19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkProctolog krem göz altına sürülür mü, nasıl kullanılır?

Proctolog krem göz altına sürülür mü, nasıl kullanılır?

Proctolog krem, 30 gramlık tüplerde satılan ve anal hastalıkların tedavisinde kullanılan bir kremdir. Yanlış beslenme düzeni ve az su içme nedeni ile meydana gelen hemoroid rahatsızlığında etkili olan Proctolog kremi doktorun önerdiği şekilde kullanırsanız, kremin etkisini kısa süre içerisinde görebilirsiniz. Peki, Proctolog krem nasıl kullanılır? Proctolog krem ne işe yarar? Proctolog kremin etkisi ne zaman görülür? Proctolog krem ile alakalı tüm soruları yazımızın devamında yanıtlıyoruz.

İçerikleri

Hemoroid hastalığı son zamanlarda birçok kişide görülmeye başlamıştır. Bu durum özellikle beslenme düzenine bağlı olarak meydana gelmektedir. İçeriğindeki etken maddesi sayesinde hemoroide iyi gelen Proctolog krem, iltihabı hastalıklar ve makat çatlağı gibi sorunları da tedavi etmektedir. Ayrıca bu rahatsızlıklara bağlı olarak görülen kaşıntı, yanma, ağrı gibi semptomlara da iyi gelmektedir.

Proctolog Krem Nedir?

Son zamanların en çok tercih edilen kremleri arasında yer alan Proctolog krem nedir birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Hareketsiz yaşam, yanlış beslenme ve yetersiz su tüketimi gibi nedenlerle meydana gelen hemoroid sorununu tedavi eden Proctolog kremin etken maddesi, Trimebutin Ruscogenin’dir. Etken maddesi sayesinde anal bölgede oluşan iç ve dış hemoroid, makat çatlağı yani anal fissür, acı, ağrı, yanma, şişlik ve anal bölgede görülen diğer hastalıklar iyileşmektedir.

Bir Steroid ilaç grubunda olan Proctolog krem, vücuttaki iltihabın azalmasını sağlamaktadır. Sadece eczanelerde satılan Proctolog kremin 18 yaşından küçüklere kullanılmaması gerektiği belirtilmektedir. Kullanım konusunda doktorunuzla görüşmeniz çok daha doğru olacaktır. Kremin ana etken ve yardımcı etken maddelerine karşı alerjisi olan kişilerde yan etkiler meydana gelebilir. Bu durumu yaşamamak için hastalığınızın durumuna göre doktorun önerdiği şekilde kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Proctolog Krem Ne İşe Yarar?
Proctolog Krem Ne İşe Yarar?

Proctolog Krem Ne İşe Yarar?

Kullanımı konusunda dikkatli olunması gerektiği söylenen Proctolog Krem ne işe yarar öğrendikten sonra krem hakkında doktorunuzla görüşebilirsiniz. Proctolog rektal krem hemoroid ve anal çatlaklar ile beraber rekral kanama, anal iltihap, bağırsak yolu hareketi, tekrar eden karım ağrısı, ishal ve anal fissür gibi rahatsızlıklar için kullanılmaktadır. Bağırsakların anormal hareketlerini normalleştiren Proctolog Krem birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Anal bölgede zorlama, yanma, kaşıntı, karıncalanma, tahriş gibi durumlarda da Proctolog Krem önerilmektedir. Bu kremi kullandığınız zaman diğer tedavi edici ilaçlara ara vermenize gerek yoktur. Kısa süreli tedavi için kullanılan Proctolog kremin herhangi bir olumlu etkisini görmezseniz, kremi kullanmayı bırakarak doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Proctolog Krem Nasıl Kullanılır?

Kişide ciddi ağrılar yaşatan hemoroid veya anal çatlak gibi rahatsızlıklarda Proctolog Krem nasıl kullanılır iyi bilinmelidir. Kremi doktorunuz nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız önerilmektedir. Tedavi aşamasında mutlaka doktorunuzun direktiflerine uymanız önemlidir. Talimat dışı yanlış kullanımlar hastalığın seyrini olumsuz etkileyerek sağlığınızı tehlikeye atabilir.

Kremin uygulanacağı bölgenin temizlenerek kurulanması tavsiye edilmektedir. Doktor tarafından bir kullanım önerisi verilmesiyle, Proctolog kremi günde 1 veya 2 kere makat bölgenize steril bir gazlı bez ile sürebilirsiniz. İç hemoroid tedavisinde ise tüpe kanül takılarak kanül ile sürülür.

Proctolog Günde Kaç Kez Kullanılır?

Ciddi ağrı yaşayan kişiler Proctolog günde kaç kez kullanılır merak etmektedir. Proctolog kremin prospektüsünde günde 1 veya 2 kere kullanılması gerektiği belirtilmektedir. Ancak kişinin sağlık sorununa ve ağrısına göre kullanım miktarı değişebilmektedir. Bu nedenle mutlaka doktorunuza danışarak Proctolog kremi kullanmanız önerilmektedir.

Proctolog Krem Ne Kadar Sürede Etki Eder?
Proctolog Krem Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Proctolog Krem Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Proctolog Krem ne kadar sürede etki eder konusu özellikle şiddetli ağrı çeken kişileri yakından ilgilendirmektedir. Proctolog Krem, uygulandıktan 5 dakika kadar sonra etkisini göstermeye başlamaktadır. Düzenli kullanım ile 1 – 2 haftaya kadar hastalığı iyileştirmektedir. Ancak hastalığın durumuna göre tedavi süresi daha da uzayabilmektedir.

Proctolog Krem Kortizon İçerir Mi, Kortizonlu Mu?

Birçok kişi, herhangi bir ilacı kullanmadan önce ilacın kortizon içerip içermediğini merak etmektedir. Proctolog Krem Kortizon içermez. Bu nedenle uzun süre güvenle kullanılabilir.

Proctolog Krem Yanma Yapar Mı?

İçeriğindeki etken madde sayesinde uyusturucu etki yaratarak ağrıyı azaltan Proctolog Krem yanma yapar sorusunun yanıtı kişiye göre değişmektedir. Proctolog kremin bazı yan etkileri olabilir. Özelikle etken maddesine karşı alerjisi olan kişilerde geçici bir yanma hissi oluşturabilir.

Proctolog Emzirirken Kullanılır Mı?

Emzirme döneminde bütün anneler ilaç kullanırken tedirgin olmaktadır. İlaçların bebeğe süt ile geçip geçmeyeceği ve ne gibi etkileri olacağı iyice araştırılmalıdır. Proctolog Krem bebeğe bir zarar vermez. Bu nedenle emzirme döneminde kullanılabilir. Yine de bu konuda doktorunuza danışmanız daha doğru olacaktır.

Proctolog Hamilelikte (Gebelik) Kullanılır Mı?

Hamileliğin ilk üç ayında tedbir amacı ile Proctolog Krem kullanımı önerilmemektedir. Diğer aylarında ise doktor tarafından önerilen dozu aşmadıkça herhangi bir sorun yaşanmaz.

Proctolog Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Proctolog kremin prospektüsünde ” Çocuklarda kullanımı ” diye bir bölüm yer almaktadır. Bu bölümde, Proctolog kremin 18 yaş altındaki çocuklarda kullanımı konusunda çalışmalar yapılmadığı ve bu nedenle kremin 18 yaş altında kullanılmaması gerektiği belirtilmektedir.

Proctolog Krem Basur İçin Kullanılır Mı?

Proctolog Krem bir basur kremidir. Bu nedenle doktor önerisi ile basur tedavisinde kullanılabilir. Kullanım miktarı ve süresi yine doktor kontrolünden sonra belirlenmelidir. Proctolog krem, basur nedeni ile ortaya çıkan ağrıyı ve yanma hissini azaltmaktadır.

Proctolog Krem Cilde Sürülür Mü?

Proctolog krem, anal fissür ve basur nedeniyle o bölgede oluşan kızarıklık, tahriş ve şişliğe iyi gelmektedir. Bu gibi cilt reaksiyonlarında kullanılan Proctolog Krem doktor reçetesi ile satılmaktadır.

Proctolog Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Proctolog krem Vajinaya sürülmemelidir.

Proctolog Krem Yüze Sürülür Mü?

Basur kremlerini yüzüne sürerek olumlu sonuç alan kişilerin yorumları Proctolog krem yüze sürülür sorusunu gündeme getirmektedir. Bir miktar vazelin ile karıştırılarak kullanılan Proctolog kremin yüze sürülmesi doktorlar tarafından önerilmemektedir.

Proctolog Krem Göz Çevresine, Göz Altına Sürülür Mü?

Birçok kişi tarafından hemoroid tedavisi için kullanılan Proctolog krem göz çevresine sürülmemelidir.

Proctolog Krem Göz Altı Torbalarına İyi Gelir Mi?

Bazı mankenler tarafından göz altı torbaları için kullanıldığı ve iyi sonuç alındığı belirtilen Proctolog krem, göz altına sürülmemelidir. Bu krem göz altı torbaları için kullanılmamalıdır.

Proctolog Hemoroid (Basur) Geçirir Mi?

Proctolog krem bir hemoroid kremidir. Doktorun önerdiği şekilde düzenli olarak kullanıldığı zaman kısa sürede etkisini göstermektedir.

Proctolog Makat Çatlağına İyi Gelir Mi?

Makat çatlağı yani anal fissür, kişinin ciddi ağrı çekmesine neden olan bir rahatsızlıktır. Hemoroid için kullanılan Proctolog Makat çatlağına iyi gelir mi sorusuna evet yanıtını vererek bu sorunu yaşayan kişileri rahatlatmak istiyoruz. Proctolog kremi önerilen şekilde kullandığınız zaman makat çatlağı ağrısı hafifletmektedir.

Proctolog Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Uzmanlar Proctolog kremin yüze sürülmesini tavsiye etmemektedir. Bu nedenle Proctolog krem sivilcelere iyi gelmez. Sivilce için daha uygun kremlerin kullanılması önerilmektedir.

Proctolog Krem SGK Karşılıyor Mu?

Bazı ilaçlar SGK tarafından ödenmektedir. Bu durumda ilacın belli bir yüzdesi ödenir ve kalan tutar SGK’dan alınır. Ancak Proctolog krem SGK tarafından karşılanan ilaçlar grubunda değildir.

Proctolog Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Proctolog krem reçetesiz alınır merak edilmektedir. Normal reçeteli bir ilaç olan Proctolog krem reçeteli veya reçetesiz olarak alınabilir.

Proctolog Eş Değeri (Muadili) Nelerdir?

Proctolog kremi bulamadığımız zaman doktorunuza danışarak muadili yani eş değeri kremleri kullanabilirsiniz. Proctolog kremin muadili kremler arasında Recbutin Rectal ve Proctolog Spozituar yer almaktadır.

Proctolog Krem Fiyatı Kaç Lira?

Proctolog Krem fiyatı 25,17 TL’ dir.

Proctolog Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Proctolog kremin çok ciddi yan etkileri yoktur. Kremin etken maddesine kadar alerjisi olan kişilerde ciddi yan etkiler görülebilir. Bu nedenle kremi kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önerilmektedir. Proctolog krem az miktarda yanma hissine yol açabilir. Hemen uyuşturma etkisi olduğu için ağrıları en kısa sürede geçirmektedir.

Proctolog Krem Kullanıcı Yorumları Nelerdir?

Proctolog krem kullanıcı yorumları incelendiği zaman kremin etkisini hemen gösterdiği anlaşılmaktadır. Proctolog krem, sorunlu bölgeye sürüldüğü anda uyuşturucu etkisi ile ağrıyı hafifletmektedir. Bunun yanında, Proctolog kremin yan etkileri de kullanıcılarda görülmemiştir.