana uzun süre bağlı kalmaya tahammül gösteremezler. Özgürlüklerine aşık, gezgin insanlardır. Bir çok kez evlenip boşanmış olabilir ya da uzun süre dul olmuş olabilirler.

Küçüklüklerinde de olgun, büyüklüklerinde de olgun karakterli insanlardır yay burcu. Bu burcun insanı dürüst, iyi niyetli, yumuşak kalpli olduğu için de çok çabuk kandırılırlar. Kendi iç benliklerine göre karşıdakini yargılarlar. Yani başkalarını, ayndaki yansıması gibi yargılar. O yüzden hayat boyunca insanlardan çok fazla karakter konusunda tecrübe niteliğinde ders alırlar.

Bu burcun insanlarının felsefeci tarafları vardır. Edebiyat ve sanata değer verirler. Empati yetenekleri güçlüdür. Karşısındakini anlayışla dinler fakat kendini başkasının olaylarına dahil etmez. Kendinden başka bir insana derin ilgi içerisinde bulunup canını sıkmak istemez. Yıldızı parlayan insanlarla haşır neşir olmayı severler. Onlardan manevi yönden beslenmeye özen gösterirler. Özgürlüklerinden dolayı enerji onlar onlar için çok önemli. Bu sebepten dolayı ünlü insanlardan etkilenir ve onların çevresinde bulunarak, o parlayan enrjilerinden nasibini almak ister. Derin inançlı insanlardır.

Yay burcu insanı estetik görünüşe önem veirler. Bu yüzden spor yapmaya önem gösterirler. Bir çok spor hocası yay burcudur. Voleybol, basketbol ve futbolcu olurlar.

Yay burcu eski eşleriyle en iyi arkadaş olan burçtur. Kinli insan olmadıkları için dost, arkadaş kalmayı; eski sevgili veya eşleriyle biliyorlar. Yeni eşlerini, eski eşlerini tanıştırıp arkadaş yapabiliyorlar. Terk edilmeleri onlara koymaz. Bu durum için kin tutmazlar.

İyi huylu yay olduğu gibi kötü huylu yaylarda vardır. Bu kötü huyları, sabit fikirli ve tutumlu olmalarıdır. Bu durum onları çok ketun gösterebilir. Çok daha nadir de olsa sabit ve ketun kafalı yaylar da vardır.

Yay burcu insanı özgürlükçü kafaların dolayı giyim tarzlarında da pek özgür takılırlar. Rahat giyinmeyi severler. Giydikleri kıyafette uydurdukları kombin çok ilginçtir. Ruh durumlarına yani modlarına göre giyinirler. Genç bir yayı çok klasik veya olgunca, yaşlanmış bir yayı çok genç bir şekilde giyinirken de görebiliriz. Onlarda belirli bir tarz bulmak zordur. Yine de özenerek giyinip süslenmeyi severler.