26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıKozmetik ürünlere ihtiyaç duyulmadan cilt rengi nasıl eşitlenir?

Kozmetik ürünlere ihtiyaç duyulmadan cilt rengi nasıl eşitlenir?

Çevresel faktörler, günlük alışkanlıklar, ertelenen cilt bakım temizliği, yanlış bakım uygulamaları ve güneş ışınları gibi nedenler cilt tonunda eşitsizliğe sebep olur. Peki, cilt tonunu dengelemek için ne yapmak gerekir, Şems Aslan cilt tonu eşitleme maskesi nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde.

İçerikleri

Cilt tonunu dengelemek cilt problemleri arasında en zorudur. Bunun için çeşitli makyaj malzemeleri ve kozmetik bakım ürünleri denenir. Günlük kurtarıcı olmaktan öteye geçemeyen bu yollar cildin nefes almasını önler.

Cilt Tonunu Dengeleyen Doğal Maskeler

Yağlı, kuru ve karma demeden tüm cilt tiplerinin bu ortak sorunu cilt rengindeki eşitsizlikler. Ciltteki renk dalgalanmaları kadınları makyaj ürünlerine yönlendiriyor. Çeşitli kaynaklardan derlediğimiz cilt tonunu dengeleyen doğal maskeler bu soruna çare olabilir.

Patates maskesi;

Cilt bakım ünitesinin olmazsa olmaz malzemesi patatestir. Ölü derinin atılmasını kolaylaştırır. Cilt tonunu dengeler ve cildi canlandırır. Bunun için orta boy bir patates yeterlidir. İnce şeritler halinde doğranan patates, bir çatalla ezilir. Püre haline gelen patates boyun bölgesi dâhil tüm yüze uygulanır. Yaklaşık 20 dakika sonra cilt ılık suyla durulanır. Maskenin etkili olması için her gün 1 kez uygulanır.

Limon suyu maskesi;

Limonun içerisinde asitler bulunur. Dolayısıyla bu asitler cildin rengini açar ve eşitler. Ciltteki mikropları arındırır ve cilde parlaklık verir. Bir bardak soğuk suyun içine yarım limon sıkılır. Bu karışım bir pamuk yardımı ile boyun ve yüze uygulanır. Cilt yeteri kadar gerilmeye başladığında ılık suyla durulanır. Bu maskeden sonra güneş ışınlarından korunmak gerekir. Haftada 2 defa yapılması önerilir.

Yoğurt, zerdeçal ve limon suyu maskesi

Yarım limon suyunun içine 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal koyulur. Tüm malzemeler homojen olana kadar karıştırılır. Cilt rengini eşitleme konusunda hızlı sonuç veren bu maske, yüze masaj yapılarak uygulanır. Yaklaşık 10 dakika sonra cilt durulanır. Haftada 1 defa yapılması yeterlidir.

Un, kabartma tozu ve süt maskesi

1 tatlı kaşığı kabartma tozunun içine 1 çorba kaşığı un ilave edilir. Krem formuna gelecek ölçüde süt koyulduktan sonra iyice karıştırılır. Boyun dâhil tüm yüze uygulanır ve soğuk suyla yıkanır. Cilt renginde belirgin bir denge yakalayan bu maske haftada 2 kez yapılabilir.

Cilt Tonunu Dengelemeye Yarayan Öneriler

Cilt tonunu dengelemeye yarayan öneriler sayesinde ciltteki eşitsiz renk dağılımından kurtulmak mümkündür. Bunlar sırasıyla şunlardır:

  • Bol su için
  • Sigara gibi kötü alışkanlıklardan kurtulun.
  • Yaz kış demeden güneş kremi kullanın.
  • Cildinize haftada 2 kez peeling yaparak, ölü hücrelerden temizleyin.
  • Yoğun makyaj yapmayarak, cildin nefes almasını sağlayın.
  • Haftada bir buhar banyosu ile derideki gözenekleri açın.
  • Cilt tipinize uygun ürünler kullanın.
  • Meyve ve sebze tüketmeye dikkat edin.
  • Cilt bakım rutinlerini ertelemeyin.
  • Cilt tonunu dengelemek için doğal maskelerden yardım alın.

Şems Aslan Cilt Tonu Eşitleme Maskesi Nasıl Yapılır?

Güneş lekeleri sivilce izleri, koyu lekeler, yaşlılık ya da genetik etkenlerden dolayı oluşan cilt tonu dengesizliği için güzellik uzmanı Şems Arslan nişasta maskesini uygulayabilirsiniz. Bu maske sayesinde cildiniz parlak, pürüzsüz ve aydınlık hale gelecek.

Malzemeler;

  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 3 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kil

Hazırlanışı;

Bütün malzemeleri bir kasede homojen hale gelinceye kadar iyice karıştırın. Şems Aslan cilt tonu eşitleme maskeniz artık hazır.

Uygulanışı;

Şems Aslan cilt tonu eşitleme maskesini bir fırça yardımı ile cildinize uygulayın. 20 dakika kadar bekleyin. Ardından cildinize masaj yaparak cildinizi soğuk suyla iyice durulayın. Bu uygulamadan sonra mutlaka cildinize nemlendirici sürün.