25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkTüp BebekTüp bebek tedavisinde Mikroçip yöntemi nedir?

Tüp bebek tedavisinde Mikroçip yöntemi nedir?

İçerikleri

Çiftler, ilişkilerinin belirli bir zamanından sonra çocuk sahibi olmak isteyebilirler. Bazen çocuk sahibi olmak doğal akışında meydana gelen bir durumken bazen tedavi yöntemler ile mümkün olabilir. Çocuk sahibi olmaya engel olan bazı sağlık sorunları anne veya baba adayında meydana gelebilir.

Bu gibi durumlarda mutlaka uzman bir doktora danışılarak, çocuk sahibi olmaya engel olan durumun anlaşılması ve gerekli tedavi yönteminin bir an önce uygulanmaya başlanması gerekir. Çocuk sahibi olmak için tedavi gören erkek veya kadın için tedavi süreleri farklılık gösterebilir. Bundan dolayı kişiler süreci hızlandırmak adına en erken sürede uzman bir doktora gitmelidir.

Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Tüp bebek tedavisi çocuk sahibi olmak isteyen ve olamayan kişilere yapılan destekleyici bir tedavi sürecidir. Bu süreçte gebeliğin sağlanması ve sürdürülmesi sağlanır. Hem erkek hem de kadın üzerinde uygulanır. Oosit adı verilen kadın üreme hücresi ile, sperm adı verilen erkek üreme hücresinin laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve döllenen hücrelerden kadın rahmine yerleştirilmesi tekniğidir. Laboratuvar ortamında oluşturularak anne adayının rahmine alınan kısma embriyo adı verilir.

Tüp Bebek Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Tüp bebek tedavisindeki süre anne ve baba olmak isteyen adaylara göre değişiklik gösterir. Herhangi bir sağlık sorunu veya engel olmaması durumunda 10 veya 12 gün arasında değişiklik gösterebilir. Bu süre 20 güne kadar uzayabilir. Tedavi işleminden sonra gebelik kesin gerçekleşir diye bir durum söz konusu değildir. Anne adayının rahmine yerleştirilen embriyonun tutunma süreci de ayrı bir zaman dilimine yayılır. Bu süreç tıbbi olarak desteklenir.

Mikroçip Yöntemi

Mikroçip yöntemi de gebeliği sağlamak için kullanılan yeni nesil yöntemlerden birisidir. Genellikle kısırlık durumlarında kullanılır. Kadının yumurtlama dönemi gibi vücudunun gebe kalmaya en uygun olduğu zamanda laboratuvar ortamında büyük titizlikle hazırlanan spermlerin, kadın rahmine bırakılması anlamına gelmektedir. Oldukça kolay bir yöntem olduğu gibi aynı zamanda ağrısız ve acısız bir işlem olduğu için tercih edilme yüzdesi yüksek bir kısırlık tedavisi yöntemi olarak bilinmektedir.

Mikroçip yöntemi kullanan Gaziantep Tüp Bebek Merkezi bilgisi için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Mikroçip Yöntemi İle Kesin Sonuç Alınır Mı?

Mikroçip yöntemi ile gebeliğin oluşma ihtimali oldukça yüksektir. Ancak yüzde yüz kesin bir ihtimal söz konusu değildir. Bu yöntemin uygulanmasının ardından doktor tarafından uygun görülmesi durumunda destekleyici ilaçlar verilebilir. Tüm süreç sonunda en az 10 gün, en fazla 15 gün sonra gebelik testi yapılarak hamileliğin meydana gelip gelmediği gözlenebilir. İlerleyen süreçte tamamen normal bir gebelik süreci oluşur ve devam eder.