19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviKireçlenmeye Bitkisel Çözüm!

Kireçlenmeye Bitkisel Çözüm!

Dizlerde ağrı şikayeti olanların sebebi kireçlenmeyse eğer modern tıbbın yanı sıra alternatif tıbbın da kireçlenmeyi tedavi etmede pek çok yöntemi bulunmaktadır. İşte kireçlenmeye iyi gelen bitkiler ve bu bitkilerin kullanım önerileri.

İçerikleri

Merdiven ve yokuş çıkarken, uzun süre oturduktan ya da uzun süre ayakta kaldıktan sonra hareket ederken dizlerinizde ağrı şikayeti söz konusuysa, dizlerde kireçlenme sorunu husule gelmiş olabilir.

Dizlerde ağrı şikayeti olanların sebebi kireçlenmeyse eğer modern tıbbın yanı sıra alternatif tıbbın da kireçlenmeyi tedavi etmede pek çok yöntemi bulunmaktadır. İşte kireçlenmeye iyi gelen bitkiler ve bu bitkilerin kullanım önerileri.

Dizlerde kireçlenme tedavisi için uzman bir hekime başvurarak sorununuzdan kurtulmanın yollarını öğrenmelisiniz. Hekiminizin önerileri dizlerde kireçlenme sorununun kısa sürede tedavi edilmesini sağlayacaktır.

kireclenmeye bitkisel cozum... 1 Kireçlenmeye Bitkisel Çözüm!

Modern tıbbın dizlerde kireçlenme tedavi yöntemlerini alternatif tıp tedavi metotları ile destekleyebilirsiniz. Bunun için sizlere dizlerde kireçlenmenin bitkisel tedavisi hakkında önerilerde bulunacağız.

Kireçlenme İçin Bitkisel Tedavi

Kireçlenme hastalığının tedavisi için buraya kadar yapmanız gereken şeyleri anlattık. Önemli bir uyarı olarak tekrar etmeliyiz ki, kesinlikle doktorunuzun hastalığa kesin teşhis koyması ve tedavi metodunu belirlemesi gerekir, sağlık koşullarınızıda göz önünde bulundurarak bazı bitkisel yöntemlerle hastalığın tedavi sürecine destek olabilirsiniz.

Çınar Yaprağı:

Kür için bize iki tane çınar yaprağı gerekiyor. İki adet büyük boy çınar yaprağını ( olgun yaprak olmalı -yeşil ya da kurutulmuş çınar yaprağı da olabilir) soğuk suda yıkayın ve parçalara ayırın.

Bir su bardağı suyu (klorsuz su olmalıdır) kaynattıktan sonra çınar yapraklarını ilave ediniz ve kısık ateşte bir dakika demleyiniz. Demleme süresi tamamlandıktan sonra sıcak iken süzünüz. Ilıyınca akşam yemeklerinden önce ve gece yatarken içiniz. iki içim arasında en az üç saat fark olmalıdır.

Çınar Yaprağı Kürüne otuz gün ara vermeden devam ediniz. Her defasında taze olarak hazırlayınız. Şikayetlere göre dönem dönem tekrarlayabilirsiniz

Ancak ilk hafta her gün bu karışımı için, ikinci hafta ise iki gün içip bir gün ara vereceksiniz. Üçüncü haftada da üç gün içip bir gün ara, dördüncü ve son haftada dört gün içip bir gün ara vereceksiniz. Bu şekilde bir ayı tamamlayın.

Kürü uygulama süresi boyunca süt ve süt ürünleri tüketmeye özen gösterin, kısa kısa yürüyüşler yapın, beslenme programınıza da dikkat edin.

kireclenmeye bitkisel cozum... 2 Kireçlenmeye Bitkisel Çözüm!

Aloe vera:

Aloe vera aynı zamanda etkili bir ağrı kesici olarak bilinir. Aloe veranın jel ürüneri kireçlenme ağrılarının geçiştirilmesine yardımcı olduğu düşünülmektedir. Aloe vera jelini eklem ağrılarının olduğu yere düzenli olarak masaj yaparak sürmek ağırları azaltabilir.
Boswellia: Boswellia’nın anti inflamatuar özelliğe sahip olması kreçlenme tedavisinde de kullanılmasını sağlamaktadır. Alternatif tıp yaygın şekilde kullanmaktadır. Boswellia tablet ve krem ürünleri şeklinde kullanılmaktadır. Eklemlerde yumuşamayı ve yağlanmayı sağladığı düşünülmketedir.

Kedi Pençesi:

Kedi pençesi artrit şişliği azaltabilen başka bir anti inflamatuar bitkidir.Kedi pençesi aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılır.Bitkinin kireçlenmeden kaynaklanan hasarları iyileştirdiğine dair bilimsel bir kanıt yok lakin şişliklere iyi geldiği düşünülmektedir.

Okaliptüs:

Okaliptüs bitkisinin yaprakları ve bitkiden elde edilen yağın kireçlenmeden kaynaklanan şişkilleri azalttığı düşünülür.

kireclenmeye bitkisel cozum... 3 Kireçlenmeye Bitkisel Çözüm!

Zencefil:

Zencefilin kireçlenmeyi iyileştirdiğne dair yeterli bilimsel delil olmamasına rağmen, kireçlenmeden kaynaklanan şişlere faydalı olduğu düşünülmektedir. Düzenli olarak günde bir bardak zencefil çayı içmek sorunu azaltabilir.

Yeşil Çay:

Dünyanın en popüler içecekleri arasında gösterilen yeşil çay kireçlenme hastalığına da kısmen faydalıdır. Düzenli olarak günde 1-2 bardak yeşil çay içmenin kireçlenmeye karşı faydalı olduğu bilimsel olarak ıspatlanmıştır.

Zerdeçal:

Zerdeçal ağızdan alıdnığında eklem ağrılarını azalttığı bilimsel deneylerle ıspatlanmıştır. İnsanlar üzerinde bu konuyla alakalı yeterince bilimsel deney yapılmamış olmasına rağmen zerdeçalin aynı zamanda kireçlenmeden kaynaklanan şişliğe faydalı olduğu düşünülmektedir.