Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviMide yanması ve reflüyü  doğal yollar ile tedavi edin!

Mide yanması ve reflüyü  doğal yollar ile tedavi edin!

Vücuttaki farklı problemlere göre mide yanma hissi insanları çok daha fazla rahatsız eden bir durumdur. Pekiyi, mide yanması ve reflüyü  doğal yollarla nasıl tedavi edilir? İşte detaylar..

İçerikleri

Birçok insanda reflü semptomları sıklıkla görülür. Bazıları ise bu yanma hissini midelerinde, göğüslerinde ve boğazlarında her gün yaşıyor. Antasitler ve anti-reflü ilaçlar semptomları hafifletirken rahatlamayı sağlayacak çeşitli doğal ev ilaçları da vardır.

Mide Yanması ve Reflüye Ne İyi Gelir?

1. Sakız çiğneyin.

Sakız, mide yanmasını sakinleştirmek için etkilidir. Bunun nedeni, çikletin doğal bir asit tamponu görevi gören tükürük üretmesine yardımcı olmasıdır. Sakız ayrıca, daha sık yutmaya ve özofagustan geri gelmek isteyen asitleri geri itmeyi sağlar.

2. Daha az ve sık sık yiyin.

Günde üç öğün yemek yerine, gün boyunca öğünlerinizi 5-6’ya çıkararak, öğünlerde daha az şeyler tüketin.. Böylelikle reflü semptomlarınız hafifleyecek, aynı zamanda kilo alma problemleriniz de yavaş yavaş ortadan kaybolacaktır. Gün boyunca daha küçük yemek yeme alışkanlığı kazanmak, kan şekerinizi dengelemek için ilk olarak uyandığınızda hemen kahvaltı yapmak ve yemeği yavaş yavaş sindirerek yemek mide yanma problemlerinizin hafiflemesine yardımcı olacaktır.

3. Soda veya karbonatlı su için.

Sodyum bikarbonat, ya da hazır soda, yüksek bir pH seviyesine sahiptir. Bu nedenle mide asidinin nötralize edilmesinde ve mide yanmalarını önlemede etkilidir. Bir çay kaşığı kabartma tozunu bir bardak suya ekleyin. Karbonatlı suyu yemekten önce veya midenizde yanma hissi oluştuğunda hemen için. Midenizdeki yanma hissi heemn kaybolduğunu göreceksiniz. Ancak yüksek tuz içeriği şişkinliğe, mide bulantısına ve yüksek tansiyona neden olabileceğinden 24 saatlik periyodda çok fazla tüketmemeye dikkat edin.

4. Taze zencefil kökü çayı için.

Hindistan’ın Mysore kentindeki Central Food Technological Research Institute tarafından yapılan bir araştırmada zencefil, asit reflü tedavisinde Prevacid gibi farmasötik asit blokerlere göre daha etkili olduğu tespit edilmiştir. Zencefil etkili bir doğal ilaçtır, çünkü kök doğal olarak amino asitleri parçalayan enzimlere sahiptir. Uzmanlara göre zencefil, antibakteriyel, antiviral ve anti-parazitik olma avantajına sahiptir . Mide ekşimesi hafifletmek için, taze zencefili soyun, küçük dilimler halinde veya rendelenmiş olarak bir fincan kaynar suyun içerisine atın. Biraz demlenmesini bekleyin. Zencefil kökünden hazırlanmış BU çay midenizdeki yanma hissini mucizevi bir şekilde geçirecektir.

5. Yemeklerden sonra badem yiyin.

Mide yanmalarını bastırmak için yemekten sonra sadece iki veya üç badem yemenin olumlu etkileri bulunuyor. Mide yanmasını önlemede pek çok kişi badem, badem sütü ve badem yağının reçeteli ilaçlardan daha etkili olduğunu iddia ediyor. Sabahları badem sütü ile hazırlanan bir bardak çayı içmek gün boyunca mide ekşimesi önlemede etkilidir. Badem, asitleri nötralize etmeye yardımcı olan alkaliler ürettikleri için mide yanmasına iyi gelir.

6. Organik elma sirkesi için.

Organik elma sirkesi ile asit reflüsünü daha fazla asitle bastırın. Evet, aslında asit reflü, genellikle yeterli miktarda mide asidi içermeyen bir semptomdur. Midede yeterli asit üretilemediğinde özofagus gevşer ve açılır. Daha fazla asidin akmasına izin verir. Asit reflü ile mücadele etmek için yatmadan önce veya gün boyunca 2-3 kez bir bardak suya, 1 yemek kaşığı organik elma sirkesi ekleyerek için.

7. Sol tarafınızda uyuyun.

Çok basit veya tuhaf gelebilir, ancak Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda , deneklerin sağ tarafta uyuduklarında asit reflü arttığını, sol tarafta uyuduklarında ise semptomlarda bir düşüş olduğunu gözlemledirler. Bu uygulamanın nedenleri belirsiz olsa da sonuçlar, bu basit yaşam tarzı değişikliği ile kronik mide ekşimesi problemlerinden kurtulabilirsiniz.

8. Bir muz yiyin.

Badem gibi muzlar mide içindeki pH seviyesini dengelemek için etkili olan alkalin üreten gıdalardır. Evde yaşam için telafi yasalarına göre , muzlar mide astarını kaplayarak ağrılı mide asidinden koruyarak mide yanmasını engellerler. Ayrıca, muzların zararlı toksinleri atmada öneminin yanı sıra gıdanın midede emilimi için gerekli potasyum bakımından da zengindir. Asit reflüyü önlemek ve mide ekşimesi oluştuğunda yatıştırmak için günlük diyetinize muz eklemeyi ihmal etmeyin.

Mide ekşimesi çeken herkes, asit reflüsünü önlemek ve tedavi etmek için basit doğal yolların olduğunu öğrenince rahatlayacaktır. Yatmadan önce organik elma sirkesi ile karıştırılmış suyu, sol tarafta uyuyarak ve sabah uyandıktan sonra, badem sütü ve muzdan yapılmış lezzetli bir smoothie’yi içerek midenizi rahatlatabilirsiniz.

Gün boyunca sık aralıklarla azar azar yemek yemeyi ihmal etmeyin. Aşırı yemenizi önlemek için ve midenizi rahatlatmak için sakız çiğneyin. Mide ekşimesi yaşarsanız, zencefil çayı ya da karbonat tozu ile hazırlanmış su için. Bu doğal reçeteler ve basit yaşam tarzı değişiklikleri ile, ilaçlara gerek kalmadan mide yanması ve reflü problemlerinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

Reflü Şikayetini Anında Geçiren Doğal Yöntem:
Reflü Şikayetini Anında Geçiren Doğal Yöntem:

Reflü Şikayetini Anında Geçiren Doğal Yöntem

Malzemeler:

  • 1,5 tatlı kaşığı anason
  • 1 tatlı kaşığı rezene tohumu
  • 2 tatlı kaşığı sarı leblebi

Uygulanışı:

1,5 tatlı kaşığı anason, 1 tatlı kaşığı rezene tohumu, 2 tatlı kaşığı sarı leblebiyi yutun. Hemen arkasından da 1 avuç sarı leblebi yiyin. Leblebi, mide suyunun fazlasını alır, rezene ve anason ise, gaz şikayetlerini azaltır. Bu işlemi yaptıktan sonra en az 20 dakika uyumayın ve dik olarak oturun. Yatarken de yüksek yastık kullanın.