23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaYaşamNasıl fotojenik olunur, fotoğraflarda güzel poz verilir?

Nasıl fotojenik olunur, fotoğraflarda güzel poz verilir?

İçerikleri

Fotoğraf çekinmeyi pek çoğumuz pek sevmiyoruz çünkü fotoğraflarımızda yeterince güzel görünmediğimiz bir gerçek. Ancak bunun temel sebebi aslında fotoğraflarda nasıl duracağımızı bilmememiz. Kötü bir duruş, bir fotoğrafın anında mahvolmasına sebep olabiliyor ve buna karşı durabilmek için nasıl fotojenik olunur sorusunun cevabını da bilmek gerekiyor. Unutmayın ki fotoğraflarda kötü çıkıyorsanız bu sizin çirkin veya gösterişsiz olduğunuzu değil, yanlış durduğunuzu göstermektedir ve bu yüzden moral bozmamak gerekir.

nasil fotojenik olunur fotograflarda guzel poz verilir Nasıl fotojenik olunur, fotoğraflarda güzel poz verilir?

Fotoğraflarda kadınlar genelde kameraya açılı bir şekilde bakar ve tek ayakları üzerlerinde durarak vücut şekillerini değiştirirler. Erkekler ise bunu yapamazlar ve fotoğraflarda biraz daha düz ve sönük dururlar. Dolayısıyla kameraya hafif açılı durmak ve vücudunuzda kıvrımlar yaratmak, hem kadınlar hem de erkekler için ciddi bir fayda sağlayacaktır.

Kameraya dümdüz bakmak yahut kafayı yukarı kaldırmak, maalesef kötü sonuçlara sebep olacaktır. Bunun yerine başınızı çok ama çok hafif bir şekilde aşağıya eğmeniz ve sanki bir ava yaklaşıyor gibi durmanız, fotoğrafın daha iyi görünmesine kesinlikle yardımcı olacaktır. Özellikle burun delikleri büyük ve geniş olanlar bu poz sayesinde deliklerin çok açık bir şekilde görünmesine de engel olacaklardır. Aşağıya doğru bakışın yüzü biraz daha gizemli gösterdiğini de unutmamak gerekiyor.

nasil fotojenik olunur fotograflarda guzel poz verilir 1 Nasıl fotojenik olunur, fotoğraflarda güzel poz verilir?

Fotoğraf çekilirken doğrudan kameraya bakmak da kötü sonuçların bir diğer sebebidir çünkü böyle fotoğraflara bakıldığında insana biraz huzursuzluk etkisi yayılır. Bunun yerine fotoğrafı çeken merceğe doğrudan bakmak yerine merceğin çok hafif yukarısına bakabilirsiniz. Yapılan araştırmalar bu tip bir bakışın çok daha samimi ve etkileyici bir görünüm sunduğunu gösteriyorlar.

Fotoğraflarda gülümsemek de fotojenik olabilmek açısından size avantaj sağlayacaktır. Gülümsemediğiniz fotoğraflarınızda fotojenik olabilmek için çok daha fazla taktik uygulamanız gerekmekte ancak gülümseme dikkati bir anda kendine çekerek pozitif bir işaret yaydığı için fotoğrafa bakanlar onun oldukça fotojenik olduğuna inanmakta zorlanmayacaklardır. Dolayısıyla kendinizi fotoğraflarda beğenmek için bir an önce gülümsemeye başlamalısınız.

Sahip olduğunuz makyaj, kıyafetler ve çevredeki ortam da fotoğrafta ne kadar iyi görüneceğinizi belirleme hususunda etki sahibidirler ancak birincil faktörün duruşunuz olduğu ve bu ek faktörlerin sadece fotoğrafı daha fazla destekleme amacı güttüğünü de unutmamalısınız. Kötü bir duruşunuz varsa ne kadar güzel giyinirseniz giyinin doğru sonuçlar elde etmeniz mümkün olmayacaktır.

Nasıl fotojenik olunur, fotoğraflarda güzel poz verilir?