Ana SayfaSağlık PersoneliUğradığı saldırıda gözüne darbe alan sağlık çalışanı taburcu edildi

Uğradığı saldırıda gözüne darbe alan sağlık çalışanı taburcu edildi

İçerikleri

Hastanede 3 gün boyunca tedavi gördükten sonra taburcu edilen ve halen görme kaybı yaşayan sağlık çalışanı Rıfat Babayiğit‘i, hastaneden taburcu edilirken mesai arkadaşları yalnız bırakmadı. Mesai arkadaşlarının uğradığı saldırıyı pankartlarla protesto eden sağlık çalışanları, ‘O yumruk hepimizin gözüne ve kalbine atıldı’ Emeğe saygı şiddete sıfır tolerans‘ ‘Artık yeter’ yazılı pankartlar açarak ‘Sağlıkta şiddete hayır‘ diye seslendiler.

Ters Bakıyorsun Diyerek Gözümü Darp Etti

Şiddet anında ve sonrasında yaşadıkları hakkında konuşan Rıfat Babayiğit, “Şiddete uğradıktan sonra 3 gün geçti ve halen hastanede tedavi görmekteyim. Olay Cuma günü sabah 10 civarında yaşandı. Ben, saldırıyı gerçekleştrien şahsa ısrarla maskesini takması yönünde ricada bulundum. Meskemizi düzgün takalım ki evdekilere de virüs bulaşmasın dedim. Güvenliği çağırdıktan sonra güvenlik gelene kadar bana 2-3 defa küfretti. Buna rağmen cahilliğine ve gençliğine verip sesimi çıkarmadım. Muayenesini olduktan sonra geri gelerek ters bakmadığım halde bana ters bakıyorsun diyerek beni suçladı. Sonrada gözüme yumruk atarak darp etti. Gözüme aldığım darbeyle gözüm patladı. Arkadaşlarım hiç vakit kaybetmeden beni acil servise götürdüler. Daha sonrada ameliyata alındım. Bugün hastaneden taburcu ediliyorum ve Cuma günü yine kontrolüm var. Bir ameliyat daha olacağım. Doktorlarımızın uygun gördüğü tedavi süreci uygulanacak.” dedi.

Maskesizleri Uyarmaya Devam Edeceğim

Sağlığına yeniden kavuşunca maskesiz vatandaşları korkmadan uyarmayı sürdüreceğini söyleyen Babayiğit, “Bir sağlık çalışanı olarak sağlıkta şiddet eylemleri beni yıldırmayacak. İlk günle kıyaslandığı zaman şu an çok iyiyim. Şimdilik aldığım darbe sonucu görme kaybım sürüyor. Yoluma şaşmadan devam edeceğim. Maskesiz vatandaşlarımızı uyarmayı sürdüreceğim. Babam dahi olsa uyaracağım. Bir gözümü kaybettim diyerek korkarak çekinmeyeceğim. Benim için önemli olan insanlarımız. İki gözümü kaybetsem de önemli değil. Kimseye zarar gelmesini ve vatanımızın zarar görmesini istemiyorum. Herkes, korkmadan birbirini uyarsın ki milletimiz zarar görmesin. Metrolarda, dışarıda, yürüyenler içerisinde maskesini düzgün takmayan varsa başkaları tarafından derhal uyarılsın. Kimseden çekinmeden uyarıda bulunursak herkes maskesini düzgün takar ve virüsle daha etkili mücadele edilir.” şeklinde konuştu.