19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlık Personeli Sağlık çalışanı Neslihan Ünal hayatının en zor nöbetini tutuyor

 Sağlık çalışanı Neslihan Ünal hayatının en zor nöbetini tutuyor

İçerikleri

Kayseri Şehir Hastanesinde çalışan Neslihan hemşire, koronavirüse yakalanan eşinin başında nöbet tutuyor. Hastanenin beyin cerrahisi bölümünde çalışan Ünal, Kayseri Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şubesinde görevli polis memuru eşi Savaş Ünal’ın başında 26 gündür bekliyor.

Ailesi ve çalışma arkadaşlarından destek gördüğünü ifade eden Neslihan Ünal duygularını AA muhabirine anlattı. Eşinin 43 yaşında olduğunu ve hiçbir kronik hastalığı olmadığını söyledi. Yeni tip koronavirüs tedavisi gören eşi Savaş Ünal’ın sigara dahi kullanmadığının altını çizdi.

‘’Eşim Tüm Tedbirlere Rağmen Virüse Yakalandı’’

Neslihan hemşire eşinin tüm tedbirlere rağmen virüse yakalandığını söyledi. Ünal ,’’ geçen ay düğün için il dışına gittik. Bir hafta içinde belirtiler başladı, ama covid belirtilerinden farklıydı. Yorgunluk ve halsizlik olmasını klima çarpmasına bağladık. Ateş ve öksürük başlayınca PCR testi yaptırdık. Röntgen ve tomografi görüntüleri iyi çıkmadı. Tedavi süreci başladı ve eve döndük. Ertesi gün gece saatlerinde solunum sıkıntı nedeniyle hastaneye geldik.26 gündür nöbetteyim.’’ Şeklinde açıklama yaptı.

‘’Eşim Yapay Akciğer Cihazına Bağlı’’

Ünal konuşmasında, eşinin sigara kullanmadığını ve sosyal mesafe kurallarına çok dikkat ettiğini söyledi. Üçüncü yoğun bakım günlerini yaşadıklarını ifade ederek, sosyal mesafe, maske hikâye diyenlere sitem edip, asıl onların söyledikleri hikâyeden ibaret dedi. Eşinin 2,5 metreden fazla kimseye yaklaşmadığını ama buna rağmen virüse yakalandığını söyleyen Ünal, eşinin takibini yapan herkese teşekkür etti.

Kayseri Şehir Hastanesi yoğun bakım uzmanı Dr. Recep Civan Yüksel, solunum cihazına bağlanan Savaş Ünal için ‘’ECMO’’ adı verilen yapay akciğer cihazında tedavi gördüğünü açıkladı.