27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaYaşamPafta dolabı nedir? Pafta dolabı nerelerde kullanılır?

Pafta dolabı nedir? Pafta dolabı nerelerde kullanılır?

İçerikleri

Yeterli alanın olmadığı yahut işlevsel anlamda kullanılması istenilen alanların değerlendirilmesi ve bunun yanında düzenli bir çalışma alanının oluşturulması adına alınacak olan ürünlerin kaliteli ve belirlenen alan için uygun olarak seçilmesi oldukça önemli detaylardandır.

Özellikle ofis gibi ortamlarda kullanılan özel ve önemli olabilecek dosya, eşya ve evrak ürünlerinin düzenli bir şekilde saklanması ve kilit mekanizmaları ile sağlanan güvenlik ile yetkisiz kişilerin istediği her anda değerli bilgilere ulaşmasını engellemek adına pafta dolapları tercih edilir.

Pafta Dolabı Nedir?

Ofis gibi iş yerlerinde özellikle düzeni sağlamak amacıyla sonrasında ise evrakları, dosya ve klasörlerin muhafaza edilebileceği fonksiyonel dolaplar olarak bilinen pafta dolapları, harita ve plan gibi değerli dokümanları gizleme konusunda oldukça profesyonel eşyalardır. Bu sebeple harita ve plan dolapları olarak da bilinir.

Dosyaların ve evrakların ortalıkta dağınık ve düzensiz bir şekilde durmamasının en önemli sebepleri arasında pafta dolaplar yer alır.

Ofis dolapları genellikle içine alabilecek evrak ve dosya çeşitlerine göre tamamen farklı model ve ölçülerde tasarlanabilir.

Personeller pafta dolapların kullanıldığı ofislerde daha düzenli ve rahat bir şekilde istedikleri dosyalara hızlı bir şekilde ulaşabilir.

Pafta Dolapların Avantajları

Pafta dolapların bulunduğu ofislerde karışıklık ve düzensizlik daha az olacağından personeller daha verimli çalışabilir ve alanların boyutları tamamen ihtiyaca yönelik olarak düzenlenebilir olduğundan ofis içerisindeki alanın yönetilmesi de böylece kolaylaşır. Özellikle dar bir ofis alanının bulunması sonucunda gereksiz her şeyin ortalıkta kalmasının getireceği kaos ortamından pafta dolaplar sayesinde kurtulmak mümkündür.

Eşyaların organize bir şekilde sınıflandırılarak ve kategorize edilerek yerleştirilmesi hem daha kolay bulunmasını hem de çalışanların bu işe ekstra çaba harcamadan işlerini daha kolay şekilde halletmelerine imkan tanıyacaktır.

Pafta Dolabın İş Yeri ve Ofiste Kullanımı

İş yerlerinde ve ofis ortamlarında dağınık ve karışık bir görünüm istemeyen kişilerin tercih etmesi gereken dolaplar; arşiv dolapları, dosya dolapları ve kartoteks dolaplarıdır. Bu dolaplar tamamen kendi içlerinde farklı özellikleri içerisinde barındıran dolaplar olduğundan kişiselleştirilerek kişiye özel olarak tasarlanabilir.

Pafta dolapların içerisine yerleştirilecek olan eşyaların boyutları ve özelliklerine uygun olacak bir pafta dolabı sipariş edilmelidir.

Pafta dolabı siparişi verilirken üretici firmaya danışmak ve içerisine yerleştirilecek eşyalar ve boyutları hakkında bilgi vermek önemlidir.

Pafta Dolap Çeşitleri

Pafta dolap çeşitleri genel olarak ikiye ayrılır;

  • Dikey Pafta Dolap
  • Yatay Pafta Dolap

Kaliteli ve sağlam bir malzeme kullanılarak üretim aşaması tamamlanan bu dolaplar, kişiye özel olarak güvenlik sistemi de eklenerek kişiselleştirilebilir. İstenilen durumda ofiste güvenlik sistemi aktive edilerek önemli eşya, dosya yahut evraklar sadece görevli kişi ve personeller tarafından erişime açılır.

Pafta Dolap Boyaları

Pafta dolapların üretim aşamasında kullanılan boyalar özel boyalardır ve oldukça kalitelidir. Elektrostatik toz boya kullanılarak renk verilen bu dolaplar merkezi kilit sistemi ile de genellikle ofis ortamlarında tercih edilir.

Dikey Pafta Dolap

Yüksek kaliteli elektrostatik toz boya ile boyanmış olan dikey pafta dolaplar merkezi bir kilit sistemine sahiptir. Toz ve ışıktan koruyan bir lastik şerit sistemi bulunur. Dolap içerisinde 8 adet askı milini bulunduran dikey pafta dolap, yüksek kalite malzeme olan DKP sac malzemesinden üretilir.

Yatay Pafta Dolap

Çekmeceleri demir rulmandan oluşan yatay pafta dolaplar, elektrostatik toz boya ile boyanır. Alt kısmında tasarlanan baza yapısı ile pek çok evrak ve dosyayı muhafaza eder. Merkezi kilit sisteminin yer aldığı bu pafta dolaplarda her çekmece üzerinde bir etiketlik bölüm de yer alır.

Pafta Dolap Nerelerde Kullanılır?

Genellikle ofislerde ve kalabalık ortamlarda kullanılan pafta dolaplar, pek çok kişinin çalıştığı yerdeki karışıklığı gidermek için tercih edilen önemli eşyalardır.

Pafta dolaplarının da içinde olduğu metal dolap imalatı konusunda sadece Türkiye’nin değil dünyanın saygın ismi olan Orçelik, güvenilirliğin ve üstün kalitenin simgesi konumundadır. Orçelik, kurulduğu günden bu yana çok çeşitli endüstriyel ve konut ihtiyaçlarına cevap veren dayanıklı ve verimli metal dolap üretme konusunda haklı ve güçlü bir üne sahiptir. Zengin bir zanaatkarlık ve yenilikçi tasarım mirasını bünyesinde barındıran şirket, yıllar içinde kendisini küresel pazarda güvenilir bir tedarikçi olarak sağlam bir şekilde sağlamlaştırdı. Orçelik ile sadece metal bir dolap almıyorsunuz; her ürünün kesintisiz bir güvenilirlik zincirini, ayrıntılara verilen titiz özeni ve kalıcı işlevselliği temsil ettiği bir mükemmellik mirasına yatırım yaparsınız.

Orçelik’in geniş ürün yelpazesi içindeki modellerden çalışma alanının ölçüsüne göre özel boyutlandırma ve modelleme yapılabildiği için ihtiyacınıza göre özel siparişler verebilirsiniz. Mevcut modeller arasından seçebilir, farklı boyutlarda siparişlerinizi vererek, iş yerinde, evde ya da endüstriyel alanlardaki değerli belgeleri saklama ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.