28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviUzun süren hıçkırığı geçirmenin doğal yolları

Uzun süren hıçkırığı geçirmenin doğal yolları

Hıçkırık nasıl geçer, hıçkırığa evde kesin çözüm nedir, tedavisi nasıldır, hıçkırığı ne durdurur diye merak ediyorsanız buyurun haberimize.

İçerikleri

Hıçkırık tutması, sanıldığı kadar basit ve masum değildir. Özellikle uzun süre devam eden hıçkırık, hayati organlara zarar verebilir. Kalp ve beyin gibi insan vücudunda ki en önemli organlarda hasar bırakabilirler.

Hıçkırık Nasıl Olur?

Diyafram kaslarının istek dışı kasılması ve bu sırada gırtlak bölgesinin kapanması sonucu oluşan olaya, hıçkırık denir. Kişiden kişiye değişkenlik göstermesiyle birlikte, ortalama dakika da 10-40 arası kasılmalara sebep olur. Sadece diyafram değil kaburgalar arasında ki kaslar da hıçkırığa neden olabilir. Genellikle çok tehlikeli sayılmaz ve yarım saat içinde hıçkırık kendiliğinden geçer. Ancak çok uzun sürdüğü de vardır ki, evde kendi yöntemlerinizle hıçkırıktan kısa süre içinde kurtulabilirsiniz.

Özellikle bebekleri çok sık hıçkırık tutmaktadır. Bunun sebebi biberonla ya da anne sütüyle beslenirken fark ettirmeden hava yutmalarıdır. Aynı zamanda hızla yemek yiyen ve bu esnada istemsiz şekilde hava yutan kişilerde hıçkırıkla karşılaşırlar. Her hastalığın kaynak sebebi olan aşırılık hıçkırığında başlıca sebepleri arasındadır. Çok sigara, alkol tüketmek, gıdıklanırken çok fazla gülmek hıçkırık tutmasına neden olur.

Hıçkırık Nasıl Geçer? Hıçkırığa Evde Kesin Çözüm Nedir? Tedavisi

Hıçkırık problemi yaşayanlar hıçkırığı ne durdurur? diye araştırmalar yapmaktadırlar. İşte geçmeyen hıçkırığa evde kesin çözüm.

  • Tutabildiğin kadar nefesini tutmak. Bu yöntemle diyaframı yanıltmak ve eski nefes alış düzenine sokmak basittir. Bu yöntem genelde işe yarar.
  • Gırtlak kasılmasını geçirmek için soğuk içecekler tüketmek. Sirke, buzlu su ya da limonata gibi içecekler bu konuda faydalı olacaktır. Çok soğuk suyla gargara yapmak aynı etkiyi gösterecektir.
  • Karabiber koklamak. Karabiber hapşırmaya yol açtığından, gırtlakta meydana gelmiş kasılmaya ters tepki gösterir. Bu yöntemle de nefes alış veriş düzene girer ve hıçkırık geçer.
  • Yutkunurken burnunuza hafif bir baskı uygulayın.,
  • Diyaframınıza hafif bir baskı uygulayın.
  • Bir limon ısırın.
  • Biraz toz şeker yutun.
  • Alternatif tedaviler arasında akupunktur ve hipnoz yer alabilir.
  • Yavaşça dilinizi çekin.
  • Öğürme refleksini tetiklemek için parmağınızı boğazınıza sokun.

Bu yöntemler hıçkırıktan kendi çabanızla kurtulmanızı sağlar. Tüm bunları denediğiniz halde bir türlü hıçkırıktan kurtulamadıysanız, doktora başvurmalısınız. Doktorlar hıçkırığı geçirebilmek için kas gevşetici ilaçlar tavsiye ediyor ve hıçkırıktan kolay şekilde kurtulmayı sağlıyor.

10 Saniyede Hıçkırık Nasıl Geçirilir? Video

Uzun süren hıçkırığı geçirmenin doğal yolları