Ana SayfaHaberlerTüm dünyanın umuda olan aşıda hayal kırıklığı yaratan iddia! 4 gönüllü yüz...

Tüm dünyanın umuda olan aşıda hayal kırıklığı yaratan iddia! 4 gönüllü yüz felci geçirdi

ABD’li Pfizer firması ile Türk bilim adamları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin kurduğu BioNTech firması tarafından geliştirilen Covid-19 virüsü aşısının kendilerine uygulanması için gönüllü olan 4 kişi yüz felci geçirdi. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada gönüllülerin neden yüz felci geçirdiğinin henüz tam olarak tespit edilemediği bilgisine yer verildi.

İçerikleri

ABD’li Pfizer firması ve Alman BioNTech firmasının ortak girişimleriyle geliştirilen Covid-19 virüsü aşısının Faz-3 aşamasındaki çalışmalarında insan denemelerinin sürdüğü bugünlerde Covid-19 aşısını yaptırmak için gönüllü olan 4 kişide yüz felci görüldüğü iddiası tüm dünyayı şok etti.

Alman ve ABD firmalarının ortaklığıyla geliştirilen ve tüm dünyanın umudu olan Covid-19 aşısının Faz-3 çalışmaları aşamasında 4 gönüllünün yüz felci geçirdiğine dair haberin yayılması tüm dünyayı ‘Yeniden başa mı döneceğiz?’ korkusuyla endişelendirdi.

İngiltere Uyarmıştı

Covid-19 virüsüne karşı aşı geliştirmek için dünyada ilk adımı atan İngiliz yetkililer tarafından daha önce yapılan bir uyarıda belirli yiyeceklere, aşılara ve ilaçlara karşı alerjisi olanların Pfizer ve BioNTech firmaları tarafından geliştirilen aşıyı vurdurmamaları gerektiği ifadelerine yer verilmişti. İngiltere’nin başını çektiği birçok ülke Covid-19 virüsü aşısının uygulanmasına izin verse de Covid-19 virüsü aşılarının ne derece güvenli olduğuyla ilgili kuşkular böyle şok eden haberler nedeniyle gün geçtikçe artıyor.

Neler Yaşanmıştı?

2019 yılının Aralık ayında Çin’in Hubey eyaletindeki Vuhan şehrinde görülen ve çok hızlı bir yayılım göstererek çok kısa bir süre içerisinde bütün dünyaya yayılan Covid-19 virüsü salgınından dolayı dünyada şu ana kadar 1 milyon 591 bini aşkın insan hayatını kaybetti. Bu ölümcül Covid-19 virüsünün dünyada bugüne kadar 71 milyon civarında insana enfekte olduğu biliniyor.