Hamilelik hem zihinsel hem de fiziksel olarak kadınlarda değişikliğe neden olur. Zaman zaman kadınlar bebekleri için endişelenirler. Bazen de fiziksel ve ruhsal açıdan sıkıntıya düşebilirler. Ancak tüm bunların yanında bebeğinizle özel bir bağ kurarsınız ve onlarla vakit geçirirsiniz. Ancak bebeğiniz sonsuza dek karnınızda kalmayacak öyle değil mi? Elbet bir gün dünyaya gelecek. Peki, doğum zamanı yaklaşmadan önce anne adaylarının, kolay doğum için yapması gerekenleri biliyor musunuz? İşte kolay doğum nasıl yapılır, kolay doğum yapmanın yolları nelerdir? sorularına cevaplar..
1- Kilonuzu dengede tutun
Etrafınızdaki kişiler muhtemelen sizlere yemek yemeniz için baskı yapacaklardır. Sizlere iki canlı olduğunuzu söyleyecekler ve fazla yemek yemeniz için sizi zorlayacaklardır. Bu yanlış bir bilgidir. Bebeğiniz için almanız gereken kalori miktarı çok fazla değildir. Bu nedenle bebeğe yarasın diye yediğiniz birçok besin sadece size kilo aldırır. Bu yüzden çok fazla yemek yememeli ve egzersiz yapmalısınız.
2- Doğum konusunda bilgi edinin
Eğer doğum ve annelik konusunda bir fikre sahip değilseniz. Hamile olduğunuz süre zarfında hamilelik hakkında kitaplar okuyup videolar izlemelisiniz. Bu durum doğum hakkında bir sürü bilgiler öğrenmenize sebep olacaktır. Böylece doğum yaparken okuduğunuz kitaplar sayesinde ne yapacağınızın bilincinde olacağınız için doğumunuz kolay geçecektir.
3- Doğum yapacağınız yere karar verin ve orayı görmeye gidin
Eğer hala karar vermediyseniz bir an önce doğum yapacağınız hastaneyi seçmelisiniz. Seçtiğiniz hastaneyi ziyaret ederek oradaki personelle tanışın. Ayrıca hamile kadınların olduğu odaları gezip onlarla sohbet etmeniz sizin daha kolay doğum yapmanıza neden olacaktır.
4- Yeterli olarak uyku uyuyun
Az ya da dengesiz uyku uyumak hem anne açısından hem de bebek açısından oldukça zararlıdır. Strese ve yorgunluğa sebep olan uykusuzluk hamile olan kadınlarda genelde gebeliğin son dönemleri yaşanır. Kolay doğum yapmak isteyen hamile kadınların mutlaka uyku düzenini dengelemesi lazımdır. Uyku düzenini dengeleyen kadınlarda yorgunluk ve stres bozukluğu olmayacağından dolayı doğumları daha kolay geçecektir.