28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviYanı başınızda limon dilimleri ile uyumanın mucizevi faydaları

Yanı başınızda limon dilimleri ile uyumanın mucizevi faydaları

Limonun insan sağlığına olan katkısı saymakla bitmiyor. Pekiyi yanı başınızda limon dilimleri ile uyumanın faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

İçerikleri

Limonun içerdiği vitaminler haricinde de sağlığımıza katkısı olduğunu biliyor muydunuz? Hatta limonu tüketmenize bile gerek kalmıyor. Limonun hiç bilmediğiniz faydalarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Yanı Başınızda Limon Dilimleri İle Uyumanın Faydaları

Muhtemelen bunu bilmiyordunuz. Üç dilim limon parçasını yatağınızın baş ucuna koyun.

Bunu yapmanız halinde:

Odanızın kokusu değişecek ve odanız ferahlayacak. Daha iyi nefes alacaksınız, soğuk algınlığına yakalanma riskiniz azalacak ve astım hastasıysanız kendinizi daha iyi hissettiğinizi fark edeceksiniz. Akşamdan kalma hissini üzerinizden atacak ve daha dinç uyanacaksınız. Enerji içeceğinin sağladığı enerjiden daha fazlasına sahip olacaksınız. İşte daha iyi bir gün geçirmek için bu kadar basit bir şeyi yapmak yeterli.

İşte Limon Yağıyla Yapabilecekleriniz

Ünlü Hintli doktor JV Hebbar limon yağının faydalarının da saymakla bitmediği açıklamalar yaptı.

Dişlerinizi beyazlatır

Limon yağı, hindistancevizi yağı ve karbonatı karıştırın. Daha sonra bu karışımla dişlerinizi iki dakika boyunca fırçalayın. Dişleriniz bembeyaz olacak.

Kıyafetlerinizdeki kötü kokuyu giderir

Bazen yıkanan çamaşırlarımızı çamaşır makinesinde unuturuz ve çamaşırlar nem kokar. Bu çamaşırların üstüne birkaç damla limon yağı damlattığınızda çamaşırlarınızın müthiş koktuğunu göreceksiniz.

Ellerinizdeki kötü kokuyu çıkarır

Balık yaptıktan sonra ellerinizde kokusu mu kalıyor? Sıvı deterjanınıza biraz limon yağı ekleyip ellerinizi yıkayın. Kokunun hemen gittiğini fark edeceksiniz.

Pırıl pırıl temizlik sağlar

Banyonuzda kimyasal kullanmaktan hoşlanmıyor musunuz? 40 damla limon yağı, 20 damla su ve biraz sirkeyi karıştırın. Kimyasal yerine bu karışımı kullanarak banyonuzu temizleyin. Her yer temiz ve pırıl pırıl olacak.

Suratınızı güzelleştirir

Limon yağı cildinizi yumuşatır ve nemlendirir. Sivilceleri de geçirir. Tek yapmanız gereken limon yağı, kabartma tozu ve balı karıştırıp sivilce olan bölgeye uygulamanız.

Mücevherlerinizi parlatır

Kuru beze limon yağı dökün ve mücevherlerinizi temizleyin. Pırıl pırıl görünecekler!

Kilo vermede yardımcıdır

Suyunuza iki damla limon yağı damlatın. Bundan günde üç kere için. Sindirim sisteminiz daha iyi çalışacak ve uzun vadede kilo vereceksiniz.

Ruh halinizi dengeler

Limon yağı aromaterapisi ile sık sık depresyona giren kişilerin tedavi edildiği biliniyor.

Yapışkan lekeleri çıkartır

Koltuğunuza veya kıyafetlerinize sakız yapıştığı olmuştur. Bir dahaki sefere o bölgeye biraz limon yağı damlatın ve beklettikten sonra rahatlıkla çıkartın.

Sinir sisteminizi güçlendirir

Limon yağı, sinir sisteminizi güçlendirir ve üşütmenizi engeller. Limon yağını hindistancevizi yağıyla beraber karıştırıp göğsünüze sürün.

Gördüğünüz gibi limon ve limon yağının faydaları saymakla bitmiyor. Kulağa en güzel geleni ise tüketmeden bile limonların sağlığımıza olan katkıları.