Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviSarımsağı balla karıştırıp yerseniz öyle bir faydası var ki..

Sarımsağı balla karıştırıp yerseniz öyle bir faydası var ki..

İçerikleri

Sarımsak bal ile birleştiğinde sağlığınız için oldukça faydalı bir hale geliyor. Ancak alternatif tıp uzmanları ballı sarımsağın etkisinin görülebilmesi için bir hafta boyunca her gün tüketilmesini tavsiye ediyor. İşte ballı sarımsağın sağlığınıza olan faydaları…

Ballı Sarımsağın Faydaları Neler?

Sarımsak kendi başına doğal antibiyotik etkisi gösterdiğinden sağlık açısından oldukça faydalı bir besin. Ancak alternatif tıp uzmanları sarımsağın ezildiğinde daha faydalı olduğunu söylüyorlar. Çünkü sarımsağın içerisindeki alicin maddesi sarımsak ezildiği zaman ve balla karıştığı zaman etkisini çoğaltıyor. Sarımsağın en etken maddesinin de alicin maddesi olduğu bilinmektedir.

Kanseri engelliyor

Kansere karşı iyi gelir. Aynı zamanda kansere yol açabilecek hastalıklara iyi geldiği söylenmektedir.

Sigaranın oluşturduğu kötü etkileri azaltıyor

Sarımsaklı bal, sağlıklı bir karaciğer düzgün kan dolaşımını ve kan akışını destekler. Aynı zamanda zamanla vücutta biriken toksinleri de atar.

Kötü kolesterolü düşürüyor

Kötü kolesterol düzeyini düşürmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yaramaktadır.

Böbrek taşı düşürücü etkisi bulunuyor

Böbrek ve safra taşlarını düşürür ve eritir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Vücutta biriken fazla ödemi atar ve şişliğin giderilmesi için katkıda bulunur.

Romatizmal ağrıların tedavisinde etkili

Tüm romatizma ağrıları ve iltihabı önler ve giderir. Kireçlenmelere iyi gelir ve aynı zamanda da eklem düzeylerinin yenilenmesi için faydası vardır.

Ballı Sarımsak Kürü Nasıl Yapılır, Tüketilir?

2-3 diş sarımsağı küçük küçük doğrayın. Bir kaşık bal ile karıştırın. Bu karışımı her gün tüketin. Bir hafta içerisinde enerjinizin arttığını, sağlığınızın iyi yönde ilerlediğini hissedeceksiniz.