19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkTüp BebekBaşarısız tüp bebek sonrası yeni deneme yapılır mı?

Başarısız tüp bebek sonrası yeni deneme yapılır mı?

İçerikleri

Tüp bebek tedavisinde deneme sayısı yaşa göre değişkenlik gösterir. Genç bir çiftte ortalama 2 ya da 3. Denemede tüp bebek tedavisinden başarılı sonuç alınacaktır. Ancak 40 yaş üstü çiftlerde aynı durum söz konusu olmayacaktır. Yaş ilerledikçe tedavinin başarılı sonuçlanma ihtimali de aynı oranda düşecektir.

Tüp bebek tedavisinde 40 yaş üstünde 6 denemeye kadar deneme yapılmalıdır. Çünkü yaşlı çiftlerde, genç çiftlere göre yeterlilik daha azdır ve başarılı olma ihtimali de daha az olmaktadır. Ancak altıncı denemeden sonra tüp bebek sahibi olma ihtimali oldukça düşüktür. Altıncı denemeden sonra yapılan denemelerden biraz boştur. Bir sonuca ulaşmayacağı gibi vücuda da zarar verebilir.

Ancak 12. Denemeden sonra 13. Denemeden sonra tüp bebekle çocuk sahibi olanlarda görülmüştür. Bu durum ise genele yayılabilecek kadar geniş bir durum değildir. Milyonda bir gerçekleşen bir olaydır. Ama tıp dalında 6. Denemeden sonrası vücuda zarardır.

Tüp Bebek Tedavisi Başarısızlığı Sonucunda Ruhsal Çöküntü

Tüp bebek tedavisinin başarısız olmasıyla birlikte bireylerin yaşadığı en kötü durumda ruhsal çöküntü olmaktadır. Tüp bebek tedavisi beş aşamadan oluşan bir tedavidir. Her bir aşamanın ilerlemesiyle birlikte bireyler daha çok ümitlenir. Bu ümit ise başarısızlıkla sonuçlanan tüp bebek tedavisi sonucunda ciddi bir hüsrana yol açar

Tüp bebek tedavisinde ilk tedaviden kesinlikle sonuç vermesi beklenmemeli. Bunun için de ümitsizliğe kapılınmamalıdır. Genç çiftler kendilerine 3, 40 yaş üstü çiftlerde kendilerine 6 deneme şansı vermelidirler.

Başarısız Tüp Bebek Sonrası Yeni Deneme Yapılır Mı?

Başarısız sonuçlanan tüp bebek tedavisinin sonrasında belli bir zaman sonrası yeniden tedaviye başvurmak mümkündür. Kaldı ki ilk deneme süreci ve sonrası belirleyici olmamaktadır. Başarısız tüp bebek tedavileri sonrasında ümitsizliğe kapılmamak çok önemlidir. Yeni bir tedaviyi başlatmak için moral ve motivasyon çok değerlidir. Gerekli olan moraliniz ve motivasyonuz yerindeyse yeniden tüp bebek denemesi yapabilirsiniz.