20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıSelülit Neden Oluşur? Ne İyi Gelir? Doğal Tedavisi ve Egzersizler

Selülit Neden Oluşur? Ne İyi Gelir? Doğal Tedavisi ve Egzersizler

Kadınların %90’ını yaşamlarının bir bölümünde mutlaka etkileyen selülit neden oluşur? Selülite ne iyi gelir? Doğal tedavisi ve selülit İçin egzersizler.

İçerikleri

Selülit, cilt yüzeyinin altında genellikle uyluk ve alt kısımda oluşan normal bir yağdır. Bu yağ tortuları, bağ dokusuna doğru itilerek, bağ dokusunun büzülmesine neden olur. Ortaya çıkan “benekli” veya “portakal kabuğu” görünümü, birçok kadının estetik açıdan mutsuz olmasına neden olur

Selülit Neden Oluşur?

Özellikle kadınların en büyük cilt problemlerinden birisi olarak kabul edilen selülit, birçok etken nedeniyle meydana gelen bir durumdur. Derinin altında düzensiz ve aşırı bir şekilde yağ birikmesi sonucu selülit oluşumu görülmektedir. Daha çok bacaklar, kalça kısmı ve karın etrafında görülmekle birlikte, vücudun her noktasında selülit olmasına rastlanabilir. Selülitin genellikle fazla kilo almaya bağlı olarak meydana geleceği söylenir. Ancak sebep olarak yalnızca kilo alma problemi sayılmaz.

Genetik faktörler de selülit oluşumunun nedenleri arasında yer alır. Bununla birlikte düzensiz yağ tüketimi, az su içmek, asitli içecekler tüketmek ve hareketsizlik de selülit oluşumunu tetikleyen en önemli nedenler olarak gösterilebilir. Özellikle egzersiz yapılmaması ve sürekli oturularak çalışılması selülit oluşumunu arttırır.

Artan yaş ile birlikte cildin elastik yapısı bozulacağı için selülit oluşumuna karşı direnç de azalmaktadır. Bu nedenle selülit oluşumu nedenleri arasında yaş faktörü de sayılabilir. Stresli bir yaşam sürmek, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklar kullanmak, yanlış diyetler uygulamak ve protein almamak da selülit etkenleri arasında sayılmaktadır. Selülit neden oluşur diye merak eden bireylerin kendi yaşam alışkanlıklarını bu etkenlere göre gözden geçirmeli ve selülit tedavisinde doğal yöntemler hakkında bilgi almalıdır.

Selülite Ne İyi Gelir?

Selülit oluşumunu engellemek ve mevcut selülitleri büyük ölçüde azaltmak için bazı tedavi yöntemleri ve takviyeler uygulanabilir. Lazer ve ultrason dalga tedavisi gibi gelişmiş tekniklerle selülit olan bölgeler üzerine cerrahi yöntemlerle müdahale etmek mümkün olacaktır. Bununla birlikte doğal yöntemlerin uygulanması ile de selülit oluşumu engellenebilir. Doğal yöntemler selülite iyi gelmekle birlikte daha kolay ve ekonomiktir.

Selülit oluşumunu engellemek için bireyler kendi yaşam alışkanlıklarını gözden geçirip, zararlı olan etkenleri azaltmakla başlamalıdır. Su tüketimi arttırılmalı, egzersiz yapılarak daha hareketli bir yaşam alışkanlığı elde edilmelidir. Bununla birlikte yağ tüketiminin dengede tutulması da şarttır.

Deri altında yağ birikimine neden olacak besinlerden uzak durulmalıdır. Kahve ve asitli içecekler azaltılmalı, uyku düzenine dikkat edilmelidir. Stresli bir yaşama neden olacak tüm olumsuz etkenlerden de olabildiğince uzakta kalmak fayda sağlayacaktır. Selülite iyi gelecek egzersizler ve doğal tedavi yöntemleri hakkında da bilgi sahibi olunması gerekecektir. Selülit tedavisinde doğal yöntemler için günlük hayatımızda kullandığımız en basit malzeme ve besinlerden bile fayda sağlamak mümkün olacaktır. Hem içeriden hem de dışarıdan vücudu beslemek iyi gelecektir.

Selülit İçin Egzersizler

Doğru uygulamaların öğrenilmesi ile selülit tedavisinde doğal yöntemler yerine getirilerek selülite karşı savaş açılabilir. Egzersiz konusunda bacak ve kalça çalışmalarına ağırlık verilmelidir. Selülit olan bölgelerin çalışmasını sağlayacak yağ yakıcı hareketler ile egzersiz yapılmalıdır. Bu egzersizler ritmik, tempolu ve düzenli bir şekilde yerine getirildiği takdirde selülite neden olan etkenler azalacaktır. Selülit tedavisinde doğal yöntemler için bol bol yeşil yapraklı sebzeler tüketilebilir. Yağ yakımını hızlandıracak besinler arasında limon, nane, birçok baharat çeşidi, balık yağı, şekersiz Türk kahvesi, avokado, yeşil çay ve acı biber sayılabilir. Bu besinlerin tüketimi sayesinde selülit oluşumu da engellenebilir.

Selülit Doğal Tedavisi

Bazı doğal malzemelerle hazırlanan kür ve maskeler de selülit tedavisinde doğal yöntemler için tercih edilebilir. Nane çayının demlenip pamuklarla ıslatılması ve soğutularak soğuk kompres uygulaması yapılması, selülitli bölgelerde kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olacaktır. Bunun haricinde doğal Türk kahvesi ile selülitli bölgelere duştayken masaj uygulaması yapılabilir. Selülit doğal tedavisi için bir diğer faydalı uygulama da biberiye yağı ve badem yağının karıştırılarak vücuda masaj yolu ile yedirilmesidir. Bu yöntemler sayesinde yeni selülit oluşumuna karşı savaş açılabilir.

Selülit ve Çatlaklardan Kısa Sürede Kurtaran Formül