28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıSivilce ve siyah noktalara aspirin maskesi

Sivilce ve siyah noktalara aspirin maskesi

Cildinize doğal yoldan peeling yaparak sivilce ve siyah noktalarınızdan kurtulmaya ne dersiniz? İşte sivilceli ciltler için aspirin maskesi tarifi...

İçerikleri

Haftada bir uygulanan aspirin maskesi ciltte oluşan sivilce ve siyah noktaları azaltıp gözenekleri sıkıştırıyor. Siz de sivilceli bir cilde sahipseniz bu maskeden faydalanabilirsiniz.

Aspirin Maskesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 4 adet aspirin
  • 1 çorba kaşığı su
  • 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı ve uygulanışı:

Aspirinleri suyun içerisinde eritip içine balı ilave edin. Göz ve ağız çevresi dışında yüzünüze sürüp yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Kuruyan aspirini ovarak çıkartın. Bu maskeyi cildinize haftada bir uygulayabilirsiniz.

Aspirinin 10 İlginç Kullanım Alanına Şaşıracaksınız!

Aspirini arabanızın aküsünü canlandırmaktan tutun da nasırlarınızı yumuşatmaktan giysilerinizdeki lekeleri çıkarmaya kadar birçok alanda kullanabilirsiniz.

Aspirini genellikle sağlık için ilaç olarak kullanıyoruz. Oysa aspirin içindeki etken maddenin özelliği sebebiyle birçok alanda kullanabilirsiniz.

Otomobil akünüzü canlandırır

Direksiyon başına geçtiniz ama otomobiliniz çalışmıyor. Sorun aküden kaynaklanıyor ise size çok basit bir yol önereceğiz. Akü içine 2 adet aspirin atabilirsiniz. Aspirin asetilsalisilik üreterek aküdeki sülfürik asit ile birleşecektir. Böylece akünüz size en yakın servise götürecek kadar gidecektir.

Terleme lekeleri çıkarır

Beyaz gömleklerde ter lekeleri en tahammül edilmez sorunlardan biridir. Beyaz gömleklerinizdeki ter lekelerini çıkarmak için iki aspirini yarım bardak ılık suyun içinde eritin. Gömleğin lekeli bölümünü 2-3 saat boyunca bu çözeltinin içinde bekletin.

Saç renginizi sabitler

Yüzme havuzuna gidenler bilir. Suda bulunan klor bir süre sonra saç rengini bozar. Özellikle boyalı saçların açılmasına neden olur. Bunu önlemek için ılık bir bardak suyun içine 6-8 aspirini koyun ve eritin. Bu çözeltiyi saçlarınıza sürün ve iyice ovalayın. 10-15 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayabilirsiniz. Artık havuza girebilirsiniz.

Sivilcelerinizi kurutur

Bazen ergenlikte, bazen de ergenlikten sonra bile sivilcelerle savaşıyor olabilirsiniz. Yüzünüzün herhangi bir yerinde sivilce çıkacağını hissederseniz, tek bir aspirini kırın biraz su ile macun haline getirin. Ve sivilcenin çıkacağı bölgenin üzerine sürün. Hem kızarıklığı hem de acıyı alacaktır. Eğer sivilce çıkmaya devam ediyorsa bu uygulamayı tekrarlayabilirsiniz.

Sert nasırlara yumuşatır

Ayaklarınızın sertleşen bölümlerini veya nasırlarınızı aspirin yardımıyla yumuşatabilirsiniz. 5-6 aspirini toz haline getirin. Yarım kaşık limon suyu ve biraz su ekleyerek hamur haline getirin. Sertleşen bölümlere veya nasır üzerine bu hamuru sürün. Ayağınızı hava almayacak şekilde kapatın. Karışım ayağınızda 10 dakika kaldıktan sonra ponza taşı ile sert olan bölgeyi veya nasırı ovun.

Kepek sorununuzu çözer

Kepek sorunu mu yaşıyorsunuz? O zaman iki aspirini kırın ve toz haline getirin. Saçınızı şampuanladıktan sonra aspirin tozunu saçınıza dökün ve şampuanla birlikte karıştırın. 1-2 dakika saçınızda şampuan ve toz aspirini tutun. Ardından saçınızı yıkayın. Kullandığınız şampuanın içinde krem olmamasına dikkat edin. Kepeklerinizin azalmaya başladığını göreceksiniz.

Böcek sokmalarına iyi gelir

Sinek veya arı sokmasına karşı da aspirin kullanabilirsiniz. Böceğin soktuğu yeri biraz ıslatın ve aspirinin sürün. Eğer arı soktuysa, arı alerjisine karşın dikkatli olun. Nefes alamama, karın ağrısı, mide bulantısı olması halinde mutlaka tıbbı yardım alın.

Çiçeklerin ömrünü uzatır

Vazonuzda bulunan kesme çiçeklerin ömrünü uzatmak istiyorsanız, o zaman yine aspirin kullanabilirsiniz. Vazonuza su koyduktan sonra ezilmiş aspirin ekleyin. Ardından çiçeklerinizi yerleştirin. Vazodaki çiçeklerinizin ömrünü uzatmak için ayrıca, bir multivitamin, bir çay kaşığı şeker, bir çay kaşığı tuz, bir tutam karbonat ve hatta bakır bir para da kullanabilirsiniz. Ayrıca, vazodaki suyu birkaç günde bir değiştirmeyi unutmayın.

Bahçe bakımında kullanılır

Aspirin sadece sizin için değil, bahçeniz için de çok büyük yardımcıdır. Bazı bahçıvanlar topraktaki mantarlama konusunda çok uzun uğraşlar verirler. Toprak mantarının tedavisi için de aspirin kullanabilirsiniz. Su ile karıştırarak toprağa dökebilirsiniz. Ancak bitkileriniz için dikkat etmeniz gereken nokta, aspirin bitki yanıklarına yol açabilir. Bunun için bir litre suya 1 aspirinden daha fazla koymayın.

Giysilerinizdeki yumurta lekelerini çıkarır

Yemek yaparken giysinize yumurta mı sıçradı? İlk yapmanız gereken önce yumurtayı giysinizden alın, sonra süngerle silin. Ancak suyun sıcak olmaması gerekiyor. Bu şekilde leke tamamen çıkmazsa o zaman tartar krem, su ve ezilmiş bir aspirini karıştırın. Macunu lekenin üzerine sürün. 30 dakika bekletin ve sıcak su ile durulayın. Yumurtanın izi kalmayacaktır.