19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkBitkisel ÇaylarSoğuk kış günleri için şifalı zencefilli çay tarifi

Soğuk kış günleri için şifalı zencefilli çay tarifi

İçerikleri

Soğuk kış günlerinin gelmesiyle birlikte hastalıklardan korunmak ve kurtulmak için vücut direncini arttıran bitkisel ve doğal ürünlere rağbet giderek artıyor. İçinizi ısıtan ve mikropları vücudunuzdan uzak tutan şifalı çay tariflerinden yararlanarak kendinizi ve sevdiklerinizi doğal yöntemler ile koruyabilirsiniz. İşte soğuk kış günlerinde kurtarıcınız olan şifalı çay tarifi;

Şifalı Çayı Severek Tüketeceksizin

Ihlamur, ekinezya, limon, zencefil ve bal ile birlikte hazırlanan şifalı çay herkesin severek tüketeceği bir vitamin deposudur. Bunun için ise bir tutam ıhlamur, bir kaşık kurutulmuş ekinezya, yarım limon dilimi, bir çay kaşığı toz zencefil ve bir tatlı kaşığı süzme bal yeterlidir. Şifalı çay için tüm malzemeler sıcak suyun içerisine konarak 10 dakika demlenmeye bırakılabilir ya da çaydanlıkta soğuk suyla birlikte kaynamaya da bırakılarak hazırlanabilir. Arzuya göre bu şifalı çayın içerisine kabuk tarçın da eklenerek hoş bir aroma da yakalanabilmektedir. Günde en çok iki fincan tüketilerek kullanılması gerekli olan bu çayı içerek daha sağlıklı ve daha dirençli bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Ayrıca karışık ve daha farklı bir şifalı çay yapmak isterseniz de başka tariflerden de yararlanabilirsiniz. Karışık bitki çayının malzemeleri ise; 1 yemek kaşığı kuşburnu, 2 yemek kaşığı yaprak veya çiçek ıhlamur, 1 tatlı kaşığı adaçayı, 3 tane okaliptüs yaprağı, 1 çubuk tarçın, 2-3 karanfil, yarım elmanın veya ayvanın kabuğu, 2 adet zencefil ve 1 yemek kaşığı hibiskus bitkisiyle demleyeceğiniz şifalı çay ile gripten ve soğuk algınlığından korunabilirsiniz.