Ana SayfaSağlık PersoneliSağlık Bakanlığı açıklama yaptı! " Ağustosta 12 bin personel alımı yapılacak"

Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı! ” Ağustosta 12 bin personel alımı yapılacak”

İçerikleri

İlk etap için 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak ve alınacak olan 6 bin 835 kişi hemşire olarak çoğunluğu oluşturmakta. Geriye kalan 5 bin 765 kişi ise çeşitli sağlık alanlarında istihdam edilecek. Bu alımların ne zaman gerçekleşeceği sorusu ise atanmayı bekleyen sağlık personelinde merak uyandırdı.

Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre 2019 yılı Ağustos ayında ilk etap olarak 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağı bildirilmişti. Yine bu yıl Eylül – Ekim aylarında 17 bin 689 sağlık personeli alımı yapılacak. Alımlar KPSS puanına göre yapılacak olup, hemşire, fizyoterapist, diyetisyen, odyolog, çocuk gelişimci, sağlık teknikeri ve sağlık teknisyeni gibi bir çok sağlık dalından mezun olanlar iş sahibi olabilecek. Bu bildiri üzerine pek çok sağlık mezununun da alımlara dair branş kapsamı araştırması başladı. Ağustos ayı için alınacak olan 12 bin personellik etabın Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihleriyse henüz açıklanmadı.

“Kılavuz Hazırlığımız Bitti, ÖSYM’ye Gönderdik”

2019 Yılı Ağustos ayı için yapılacak olan sağlık personeli alımı hakkında açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pek çok sağlık mezununu sevindirecek açıklamalarda bulundu. CNN Türk’te yaptığı konuşmada “Bunun ilk etabı olarak 6 bin 829 hemşire, bin ebe ve 3 bin sağlık memuru olmak üzere odyolog, psikolog, diyetisyen, fizik tedavi gibi alanlarda 12 bin personelin alımı için önümüzdeki ay ilana çıkılacak. Önümüzdeki ay olmasıyla ilgili bütün hazırlığımızı yaptık, kılavuz hazırlığımız bitti. ÖSYM’ye gönderdik.” şeklinde bildirim yaptı.

Eylül – Ekim aylarında yapılacak olan 2. Etap alımları için de yine KPSS puanlarının baz alınacağını ve bunun daha hakkaniyetli bir seçim olacağının vurgusunu yaptı.

12 Sağlık Personeli Alımında Kadro Dağılımı Nasıl Olacak?

Sağlık Bakanlığı’na yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre 12 bin kamu personeli atamasında kadro dağılımının şu şekilde olacağı bildirildi:

Biyolog: 30 kişi
Ebe: 1.000 kişi
Çocuk Gelişimcisi: 32 kişi
Dil ve Konuşma Terapisti: 18 kişi
Diyetisyen: 160 kişi
Fizyoterapist: 400 kişi
Hemşire: 6.835 kişi
İş ve Uğraş terapisti: 21 kişi
Sağlık Fizikçisi: 22 kişi
Sağlık teknikeri: 2.592 kişi
Sağlık teknisyeni: 408 kişi
Sosyal Çalışmacı: 190 kişi
Perfüzyonist: 40 kişi
Psikolog: 170 kişi
Odyolog: 82 kişi
Toplam : 12000  kişi