26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaDiyetSu içsem yarıyor ne yapmalıyım, nasıl zayıflarım?

Su içsem yarıyor ne yapmalıyım, nasıl zayıflarım?

Kilo veremeyenler en çok 'su içsem yarıyor ne yapayım' şeklinde yakınmada bulunurlar. Pekiyi sağlıklı kilo vermek için neler yapılmalı? Op. Dr. Emre Üregen sağlıklı kilo vermek için merak edilenleri açıkladı.

İçerikleri

Günümüzde aşırı kiloya yani obeziteye neden olan birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerin başını ise hareketsiz yaşam tarzının yanı sıra günlük yakılan kaloriden fazla vücuda kalori alınması çekmektedir. Yine stresli yaşam tarzı, vücudun insülin direnci, genetik yatkınlık hipoglisemi, tiroit, hipofiz, büyüme hormonu ve adrenal bezi gibi hormonal bozukluklar da obeziteyi tetiklemektedir. Çağımızın hastalığı olarak kabul edilen obezite hakkında Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emre Üregen önemli bilgiler paylaştı.

Çocukluk Çağı Obezitesi Artıyor

Çocukluk çağı obezitesindeki artışın en önemli nedenleri arasında hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız ve dengesiz beslenme tarzı ile fastfood beslenme alışkanlığı yer almaktadır. Çocukluk çağından itibaren aşırı kilolu olmak ise ilerleyen yaşlarda kalp, diyabet, koroner damar rahatsızlıkları, kanser ve erken yaşlarda hipertansiyon gibi çok ciddi sağlık problemlerine yakalanma riskini artırmaktadır.

Bu noktadaki esas problem ise vücuttaki yağ dokusunun artması sonucunda aşırı kilo probleminin yani obezitenin görülmesidir. Bundan dolayı aşırı kilolu çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesine, sportif faaliyetlerde bulunmasına ve gün içerisinde hareketli olmasına çok dikkat edilmelidir. Bu sayede fazla kilolarından kurtulan çocuklar, ömür boyu daha sağlıklı bir yaşam süreceklerdir.

Su İçsem Yarıyor Ne Yapmalıyım, Nasıl Zayıflarım?
Su İçsem Yarıyor Ne Yapmalıyım, Nasıl Zayıflarım?

Su İçsem Yarıyor Ne Yapmalıyım, Nasıl Zayıflarım?

Sağlıklı ve dengeli beslendiği ve hareketli bir yaşam tarzı olduğu halde en küçük bir kaçamak yaptığında dahi kilo aldığından şikâyet edenlerin sayısı hiç de az değildir. Bu tür yakınmaları olanlar ise içinde bulundukları durumu anlatmak için ‘Su içsem yarıyor’ klişesini çok fazla kullanırlar. Ama kilo almanın önüne geçebilmek için alınabilecek tedbirler elbette vardır. Kilo almayı engelleyen başlıca tedbirler ise şöyle sıralanabilir;

  • Hazır gıdaları tüketmekten kaçınmak,
  • Düzenli olarak egzersiz ya da sportif faaliyetler yapmak,
  • Gün içerisinde hareketli olmak,
  • İçeriğinde yüksek karbonhidrat barındıran besinleri kesinlikle tüketmemek,
  • Yağ oranı yüksek besinleri tüketmekten uzak durmak.

Bu tedbirlere uyulduğu halde ‘Su içsem yarıyor’ diye şikâyet edenler varsa, hormonal dengede ve metabolizma hızında herhangi bir problemden dolayı yavaşlama olabilir. Bu nedenle endokrin ve metabolizma uzmanına müracaat edilerek muayene olunmalıdır.

Su İçsem Yarıyor. Çok Az Yiyorum Ama Kilo Veremiyorum

Su içsem yarıyor ne yapmalıyım, nasıl zayıflarım?