15 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSağlıkRectoderm krem kullananların yorumları neler? Fiyatı

Rectoderm krem kullananların yorumları neler? Fiyatı

Rectoderm krem, anüs yani makat bölgesinde kaşıntı, kanama ve ağrıya neden olan sıyrık ve yırtıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Etkisini kısa sürede gösteren Rectoderm krem nedir? Rectoderm krem ne için kullanılır? Rectoderm krem nasıl kullanılır? Rectoderm krem içeriği nasıldır? Kullanımı artan Rectoderm krem ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını sizler için alt başlıklarla yanıtladık.

İçerikleri

Makat çatlağı birçok kişide görülen bir sağlık sorunudur. Makat bölgesinde ağrıya ve kaşıntıya neden olan makat çatlağı için Rectoderm krem kullanılmaktadır. Makat bölgesindeki basıncı azaltan Rectoderm krem ağrıyı da hafifletmektedir.

Rectoderm Krem Nedir?

Mavi ve beyaz 30 gramlık formlar halinde satılan Rectoderm krem nedir açıklayacağız. Sadece eczanelerde satılan Rectoderm krem beyaz bir görünüme sahiptir. İçeriğinde % 0.4 etken madde bulunan bu krem, organik nitratlar ilaç grubunda yer almaktadır. Normal reçete ile satılsa da, reçeteli ve reçetesiz olarak eczanelerden alınabilmektedir.

Kortizon içermeyen Rectoderm krem, makat bölgesinde yaşanan sorunlar için oldukça etkilidir. Kremin etken maddesi Gliseril Trinitrat’tır. Doktor önerisi ile kullanılması gereken Rectoderm krem düzenli kullanıldığı zaman kısa sürede fayda sağlamaktadır.

Rectoderm Kremin İçeriği Nedir?

Birçok kişi Rectoderm krem içeriği nedir merak etmektedir. Öncelikle bu krem kortizon içermemektedir. Etken maddesi Gliseril Trinitrat olan kremin içeriğinde Propilen glikol, sıvı parafin, katı parafin ve lanolin yer almaktadır. Kremin içeriğinde bulunan bu etken maddelere karşı alerjisi olan kişilerin doktora danışmadan Rectoderm kremi kullanmaması tavsiye edilmektedir.

Rectoderm Krem Ne İçin Kullanılır?

Rectoderm krem ne için kullanılır sorusuna net olarak makat bölgesi için cevabı verilebilir. Makat bölgesinde görülen hemen hemen tüm sorunlar için Rectoderm krem kullanılmaktadır. Kronik makat çatlağı, makat bölgesi kaşıntısı, yarası, kanaması gibi durumlar üzerinde Rectoderm krem etkilidir.

İlginizi Çekebilir: Madecassol krem makat çatlağına iyi gelir mi, vajinaya sürülür mü?

Rectoderm Krem Ne İşe Yarar?
Rectoderm Krem Ne İşe Yarar?

Rectoderm Krem Ne İşe Yarar?

Makat bölgesi kremi olan Rectoderm krem ne işe yarar sıralamak istiyoruz. Düzenli bir şekilde kullanılması gereken Rectoderm kremin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Makat bölgesinde meydana gelen kaşıntıya ve ağrıya iyi gelir.
  • Makat bölgesinde oluşan basıncı azaltarak kan akışını hızlandırır.
  • Makat bölgesinde oluşan yırtıklara iyi gelir.
  • Makat bölgesindeki küçük sıyrıkları tedavi eder
  • Kronik makat çatlağı nedeni ile oluşan ağrıyı hafifletir.

Rectoderm Krem Nasıl Kullanılır?

Rectoderm krem nasıl kullanılır ilk olarak doktora danışılmalıdır. Doktorun önerisine birebir uyulmalıdır. Doktor herhangi bir öneride bulunmadığı zaman kremin prospektüsünde yazan önerilere dikkat edilmelidir. Haricen kullanılan Rectoderm krem hafif bir şekilde anal kanala sokularak bu bölgeye dairesel olarak sürülür. Uygulama sonrasında eller yıkanmalıdır. Kremin on saat ara ile günde iki kere kullanılması tavsiye edilmektedir. Kremin maksimum kullanım süresi 56 gündür.

Rectoderm Krem Nereye Sürülür?

Birçok kişi Rectoderm krem nereye sürülür konusunda tereddüt yaşamaktadır. Rectoderm krem bir makat kremidir. Yani makat bölgesinde yaşanan sorunları tedavi etmek için makat bölgesine sürülür.

Rectoderm Krem Ne Kadar Süre Kullanılır?

Rectoderm kremin kullanım süresi kişiye göre değişmektedir. Ancak kremin en fazla 56 gün kullanılacağı belirtilmektedir. Ağrı geçtikten sonra iki hafta kadar daha kullanımı önerilmektedir.

Rectoderm Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Rectoderm kremin içeriği incelendiği zaman emziren annelerin bu kremi kullanmaması tavsiye edilmektedir. Yine de bu konuda doktorunuza danışmanız daha doğru olacaktır.

Rectoderm Krem Hamileler Kullanabilir Mi?

Rectoderm kremin hamilelik döneminde kullanılması önerilmez. Kremi kullanırken hamile olduğunuzu fark ettiğiniz anda kremi kullanmayı bırakarak doktorunuza gitmelisiniz.

Rectoderm Krem Hemoroid İçin Kullanılır Mı?

Makat kremi olduğu için Rectoderm krem hemoroid için kullanılır merak edilmektedir. Ancak bu krem hemoroid için kullanılmaz.

Rectoderm Krem Muadili Kremler Hangileri?

Rectoderm krem ile aynı etkileşimi sağlayacak kremler arasında Anrecta Rektal, Nictoderm TTS Flaster, Recbutin gibi kremler yer almaktadır.

Rectoderm Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Rectoderm normal reçeteli bir kremdir. Reçeteli ya da reçetesiz olarak alınabilir.

Rectoderm Krem Devlet (SGK) Karşılıyor Mu?

Rectoderm krem reçete ile alındığı zaman devlet (SGK) tarafından karşılanmaktadır.

Rectoderm Krem Fiyatı Ne Kadar?

Rectoderm krem fiyatı ortalama olarak 300 TL’dir.

Rectoderm Krem Yan Etkileri Neler?

Rectoderm kremin ciddi yan etkileri pek yoktur. Ancak nadir olarak sersemlik, baş dönmesi, yorgunluk, bulanık görme gibi etkileri olabilmektedir. Rectoderm kremin yan etkileri ile ilgili merak edilen bazı soruları aşağıda yanıtladık.

Rectoderm Damar Genişletir Mi?

Rectoderm kremin temel etken maddesi eskiden damar genişlemesi için kullanılırdı. Bu nedenle Rectoderm krem damar genişletir mi merak edilmektedir. Rectoderm krem makat bölgesindeki damarları genişleterek daha rahat dışkı çıkmasını sağlamaktadır.

Rectoderm Ereksiyon Yapar Mı?

Rectoderm kremin ereksiyon yapıcı böyle bir etkisi yoktur.

Rectoderm Krem Kullananların Yorumları Neler?

Rectoderm krem kullananların yorumları incelendiği zaman kremden genel olarak memnuniyet duyulduğu görülmektedir. Kremin yan etkilerini yaşayan kişi sayısı oldukça azdır. Bu etkiler krem kullanımı bırakıldığı zaman sona ermiştir. Kullanıcılar krem sayesinde makat bölgesi ağrısından kurtulduklarını belirtmişlerdir.

İlginizi Çekebilir