Ana SayfaKadınMükemmel tırnaklara sahip olmak için uygulayabileceğiniz 8 yöntem

Mükemmel tırnaklara sahip olmak için uygulayabileceğiniz 8 yöntem

İçerikleri

Manikür ve pedikür yaptırarak güzel ve estetik açıdan kusursuz tırnaklara sahip olabilirsiniz. Ancak her zaman kuaföre giderek para vermeniz ve zaman ayırmanız mümkün değil. Bu nedenle tırnak bakımınızı evde yapabileceğiniz, estetik açıdan kusursuz tırnaklara sahip olabileceğiniz farklı yöntemleri size sunuyoruz. Bu yöntemleri uygulayarak herkesin hayran kalacağı özel ve sağlıklı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

1- Ojenize dikkat edin; Tırnaklarınızın sağlığını bozan en önemli etken kötü ve kalitesiz ojelerdir. Kötü ve kalitesiz ojelerin içeriğinde tırnak yüzeyine zarar veren ve parlaklığı ortadan kaldıran peroksiz yer alır. Bu nedenle oje alırken azami özen göstermelisiniz. Aldığınız ojeyi sürmeden önce çalkalamalısınız. Çalkaladığınız ojenin kalıcı olan kısmı yüzeyde kalacak ve tırnaklarınızda uzun süre durmayacaktır.

2- Ojeyi tırnak ortasından başlayarak sürmelisiniz. Tırnak ortasından başladığınızda fırça izi kalmayacağı gibi tırnak etlerine de zarar vermemiş olursunuz. Bu sayede tekrar tekrar oje sürmek zorunda kalmazsınız. Tırnak kenarlarından başladığınızda tırnak ortasında birikme olacak ve tırnak yüzeyine zarar verecektir

3- Ojenizi 2 kattan fazla sürmeyin. Oje sürerken en fazla iki kat olacak şekilde sürün. Fazla sürülen oje tırnak etinin nefes almasını önleyecek ve tırnağın canlılığını yitirmesine neden olacaktır. Tek kat oje ince olur diye düşünüyorsanız en fazla iki kat oje sürmelisiniz.

4- Dibutyl phthalate (DBP), toluen, formaldehyde, formaldehyde resin, ve camaphor maddeleri tırnak için zararlı maddelerdir. Bu nedenle temizleyici olarak kullanacağınız sıvılarda, ojelerin içinde bu maddelerin olmamasına özen göstermeniz gerekiyor. Bu maddeler tırnak dibi yaraların oluşmasına ve tırnak canlılığını kaybetmesine neden oluyor.

5- Tırnaklarınıza oje sürmeden önce yapmanız gereken tırnaklarınızı ılık suda 2 dakika bekletmek ve tırnaklarınızın nemlenmesini sağlamaktır. Ilık sudan çıkardığınız tırnakları peçete ile kurulayarak oje sürme işlemine başlamalısınız. Ilık suyun içine birkaç damla limon suyu eklediğinizde tırnaklarınızın parlaklığı artacaktır.

6- Törpü kullanırken şekil vermek için baskı yapmayın. Tırnak içinde yer alan kreteain maddesi çok sert bir madde gibi görünse de kolayca çekil alabilen bir maddedir. Bu nedenle törpü ile tırnaklarınızı törpülerken bastırmadan hafif hafif törpülemelisiniz. Çok baskı yaptığınızda hızlıca deforme olan tırnak kötü bir şekil alacak ve düzeltilmesi bir hayli zor olacaktır.

7- Tırnak dibi etlerinin kolay bir şekilde kesilmesi için aloevera yağı kullanmalısınız. Aloevera yağı tırnak dibi etlerinin üzerinde yumuşatıcı bir etkiye sahiptir. Aloevera yağı sürerek 10 dakika beklediğinizde tırnak dibi etleri kolayca kesilecek kıvama gelecektir. Aloevera yağı gibi kaktüs yağı da tırnakların yumuşacık olmasını sağlayan özel bir yağdır.

8- Asetonla silerken tırnak yüzeyine bastırmamalısınız. Tırnak üzerinde kalan oje kimyasal bir madde olduğu içim kimyasal çözücü ile kolay bir şekilde çıkar. Burada yapmanız gereken aseton miktarınız birazcık artırmak ve yumuşa yumuşak silmeye devam etmektir.