26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviVücudunuzun çeşitli bölgelerindeki ağrıları hafifletmenin inanılmaz bir yolu!

Vücudunuzun çeşitli bölgelerindeki ağrıları hafifletmenin inanılmaz bir yolu!

Belki bu size çılgınca geliyor olabilir ama, denemenizin size bir zararı olmayacaktır! Bu yöntem tıbbi tavsiye ihtiyacının yerini almasa da doktora gidemediğiniz veya ağrı kesici alamadığınız durumlarda en azından ağrılarınızı hafifletebilir.

İçerikleri

Hepimiz hayatımızın belli dönemlerinde ağrı ve yorgunluk ile baş etmeye çalışırız. Bu çok normaldir çünkü hepimiz insanız ve her zaman kendimizi çok iyi ve enerjik hissedemeyiz. Ancak, vücudun organlarla bağlantısını sağlayan sinir uçlarına baskı yaptığınızda ortaya çıkan sonuçların ne olduğunu öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız.

Vücudun enerjisini kontrol etmenin ilginç ve alışılmadık bir yolu var: Refleksoloji. Bu yöntem, binlerce yıl önce Çinliler tarafından icat edildi. Bugün okuyucularımızı bu bilimin en ilginç kısmıyla tanıştırmak istiyoruz. Tek ihtiyacınız olacak şey bir adet çamaşır mandalı ve kendi kulağınız!

Kulağınıza Bir Mandal Sıkıştırırsanız Bakın Neye İyi Geliyor?
Kulağınıza Bir Mandal Sıkıştırırsanız Bakın Neye İyi Geliyor?

Neden Tam Olarak Kulak?

Refleksolog Helen Chin Lui, “Her kulak bir anlamda vücudun eksiksiz bir haritasıdır. Kulakların farklı bölgelerinde merkezi sinir sistemi yoluyla içinizdeki her iç organa bağlanan çok sayıda sinir ucu vardır.”, diyor. Her kulağın vücudunuzun belirli bölümleriyle ilişkili tam 6 noktası vardır. Bunlardan herhangi birine basmak vücudun belirli bir bölgesindeki ağrıyı hafifletebilir. Pekiyi kulağın hangi bölgesi hangi organları etkiliyor. İşte detaylar..

1- Kulağın üst kısmı direkt olarak sırt ve omuzlara bağlanır:

Kulağın üstü direkt olarak sırt ve omuzlara bağlanır. Bu noktaya her gün 1 dakika mandal uygulayarak bu bölgelerdeki gerginliği azaltabilirsiniz. Özellikle hareketsiz bir yaşam tarzı olan insanlar için harikadır.

2-Kulak kıvrımının üst kısmı iç organlarınızla ilgilidir:

Kulağın bu noktası, her biri iç organlarla bağlantılıdır. Bu nedenle, içsel rahatsızlık, açıklanamayan yorgunluk ve kendinizi sağlıksızlık hissederseniz, bu noktaya bir mandal uygulayın. 20 saniye içinde daha iyi hissedeceksiniz (Rahatsızlığın temel nedenini belirlemek için doktorunuza görünmeyi unutmayın).

3- Kulağın üst orta kısmı eklem ağrıları için:

Kulağın bu kısmı eklemlerle ilişkilidir. Henüz artritiniz yoksa, ancak bir sandalyede çok oturuyorsanız ve klavyede yazı yazıyorsanız, kol ve bacaklarda ve eklemlerdeki günlük stresi azaltmak için mandal kullanmayı deneyin.

4- Kulağın alt orta kısmı burun ve boğaz rahatsızlıklarına iyi geliyor:

Kulağın alt orta kısmına mandal sıkıştırmak soğuk algınlığının erken belirtilerinden olan burun ve boğaz rahatsızlıklarında rahatlama sağlayacaktır. Bu, yeterince uyumak istediğinizde çok kullanışlıdır, çünkü tıkalı bir burunla kimse uyuyamaz.

5- Kulak memesinin hemen üst kısmı iyi bir sindirim için önemlidir:

Kulak memesinin üzerindeki nokta sindirimle ilişkilidir. Bu bölgeye mandal takmak mide ve bağırsak ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu numarayı önleyici bir önlem olarak da kullanabilirsiniz.

6- Kulak memesi baş ve kalpten sorumludur:

Bu nokta kalp ve kafa ile ilişkilidir. Kalbinizi sağlıklı tutmak migren ve baş ağrılarını hafifletmek için kulak memenize mandal sıkıştırabilirsiniz. Bu prosedürü her gün bir dakika tekrarlarsanız, kardiyovasküler hastalıkların mükemmel bir şekilde önlenmesi olacaktır.

Akupresür Nedir ve Nasıl Çalışır?

Kulaklarımız sadece işitmemizi sağlamaz çoğumuzun bildiğinden çok daha fazlasını yapar. Kulaklar, vücudumuzun geri kalanına merkezi sinir sistemi yoluyla bağlanan çok sayıda sinire sahiptir. Dolayısıyla, kulağınızda seçilen bir noktaya bir uyarıcı uygularsanız, vücudunuzun başka bir noktasında aynı anda başka bir noktayı uyarırsınız. Herhangi bir  ağrı ile mücadele etmek için bu özellikten yararlanabilirsiniz.

Bunu aklınızda bulundurmalısınız.

Bu uygulamayı yaparken temel kural, bahsedilen noktalardan birden fazlasını mandal asla kullanmamanızdır. İstenen basınç noktasını etkinleştirmek için uygun yere bir mandal sıkıştırmak yeterlidir. Kulağınızın hangi bölgesinin hangi şikayetlere karşı özellikle etkili olduğunu yukarıda görebilirsiniz!

Çamaşır mandalının baskısından rahatsız olursanız, alternatif olarak bu noktaya parmaklarınızla masaj yapabilirsiniz. Elbette mandal size herhangi bir acı vermemelidir (burada amaç tam tersidir). Şüpheniz varsa, başka bir mandalın kulağınızı çok fazla rahatsız edip etmediğini deneyin. Klips en fazla bir dakika kulağınızda kalmalıdır – belirtilerinizin ne kadar şiddetli olduğuna bağlı olarak işlemi bir gün boyunca tekrarlayabilirsiniz. Bu arada: Uygulamayı sol veya sağ kulağınızda kullanmanız önemli değil – sadece hangi tarafta daha rahat hissettiğinizi ve ikisinden hangisinin sizin için daha rahat olduğunu deneyebilirsiniz.

Vücudunuzun çeşitli bölgelerindeki ağrıları hafifletmenin inanılmaz bir yolu!