28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıKuru ciltler için 5 doğal nemlendirici maske tarifi

Kuru ciltler için 5 doğal nemlendirici maske tarifi

Kışın soğuktan yazın ise güneşten çöle dönen kuru ciltler için doğal nemlendirici ve maske tariflerini paylaşacağımız bu yazımızı kaçırmayın. İşte ayrıntılar…

İçerikleri

Cildin üst katmanında yer alan epidermisin yeterli nemi sağlayamadığında cilt kurur. Kuru cilt hem mat görünür hem de çabuk yaşlanır. Cildin su dengesini ve nem ihtiyacını karşılayacak kuru ciltler için doğal nemlendirici maske tarifleri ile bu sorundan kurtulmak mümkün. Ev ortamında rahatlıkla yapılabilen bu bakım kürleri ciltteki pullu görüntüyü ve kaşıntıyı alır. Egzama ve çatlama gibi problemlere de iyi gelen nemlendirici ve maskelerin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, başlayalım.

Kuru Ciltler İçin Doğal Nemlendirici Maske Tarifleri

Kuru ciltli kişilerin ince çizgileri fazla olup, ciltleri cansızdır. Özellikle yanlış cilt bakım temizliği bu süreci daha da hızlandırır. Cildine sabun ve alkol içerikli kozmetik ürün kullananlar kuru ciltler için doğal nemlendirici maske tarifleri konusunu bir süre daha rafa kaldırması gerekir. Bahsedilen bu ürünler cildi kurutmaya devam eder. Öyleyse kuru cilt problemi yaşayanlar cildini nasıl nemlendirecek? İşte yanıtı…

1- Nem bombası yulaf kepeği maskesi

Yulaf kepeği maskesi ciltteki gözenekleri açar ve derinlemesine temizler. Ciltteki kırışıkların görünümünü hafifletir, cildi nemlendirir ve yumuşatır.

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı yulaf kepeği
  • 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı ve Uygulama:

Verilen tüm malzemeler birbirleri ile iyice karıştırılır. Homojen dağılım sağlandıktan sonra boyun ve yüz bölgesine sürülür. 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulanır. Bu tarif 1 hafta buzdolabında bekletilebilir. Haftada 2 kez uygulanması önerilir.

2- Avokado + kakao + bal maskesi

Antibakteriyel bal ve doğal nemlendirici avokadonun cildi sakinleştiren kakao ile buluşması ile hazırlanan bir tariftir.

Malzemeler:

  • 1 avokado
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı kakao tozu

Hazırlanışı ve Uygulama:

1 tam avokado püre haline getirilir. Verilen ölçüdeki diğer malzemeler eklenerek, cilde uygulanır. Ortalama 15 dakika sonra cilt ılık suyla durulanır. Bu maske haftada 2 kez uygulanabilir.

3- Arındıran yoğurt maskesi

Cildin yaşlanmasını geciktiren yoğurt aynı zamanda cilde nem verir ve arındırır.

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı limon
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı ve Uygulama:

Tüm malzemeler bir cam kâsenin içine alınır ve tahta kaşıkla karıştırılır.Krem formuna gelince boyun dahil tüm cilde uygulanır ve yarım saat sonra cilt durulanır. Kuru ciltler için nemlendirici maske tarifleri arasında etkili olan bu yöntemin haftada bir uygulanması önerilir.

4- Süt + bal maskesi

Süt ve balın birleşmesi ile hazırlanan bu tarif cildin neme doymasını sağlar.

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı ve Uygulama:

Verilen ölçüdeki malzemeler birbirleri ile homojen hale gelene kadar karıştırılır. Cilde sürülür ve 15 dakika sonra ılık suyla yıkanır. Bu maskenin sabah ve akşam uygulanması nemlendirme açısından hızlı sonuç verir.

5- Doğal nemlendirici jojoba yağı maskesi

Protein bakımından oldukça zengin olan jojoba yağı cilt üzerindeki lekeleri giderir ve nem verir. Ayrıca ciltteki çatlakları onarır.

Malzemeler:

  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı jojoba yağı

Hazırlanışı ve Uygulama:

Verilen miktardaki suyun içine 1 tatlı kaşığı jojoba yağı koyulur ve karıştırılır. Bir pamuk yardımıyla cilt üzerine uygulanır. Kuru ciltler için nemlendirici maske tarifleri arasında ciltteki gözenekleri açıp, temizleyen en etkili doğal yöntem olarak bilinir. Ortalama 10 dakika uygulandıktan sonra cilt durulanır ve haftada bir tekrarlanır.